reklama
felqua
Fanka BB :)
A ja juz mam wszystko, tylko dziecka brak! I chyba gdzies w styczniu wezmę się za pranie, bo jak lezalam na patologii to ze mną leżały dziewczyny w 35 i 39 tygodniu i byly przerażone że nic nie mają dla dziecka przygotowane, bo wszystko odłożyły na później,a potem zaczęły się problemy i musiały leżeć w szpitalu aż do rozwiązania, więc ja wolę już zawczasu!!! ;D
K
KingaP
Gość
i ja też...
a jakich proszków będziecie używać? jelpa, czy lovelli?? Lovella jest prawie dwa razy tańsza. Wczoraj jak zobaczyłam cenę tych proszków, to się trochę zdziwiłam...
a jakich proszków będziecie używać? jelpa, czy lovelli?? Lovella jest prawie dwa razy tańsza. Wczoraj jak zobaczyłam cenę tych proszków, to się trochę zdziwiłam...
K
KingaP
Gość
Kasiu, a na jak długo wystarcza taki proszek? Bo chyba pranie dziecięcych ciuszków urządza się dość często?
A
azik
Gość
agao, co do przewijaków, Piotrek ma 19 meisiecy a ja cały czas używam przewijaka na łóżko - nawet nie wiesz jakie to wygodne - nie trezba sie schylać, plecki odpoczywają...
do usztywnienia dokupiłam a castoramie sklejkę 8 mm - nawet ja moge na nim siedzieć
ja polecam
co do proszków - teraz używam już persila sensitive ale dla maluch tylko lovelę - bardzo ją sobie chwalę, ale radze kupić na początek małe opakowania po 600gr i jednego i drugiego (a moze i jakiś trezci
i sprawdzić czy dzidzio ma uczulenie czy nie. ja w szpitalu dostałam wyprawke w próbki, więc popróbowałam sobie.
perseil ma ten minus że jest tylko do białych, więc do kolorów uzywam loveli kolor.
piore w tym wszystkie ciuchy i nasze i piotrka
wczesniej jak piotruś miał osobne prania to prałam tylko jego (bo zwykły persil jest tanszy)
proszek 1,8 loveli starczał mi na zbyt krótko
, ale nie ma sensu upować więcej niż jeden, w końcu hipermarkety mamy czynne od 8 do 22 - zawsze mąż moze skoczyć po proszek. do płukania używałam Lenora sensitive- zresztą dla wszystkich.
do usztywnienia dokupiłam a castoramie sklejkę 8 mm - nawet ja moge na nim siedzieć
ja polecam
co do proszków - teraz używam już persila sensitive ale dla maluch tylko lovelę - bardzo ją sobie chwalę, ale radze kupić na początek małe opakowania po 600gr i jednego i drugiego (a moze i jakiś trezci
perseil ma ten minus że jest tylko do białych, więc do kolorów uzywam loveli kolor.
piore w tym wszystkie ciuchy i nasze i piotrka
wczesniej jak piotruś miał osobne prania to prałam tylko jego (bo zwykły persil jest tanszy)
proszek 1,8 loveli starczał mi na zbyt krótko
ANIK78
Marzec 2006 i Luty 2009
Ja już kupiłam jellpa i za 2.5kg w Geant zapłaciłam 22zł, jakaś promocja była i to znacząca, bo normalnie kosztuje 32 chyba. Płynu do płukania nie będę stosować, bo nie chcę dodatkowej chemii wprowadzać.
reklama
K
KingaP
Gość
a powiedzcie mi jeszcze doświadczone mamy, czy unbranka dziecięce farbują?
Podziel się: