reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo!

Tylko ja moge mieć takie szczęście. Kolejna popsuta zabawka. Dziś brat przywiózł zabawkę dla córci na święta. chciałam ja wcześniej obejrzeć i co? Nie działa. DJ dżdżownica - 120zł. zaraz mnie szlag trafi. Myślałam, że poprostu zwrócimy ja do sklepu, nie mówiąc że jest popsuta, i kupimy drugą. Dzwonię do carrefoura, a oni mi mówią, że nie zwróca kasy. A jeśli jest popsuta to... /taka sama gadka jak ostatnio - zwrócą kasę, albo wymienia na nową, co w realu oznacza że wezmą do reklamacji/ Jak mam teraz powiedziec mezowi, że ma znów jechać z zabawką do sklepu. No i córa na święta zostanie bez zabawek. Na następne swięta żadnych grających zabawek.

reklama
To co znalazłam na stronie Carrefoura :szok:

Reklamacje możemy przyjąć z tytułu gwarancji lub z tytułu niezgodności towaru z umową.
  • Gwarancja – jest dokumentem, dzięki któremu za wady nie powstałe z winy użytkownika odpowiada gwarant (producent, importer). W gwarancji zawarte są też obowiązki sprzedającego, kupującego oraz tryb i czas rozpatrywania reklamacji.
  • Niezgodność towaru z umową – jest obowiązkiem, jaki został nałożony przez ustawodawcę na sprzedawcę i warunkuje odpowiedzialność za wady wynikłe w trakcie użytkowania
Ważne informacje dotyczące reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową:
  • Mamy 14 dni na ustosunkowanie do reklamacji – nie oznacza to jej rozpatrzenia w tym terminie

ewo sprzedawca/producent w ciągu 14 dni musi przekazać ci informację czy reklamację uznano czy też nie. Jeśli tego nie zrobi w tym terminie to uznaje się, że reklamacja została uznana. Pilnuj tego.

Kiedyś pytałam, ale spytam jeszcze raz. Czy wasze dzieciaczki jedzą spokojnie w krzesełku do karmienia? czy to był udany zakup? Ja się cały czas zastanawiam nad kupnem. I sama już nie wiem. Córcia nie należy do tych co spokojnie posiedzą przy jedzeniu.

Nasza bardzo lubi siedzieć, zawsze po posiłku z godzinne bawi się w nim. Bardzo lubi wyrzucać zabawki z niego:-D

Ja akurat pracowałam w zakładzie razem z moim M, tam zawsze była kasa na święta (kiedyś bony, ale ze względu na opodatkowanie, teraz jest bez różnicy i wszyscy woleli pieniądze)
Z tego co wiem to jest różnica - od bonów nie płaci się ZUSu.

Wczoraj córcia dostała z m pracy paczkę. Mnóstwo słodyczy. Wszystko zapakowane w prawdziwy worek. Jak to dobrze mieć dzieci :-D A jak jest u was? Dzieciaczki dostaną paczki?
U nas nie ma paczek, są bony.

:-D :-D poprawił mi się humor. Córcia całą noc płakała, więc nie spałyśmy obie. Jestem teraz nieprzytomna, ale szczęśliwa. O 1ej w nocy zrobiłam tą cholerną zabawkę, a m już ją spakował, żeby rano zawieźć do sklepu.

Załączniki

• r.jpg
    r.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 26
  • r4.jpg
    r4.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Do góry