• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zabkowanie

:-)
u mnie Michas od kilku dni tak śmiesznie kłapał ustami, otwierał i zamykał buzie, mój mąż aż się dziwił co mu się dzieje:szok::-D aż wczoraj dotykam dziąsła a tu jak nic zębul na dole:tak: to teraz już wiadomo że zęba ćwiczył:-D i niestety na moich cycolach też tak ćwiczy:-p

reklama
a Hania ma dwie jedynki dolne i dwie górne i czasami tak nimi trze o siebie aż mnie ciarki normalnie przechodzą od tego zgrzytu :-D

A czy Wasze dzieci też mają takie duże te górne jedynki? Ja się śmieje, że wyglądają jak łopaty
2ntflog.jpg

KasiaJ. - słyszałam że przy ząbkowaniu może objawiać się kaszel, katar, gorączka lub biegunka... u nas katar i kaszel przy pierwszym, a teraz idzie kolejny, już prawie go widać i jest i kaszel i katar ;)

dajesz mu coś na ten katar i kaszel?

Oczyszczam tylko nosek... kaszel jest spowodowany nadmiarem śliny więc nie konieczne jest podawanie leków... właśnie sprawdzałam i ząbek się wyrznął!!! :) ciekawe czy się uspokoi? nie mogę sprawdzić czy u góry coś wychodzi bo mi młody na to nie pozwala... z resztą na dolę też jest ciężko bo zawsze wytyka język i zaczął mnie gryźć jak mu wkładam palca!!!! :)

ja włąśnie się zastanawiam nad dalszym sensem podawania syropów na kaszel

a twój synek w nocy też kaszle?

ja też nie mogę dokładnie obejrzeć dziąseł bo albo szczękościsk, albo jęzorem zasłania

Wiesz co, w nocy nie kaszle... w ogóle to jak na ząbkujące dziecko to mam spokój w nocy... śpi całą noc, czasami tylko stęka bo szuka smoczka ;) ale podobna większość dzieci daje znać o ząbkach właśnie w nocy... więc może dlatego kaszle... ale nie jestem pewna, jeśli za 2 dni nie minie to poszła bym znów do kontroli

U nas 4 dzień marudzenie, ślinotok, płacz z byle powodu, ciągłe zabawianie na rękach, niechęć do jedzenia popołudniami i histeria, gdy mama wychodzi... Od razu mi się przypomina, jak zyrraffka miała taką marudę w domu.
Zastanawiam się, kiedy się porządnie najem w ciągu dnia? Przy pierwszych zębach nie było aż tak źle.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry