reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

Dziewczynki dzis co bym nie zjadla to mnie zemdli :-( a tak sie dobrze czulam hehe no ale dobrze ze fasolka daje znac o sobie :-)

Powiedzcie mi prosze mozna pic kawe? Mi straaaaaaaaasznie smakuje i pilabym ja na potege :-)

reklama
Justyna, losiczka- oj wiem jak to jest, w zeszłym cyklu kupiła 6 testów,( na allegro ) zostały mi 4 :) ale wiem jak to kusiło jak juz przyszły !!!!! jak ich nie było to LUZ a jak były w półce to masakra !!!!!!!!!
Teraz jak pisałam spróbuję zrobić 2 dni Przed @ jak nic nie bedzie to idę na bęte , pewnie kase stracę ale ryzykuje ( dla męża hehe) nie nakręcam się w żadnym wypadku ale jesli moge sprawić mu taką radość w jego urodziny to dlaczego nie :) haha bobo i tak nie prześcignę z robieniem bety hihi
gorzej jak wyjdzie mi ( jesli sie uda) tak jak bobo- prawie 5 ale nie powyzej 5, :-D nieźle by było!!!!!!!!!! wiec bym i tak nic nie wiedziała !!hahha
bobo pij kawusie ale małą, nie za mocną i moze z mleczkiem?????ja piję ale to raczej jest mleko z kawą a nie kawa z mlekiem hehe;P wiec jak zaciązę to tez pewnie bede pić ale juz małą do teraz piję kubek haha

Mamusia Kasia widują sie rzadko, ja ostatni raz byłam w Polsce w kwietniu, teraz lecę 10 listopada na prawie 3 tygodnie:tak: będą mieli wspólne urodzinki:-) rok temu w wakacje siostra była u mnie prawie 2 msc ale wtedy byli jeszcze mali na wspolne zabawy :)

Justynka nie mam pojecia :no: ja w poprzedniej ciazy nie robilam bety, ja zrobilam tes dopiero po kilkunastu dniach jak @ mi się spóżniał:tak: leciałam pozniej do Polski i pierwsze USG tam miałam w 8 tyg. Ale napisze Ci tak, ze jak bedziesz w ciazy to nic sie nie martw, roznie gadaja ludzie, wiadomo tez na jaka sie polozna trafi ale ja bylam bardzo zadowolona z prowadzenia ciazy:tak: jak cos sie dzialo to do szpitala.
Ja sie dzisiaj tez wybieram do boots'a po testy:tak: hehe.
U mnie 29dc ale czuje, ze lipa:-(

Polaa no ale na pewno łatwiej im będzie nawiązać kontakt przez to ze są w tym samym wieku. Wiem coś o tym bo mam duży kontakt z dziećmi i bacznie je obserwuje. Z doświadczenia wiem, że im większa różnica wieku, tym trudniej załapać kontakt. Dziewczyny mam takie pytanie do Was. Do końca grudnia mam umowę w pracy. O mojej ciąży jeszcze nie mówiłam. Przez fakt że jestem w ciąży podobno nie mogą mnie zwolnić. Byłaby to moja trzecia umowa w tej placówce i w związku z tym czy muszą mi ją już dać na stałe czy mogą wymyślić, że znowu dostanę ją na jakiś czas określony???
Wiecie coś może na ten temat????

mamusia-kasia z tego co się orientuję to nie mogą Cie zwolnic i do czasu urodzenia dziecka i potem na macierzyńskim dostajesz normalnie kasę. ale tez nie muszą ci przedłużać umowy i wtedy po macierzyńskim musisz szukać innej pracy. jesli zdecydują ci się przedłużyć to musisz już teraz mieć na czas nieokreślony. a kiedy chcesz powiedzieć w pracy? myślisz że ci przedłużą umowę czy raczej nie?

Mamusia powiem szczerze ze nie wiem jak to jak sie ma umowę na czas określony, ja miałam umowę na okres 3 miesięcy i w tym czasie zaszłam w ciążę ( jeszcze o ciązy nie wiedziałam jak sie przyjmowałam do pracy) i jest tak ze jak sie konczy okres próbny to trzeba być juz powyzej 3 miesiąca ciąży wtedy przedłuząją do dnia porodu ( mnie sie udało hehe i mi przedłużyli ) ale nie wiem jak jest z umową na czas określony !!!!!!Może identycznie !!!!!!!!

Ostatnia edycja:
jak w tym cylku sie nie uda to nie bede tak bzikowac w nastepnym tak sobie obiecuje fajnie bylo mojemy prezent zrobic z 2 kreseczkami 16 listopada mija 7 lat jak jestesmy razem prezent bylby udany.

polaa ja tez nie moge narzekac na opieke urodzilam w uk 2 dzieci i naprawde jestem zadowolona polozne zawsze usmiechniete i chetne do pomocy .
To w listopadzie odpoczniesz sobie 3 tygodnie w polsce ja zledowoscia 2 tygodnie wytrzymuje

Agnes czyli mam rozumiem, że choćby przedłużyli mi do dnia porodu to i tak macierzyński normalnie mi się nalezy tak???
Bo właśnie bałam się, że to wszystko przepadnie. Wydaje mi się, że raczej mi przedłużą, bo moja dyrektorka jest zielona z obsługi komputera i ja odwalam za nią tą robotę, a poza tym cały czas mówi, że stawia tylko na młodych ludzi, bo z nimi można daleko zajść. Jednak wolę dmuchać na zimne, bo nigdy nie wiadomo co jej odwali, a ma czasami takie odchyły, że szkoda gadać:-)
Ilonko ja już jestem tam trzy lata, najpierw miałam umowę na rok, później na dwa lata, no i teraz już trzecia umowa powinna być na na czas nieokreślony, ale właśnie muszę się dowiedzieć jak to jest z ciążą, dlatego pytam kogo tylko mogę;-)
Dziękuję Wam za pomocne odpowiedzi:-)

Ostatnia edycja:
reklama
juz wszysko wiem :D serduszko bije pieknie < 3 dzidzia ma 4 mm i wedlug usg ma 6 tyg i dzien. Niestety cos sie w jajowodzie dzieje, mam lezec lezec i jeszcze raz lezec dosalam l4 nastepna wizyta 3.11 ale sroda/czwartek mam dzwonic do gina czy boli mnie nadal brzuch jak bedzie bolal to prawdopodobnie wysle mnie do szpitala aa i karte ciazy mi juz zalozyl :D

Do góry