reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ząbkowanie

U mnie niestety bez zmian - Magda nie pozwala sobie NIC do paszczy wsadzić. Czasem mi się udaje po prostu palcem zwilżonym wodą przejechać i tyle. Ale może to kwestia "smaku". Może jak pastę kupię to polubi???? Muszę coś zrobić, bo to tragedia jest. Mam obawy że u dentysty w przyszłości będzie masakra.:szok:

reklama
Szopka to nam się dzieci dobrały;-), u nas też mycie zębów to masakra. Czasami daję Laurze szczoteczkę i sama pojeździ ale trwa to góra minutę, a z pastą nie ma szans (też mamy elmex junior) . Nie wiem co robić nie chcę jej zniechęcić, więc codziennie daję jej szczoteczkę żeby się z nią oswoiła może to coś pomoże?

No niestety szczoteczka nie jest atrakcyjnym obiektem do zabawy dla Czarka, owszem może sobie nią pobębnić w coś, albo porzucać ale w żadnym wypadku sam nie włoży do buzi. :no: Na razie robię krótkie przymusowe mycie i mam nadzieję że się wkrótce przyzwyczai.:eek: ( no będzie musiał, bo matka nie odpuści:-p)

U nas dziewiąty ząbeczek.Dolna lewa czworeczka:tak:Jakos poszlo w miare bezproblemowo i nawet jadla ladnie.Ale wychodzila nam poltora miesiaca chyba:-)

U nas już komplet roczniaka :-D Po 2,5 m-ca przerwy wyszły na raz 3 "brakujące" zęby :szok: Oczywiście, jak zwykle (na szczęście), bezobjawowo :-)

reklama
Jeny dziewczyny my mamy 16, ja myslalam że to norma, a to moje jakieś zmutowane dziecie! 8 mieliśmy juz w kwietniu, potem przerwa całkowita, a w przeciagu ostatniego tygodnia wylazłyWSZYSTKIE 4 i 3!!!

Do góry