reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

Gośka moja Natalia też ma tylko 8 ząbków i narazie nie ma widoków na kolejne. Ona wogóle zaczęła późno ząbkować. Ale się nie martwię bo to różnie jest z tymi naszymi dzieciaczkami. W różnym tempie się rozwijają, bo np. mojej siorki córa ma 14m-cy a już 13 ząbków, ale za to mało mówi, a moja Natalia w jej wieku to już nieźle nawijała. Także trzeba czekać na odpowiednią porę. Ja tak myślę:-):-):-)
Pozdrowionka

reklama
U nas nastanie 16 ząbkow.Cztery trojeczki na raz wychodzily ale jakos nie daly sie we znaki.Teraz czekamy juz tylko na piatki:tak:

Krzysio tez ze 16 juz ma. Nie wiem dokładnie bo cięzko mu w paszcze zajrzeć...
Ostatnio wybiły mu się trójki - takie śmieszne kiełki.
Ale słabe ma te ząbki. Nie są perłowo białe i zauważylam ze ma jedynkę delikatnie wyszczerbioną. To wszystko efekt tego złego wchłaniania wapnia:wściekła/y:.

Laseczki mam pytanko

Czy Wasze pociechy tez polykaja wode z pasta podczas mycia ząbkow?Czy ktoras z Was nauczyla moze wypluwac wode podczas plukania?I jak?Amelka zżera paste i wode tyz wypija.Z gory dziekuje za podpowiedzi;-)

Moja zzera, za nic nie chce oddac:) W ogole to u nas mycie zebow problematyczne jest..Bo Misia wydziera sie, ze sama...a wiecie, jak sama sobie myje:wściekła/y: A jak ja chce jej umyc to zaciska paszcze - jak rozwieram silowo to jezor wystawia:sorry2:

No to ja i tak jestem najgorsza.:-(Magda nie myje zębów dalej - szczyt powodzenia to przelecenie Jej w biegu zmoczonym palcem po zębach zanim ugryzie lub ucieknie w diabły.:-(

reklama
U Zuzki mycie zębów polega na gryzieniu szczoteczki. Nie ma mowy bym ja jej mogła umyć.
Szczoteczkę wymieniamy co tydzień, dwa, bo aż włosie wyłazi od takiego gryzienia:sorry2:
A najgorsze jest to że już widać u niej takie pożółknięte ślady na przednich zębach.

Moja koleżanka nauczyła swojego 16miesięcznego Mikołaja myć zęby. Pięknie szoruje i ... wypluwa pastę:szok: Muszę tam iść na przeszkolenie.​

Do góry