reklama

WYPRAWKA :)

reklama
A ja juz mam wszystko, tylko dziecka brak! I chyba gdzies w styczniu wezmę się za pranie, bo jak lezalam na patologii to ze mną leżały dziewczyny w 35 i 39 tygodniu i byly przerażone że nic nie mają dla dziecka przygotowane, bo wszystko odłożyły na później,a potem zaczęły się problemy i musiały leżeć w szpitalu aż do rozwiązania, więc ja wolę już zawczasu!!! ;D

i ja też...

a jakich proszków będziecie używać? jelpa, czy lovelli?? Lovella jest prawie dwa razy tańsza. Wczoraj jak zobaczyłam cenę tych proszków, to się trochę zdziwiłam...

agao, co do przewijaków, Piotrek ma 19 meisiecy a ja cały czas używam przewijaka na łóżko - nawet nie wiesz jakie to wygodne - nie trezba sie schylać, plecki odpoczywają...
do usztywnienia dokupiłam a castoramie sklejkę 8 mm - nawet ja moge na nim siedzieć ;)

ja polecam

co do proszków - teraz używam już persila sensitive ale dla maluch tylko lovelę - bardzo ją sobie chwalę, ale radze kupić na początek małe opakowania po 600gr i jednego i drugiego (a moze i jakiś trezci ;) i sprawdzić czy dzidzio ma uczulenie czy nie. ja w szpitalu dostałam wyprawke w próbki, więc popróbowałam sobie.

perseil ma ten minus że jest tylko do białych, więc do kolorów uzywam loveli kolor.
piore w tym wszystkie ciuchy i nasze i piotrka ;)

wczesniej jak piotruś miał osobne prania to prałam tylko jego (bo zwykły persil jest tanszy)

proszek 1,8 loveli starczał mi na zbyt krótko ;), ale nie ma sensu upować więcej niż jeden, w końcu hipermarkety mamy czynne od 8 do 22 - zawsze mąż moze skoczyć po proszek. do płukania używałam Lenora sensitive- zresztą dla wszystkich.

Ja już kupiłam jellpa i za 2.5kg w Geant zapłaciłam 22zł, jakaś promocja była i to znacząca, bo normalnie kosztuje 32 chyba. Płynu do płukania nie będę stosować, bo nie chcę dodatkowej chemii wprowadzać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry