Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Acard przyjmuje od początku ciąży. Miałam zalecony profilaktycznie ze względu na stratę w 10 tc. Więc tak naprawdę nie wiem, co by było gdybym acardu nie brała, wolę chyba nie wiedzieć, ale przez tę niewiedzę teraz boję się go odstawicJa biorę acard i jeszcze tydzień zażywania przede mną, bo do 36 tyg się zaleca brać , bo ma działanie jeszcze przez dwa tyg od czasu zaprzestania. Zależy z jakiego powodu musiałaś zażywać acard. Ja np. mam małopłytkowość więc nie musiałabym zażywać , jednak muszę ze względu wysokiego ryzyka: porodu przedwczesnego, rzucawki i szybkiego starzenia łożyska
Ja odbiorę acard od pierwszego prenatalnego badania, druga ciążę straciliśmy w 7 tyg, a do tego doszły problemy z ciśnieniem no i nieprawidłowy wynik badania pierwszego trymestru. Ja mam problem z płytkami, tzn mam specyficzne i ciężko zliczyć , do tego w ciąży już wogole mi lecą w dół, wiesz acard rozrzedza krew, ja mam rzadką, więc gdyby nie to , że lekarz który robił mi prenatalne nie zalecił by acardu to by nie musiała go zażywać. Pierwsza ciąża musiała się zakończyć CC z powodu zagrożenia dla dziecka i nawet po cięciu nie musiałam nic zażywać ani nie musiałam brać zaszczytów . Zażywam tylko acard , dopegyt i pregbe plus i dha- moim zdaniem najlepsze witaminy dla ciężarnychAcard przyjmuje od początku ciąży. Miałam zalecony profilaktycznie ze względu na stratę w 10 tc. Więc tak naprawdę nie wiem, co by było gdybym acardu nie brała, wolę chyba nie wiedzieć, ale przez tę niewiedzę teraz boję się go odstawic. Czy oprócz acardu przyjmujesz heparyne? Ja biorę sam acard, może gdybym miała jeszcze zastrzyki, to nie byłoby tych obaw, ale mój lekarz nie widzi podstaw, żebym zamiast acardu przyjmowała teraz heparynę.
Termin mam na 11.04.2021, dzisiaj zaczęłam 36 tc i z dniem dzisiejszym mam zalecone, żeby odstawić. Jeśli działa 2 tyg.to wypadnie akurat 38 tc, ale coś czuję, że u mnie poród będzie w terminie.Aha i myślę że, jak odstawisz acard to nie powinno się nic wydarzyć , bo ptak jak pisałam on działa jeszcze 2 tyg od czasu zaprzestania przyjmowania go. A na kiedy masz termin porodu?
To jesteś tydzień wcześniej niż ja, bo mi wczoraj stuknął pełny 35 TC. Jak tak czujesz to tak będzie. Ja np w pierwszej ciąży termin miałam na 6, a wzięło mnie z 8/9 i urodziłam 9 tak jak się ja urodziłam 9Termin mam na 11.04.2021, dzisiaj zaczęłam 36 tc i z dniem dzisiejszym mam zalecone, żeby odstawić. Jeśli działa 2 tyg.to wypadnie akurat 38 tc, ale coś czuję, że u mnie poród będzie w terminie.