reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysoka beta niski progesteron ..

Hej dziewczyny. W zeszłym tygodniu zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozywny. Dla potwierdzenia zrobiłam dwa kolejne i też dały pozytywny wynik.
Dziś byłam na badaniach beta HCG i progesteronu..
W wynikach wyszło że beta wynosi 2341mlU/ml, a progesteron 14,37ng/ml..
I teraz powiedzcie mi czy tak niski poziom prog może spowodować że nie donoszę ciąży?
Według poziomu bety i mojej ostatniej miesiączki wychodzi na 4-5/5-6 tydzień ciąży..
Ginekolog dopiero w czwartek. Miała któraś z Was taką sytuację i było wszystko ok ?
To moja pierwsza ciąża i bardzo się boję 🥺

reklama
I to jest to właśnie o czym na grudniowym pisali .
Że szukają problemu na siłę kobiety z progesteronem po badaniu.
Masz go ładnego .
Nie masz co się martwić.
Spokojnej i nudnej ciąży

Na początku ciąży mialam progesteron 24, w 5tc spadł do 14, ale ja mialam krwiaka i plamienia, dostałam duphaston i normalnie donosiłam ciążę. Tak jak poprzedniczki uważam, że twój progesteron jest w normie, poczekaj na wizytę u lekarza, choć tez może być na nią za wcześnie

Hej dziewczyny. W zeszłym tygodniu zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozywny. Dla potwierdzenia zrobiłam dwa kolejne i też dały pozytywny wynik.
Dziś byłam na badaniach beta HCG i progesteronu..
W wynikach wyszło że beta wynosi 2341mlU/ml, a progesteron 14,37ng/ml..
I teraz powiedzcie mi czy tak niski poziom prog może spowodować że nie donoszę ciąży?
Według poziomu bety i mojej ostatniej miesiączki wychodzi na 4-5/5-6 tydzień ciąży..
Ginekolog dopiero w czwartek. Miała któraś z Was taką sytuację i było wszystko ok ?
To moja pierwsza ciąża i bardzo się boję 🥺
Ja bym się cieszyła, jakbym taki miała w którejś ciąży na początku. U mnie 11 było, synek ma 3,5 roku. W innych ciążach nieco ponad 12 miałam.

Ja najpierw miałam prog 18, potem 13, a ostatnio 10, beta przyrasta zdaniem dr prawidłowo obecnie już ponad 29 tys.. biorę duphaston 3x1, w piątek jadę do dr na dyżur... Boje się że nic z tego nie będzie. Czy któraś miała takie spadki prog? Dokładnie nie wiem jaki wiek ciąży, ale gdzieś koło 7 tyg bo kompletnie nie pamiętam kiedy miałam okres... W ogóle kilka cykli nic nie pilnowałam. Czy taka ciąza ma szanse w ogóle?😥

Przy tak wysokiej becie tylko obraz z uzg jest najbardziej brany pod uwagę beta też pewnie. Niech mnie ktoś poprawi jak źle pisze .

Ja najpierw miałam prog 18, potem 13, a ostatnio 10, beta przyrasta zdaniem dr prawidłowo obecnie już ponad 29 tys.. biorę duphaston 3x1, w piątek jadę do dr na dyżur... Boje się że nic z tego nie będzie. Czy któraś miała takie spadki prog? Dokładnie nie wiem jaki wiek ciąży, ale gdzieś koło 7 tyg bo kompletnie nie pamiętam kiedy miałam okres... W ogóle kilka cykli nic nie pilnowałam. Czy taka ciąza ma szanse w ogóle?😥
Jak bierzesz duphaston to nie wiesz jaki masz poziom progesteronu, bo duphaston nie wychodzi we krwi.

reklama
Do góry