reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

Doti - nie kupiłam specjalnego pojemnika na pieluchy, bo bardzo drogi jest. Ale kupuję Paclanki, tzn. takie zapachowe woreczki na zużyte pieluszki. Jak Tymo nawali to wkładam pieluchę do woreczka, szczelnie zawiązuję i wywalam do kosza. Prawie nie czuć smrodku:tak::tak::tak:

A co do zabawek... Tymo ma sporo po Kubie ale średnio się nimi bawi. Ostatnio to w ogóle niczym nie jest się w stanie dłużej zainteresować. Ale najbardziej przydatną rzeczą jaką kupiłam (jeszcze dla Kuby) był taki stojak-przyrząd gimnastyczny z zawieszonymi zabawkami-grzechotkami. Kuba bardzo je lubił, a i Tymo na chwilę się nimi zajmie, jak ma lepszy humor.

Mam nadzieję, że etap fascynacji grzechotkami, gryzakami itp. jeszcze przed nim.

reklama
JA mam kosz na śmieci zamykany w pokoju u Łukasza. Niewielki, tak że codziennie wyrzucam z niego cały worek :)
Z Zabawek u nas najlepsza jest mata edukacyjna i jakieś zabawki wiszące. I dzwoneczki tiny-love.

Stasiulek dostał Pieska-uczniaczka na pół-urodzinki. Super sprawa, warto. Nie mozna go uprac niestety, ale wlozylam na noc do zamrazalki wiec pewnie te "porozki" powymieraly.

Ja to teraz jestem jakaś wyluzowana odnośnie wszelkich zarazków i mycia wszystkiego...
PAwełkowi to parzyłam, prałam, czyściłam, myłam podłogi codziennie. Z Łukaszem wyluzowałam bo mi się zwyczajnie nie chce. Zresztą Paweł dostarcza mu takich porcji różnych zarazków że uch....
A nad szczeniaczkiem pomyślimy, skoro taki fajny :-)

Mysmy w Tesco kupili i zaplacilismy 135 ziko :-( cholera jednak lepiej sie rozejzec i pomacac, a zamowic na allegro.

Doti - ja tez uzywam paklanek i naprawde wystarczy jak te z kupskami zawiazesz w tej ich torebce i po problemie.

ZAwsze trzeba doliczyć przesyłkę, wtedy różnica nie jest już tak duża... No chyba że allegrowicz z Gdyni?

reklama
a ja w szale zakupow popelnilam nastepujace grzechy:

do krzeselka do karmienia:
409545_l.jpg

131458_l.jpg

194336_l.jpg

Do góry