reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wysokie CRP w l trymestrze

Klaudiadun

Początkująca w BB
Witam chciałabym się poradzić odnośnie mojej sytuacji . W zeszłym tygodniu byłam w szpitalu z plamieniem (10tc) i na wypisie w wynikach miałam CRP 11 nikt nic o tym nie mówił dziś sprawdziłam sobie czy zmalało i okazało się że wynosi 16 mój ginekolog mówi że to może być spowodowane po prostu ciążą. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Może któraś z was była w podobnej sytuacji ( aktualnie przyjmuje luteinę i mam ją przyjmować do 15 tc)

reklama
Nie wiem jakie są widełki ale to nie jest wysokie CRP.
Może toczy Ci się jakaś infekcja w organiźmie i będziesz chora.

No i zapewne robione w innych labach, więc ciężko porównywać.
Norma w ciąży jest do 10.

Też obstawiam jakąś wirusówkę.

Może macie rację niby czuję się dobrze od dwóch dni tylko głowa mnie boli może organizm walczy z czymś 😊

Na spokojnie na razie.
Skontroluj to ponownie za parę dni.
Jak będzie coś nie tak , lekarz nawet pierwszego kontaktu wypisze Ci leki jeśli będą potrzebne.

A u dentysty dawno byłaś na kontroli?
Bo w ciąży problemy zębowe często dają o sobie znać....

A u dentysty dawno byłaś na kontroli?
Bo w ciąży problemy zębowe często dają o sobie znać....
Byłam i wiem że jeden ząb nie jest w najlepszej formie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego przez ciążę musiałam przerwać a ten ząb będzie wyrywany po porodzie ale planuje właśnie udać się jeszcze gdzie indziej żeby to już skontrolować tak typowo pod ciążę a dziąsła mi krwawią dosyć obficie więc no nie wiem ciężko mi stwierdzić ale lepiej pójdę tym tropem

Byłam i wiem że jeden ząb nie jest w najlepszej formie jestem w trakcie leczenia ortodontycznego przez ciążę musiałam przerwać a ten ząb będzie wyrywany po porodzie ale planuje właśnie udać się jeszcze gdzie indziej żeby to już skontrolować tak typowo pod ciążę a dziąsła mi krwawią dosyć obficie więc no nie wiem ciężko mi stwierdzić ale lepiej pójdę tym tropem

Dlaczego będzie wyrwany po porodzie?

reklama
Do góry