• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowe szaleństwo

Agnieszka ja kupuję drewniane łóżeczko bo jest wygodniejsze potem dla dzieciaczka jak będzie uczyło się wstawać.
Natomiast obawy że dziecko uderzy się o szczebelki są niepotrzebne, przecież teraz są ochraniacze na szczebelki ;-)

reklama
No ładnie widzę że zakupowe szaleńśtwo w pełni:-D u nas podobnie kupiliśmy w sobotę fotelik do samochodu (taki który można wpiąć do wózka) materacyk jeszcze jedną pościel, ręczniczki z kapturkiem prześcieradełka nasze pierwsze pieluszki:happy:, gaziki do pępuszka patyczki dzieciowe proszki do prania i jekieś drobiazgi. :-)
Dla siebie te mega podpaski - aż strach się bać:-p, podkłady, wkładki laktacyjne maść bephanten chyba wszystko:dry:
Zostało nam: kombinezon zimowy zdecydowałam że najlepszy będzie taki jak pisała Aneta "bez nózek" termometr dla malucha i do pokoju, karuzelka, kosmetyki i ewentualne drobiazgi o których nie pamiętam:confused: a i oczywiście wanienka tylko jaka:szok:

Fajnie tu u Was! podoba mi się:tak: Dzięki za odpowiedż, choć proszę jeszcze o opinie innych
A ja słyszałam jak znajoma obkładała drewniane łóżeczko kocem, bo mała ciągle płakała...
Ale znowu zastanawia mnie stabilność turystycznego. Do tego drewniane mają szufladę na pościel. Muszę przejrzeć sklepy i zdecydowac..
A Wy dziewczyny macie takie fajne "drabinki" z miesiącami ciąży itp... jak to zrobić?

My z M jedziemy w tym tygodniu po łóżeczko. Chcemy to turystyczne, bo u nas małe mieszkanie i często trzeba będzie to łóżeczko przenosić. Moja koleżanka kupiła właśnie takie i jest bardzo zadowolona. Jednak najpierw sama sprawdzę jak to wygląda. ;)

Ja w sprawie łóżeczek;-):
uważam że obydwa rodzaje mają plusy, zależy poprostu kto czego od łóżeczka oczekuje. Ja mam akurat drewniane z szufladą po Mikusiu jeszce i byłam bardzo zadowolona (szczególnie na tej szufladzie mi zależało bo miałam mało szaf:-)) Mikołaj o łóżeczko się raczej nie obijał chociaż jak się uczył wstawać to się zdarzało. Bardzo fajne mialam ochraniacze na łóżeczko - super wyglądało i spełniały swoją funkcję.
Moja znajoma ma turystyczne i też sobie chwalą - nowoczesny wygląd łatwo można przestawić (jak piasała Hanuś) i nawet złożyć (zabrać ze sobą). Na stabilność też nie narzekała. Czytałam jedynie na naszym forum, że przy turystycznym trzeba uważać na twrdość materacyka, bo niektóre są rzeczywiście turystyczne i mają miękkie materacyki, które na codzień nie sa korzystne. Ale jak wszystkie produkty są dobre gatunkowo i mniej porządne ;-).
A teraz w sprawie drabinki: ;-) Agnieszko to nazywa sie suwaczek i ja skorzystała z instrukcji zamieszczonej na tej stronie https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/jak-wstawic-suwaczek-78/

Powodzenia :-)

Cześć Listopadóweczki :-)
Widzę że niektóre z was są już całkiem nieźle wyposażone .... :tak:. Ja na razie mam tylko ubranka ale mam nadzieję że w tym miesiącu kupię łóżeczko :-). My z M wybraliśmy drewniane chociaż turystyczne bardzo mi się podobają:-).

Kochane - z lozeczkami to jest tak - zalezy co kto woli, co sie komu podoba i jakie ma wymagania...a jak wiadomo: rozne.
Mnie sie turystyczne nie podobaja, co nie znaczy ze są zle - oczywiscie zeby spelnialy swoja funkcje trzeba dokupic normalny materac. Jak dla mnie jest dobre na wyjazdy i do tego nam sluzy....
A drewniane napewno nie sa niebezpieczne - bez obaw ;-)

Wiecie co...wczoraj rozgladalam sie za tymi kombinozonikami - spiworkami....
I byly tylko w Coccodrillo......ale jak je zobaczylam to niezle sie usmialam :-D - rozmiar 62 byl tak wielki, ze mozna by dwoje dzieciaczkow zapakowac.....:-D
Albo spokojnie Kube jak mial 74 cm :-D Noworodek to by sie w tym zgubil....Uwazajcie na te rozmiarowki, bo jak widac niektore sa lekko dziwne ;-), zawyzonych, albo zanizonych nie brakuje...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz wózkowe szaleństwo zakończyłam do mojego Quinny Buzz dokupiłam też fotelik samochodowy z baza do montowania w samochodzie, bardzo wygodne i praktyczne, ta baza montowana jest na stałe w aucie i wpina sie ją w specjalne stelaże między tylnymi siedzeniami, zazwyczaj na fotelach samochodowych jest znaczek ISOFIX i tam można wpiąć własnie ta bazę i przypina sie ja pasami, a fotelik tylko sie wpina w ta podstawę i juz po kłopocie maleństwo siedzi bezpiecznie i wypięcie jest tez równie proste za pomocą pociągnięcia jednego uchwytu i potem tylko na stelaż od wózka i spacerek z malym...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry