reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Bardziej niebezpieczny jest baldachim dziewczyny i nie panikujcie :D
Będziecie widziały czy coś jest niebezpieczne czy nie - zobaczycie o to sie nie macie co martwić na zapas teraz RELAX _ TAKE AN EASY......

reklama
Ja planuje kupic baldachim, ale dlatego, zeby dziecko mialo troche prywatnosci bo bedzie w naszym pokoju gdzi ejest wszytsko i ogolnie cale "zycie" sie tu odbywa, a dwa ze z przedpokoju wchodzi si eprosto na lozeczko, wiec sie przyda jakis baldachim.

Pozatym Zosik spala chyba od 2-3 tygodnia tylko na brzuchu, ni ebylo mowy o tym by zasnela w inny sposob...

Sparr ja nie panikuje, ja po prostu przerobiłam temat SIDS od deski do deski. Mąż wybił mi z głowy monitor oddechu ku mojemu oburzeniu i rozpaczy wręcz ale stwierdził ze zwykłe srodki ostroznosci wystarczą czyli odpowiednia temp w pokoju gdzie dziecko spi, nie przegrzewanie malucha i prawidłowa cyrkulacja powietrza w łózeczku. Dzieci często wpadaja w bezdechy i często same z nich wychodzą zanim rodzic sie zorientuje a wychodza z nich bo delikatny podmuch powietrza sprawia ze łapią oddech, więc ja tam wole zeby mi ochraniacz nie blokował tej cyrkulacji.

Ja mam to łóżeczko. Bardzo mi się podoba. Jest solidnie zrobione. Do tego jest szuflada, bez której chyba nie miałabym gdzie poupychać wszystkiego :) W pokoju się ładnie prezentuje. Mam te łóżeczko po innym dzieciaku, a jest w niezniszczonym stanie, zero zadrapań itp- tak więc solidne to ono jest i myślę,że długo może posłużyć :) No i te gwiazdki, księżyc mi się podoba :D

A ja dzisiaj zakupiłam dla siebie podkłady poporodowe i majtki siateczkowate, tak więc mogę do torby włożyć.

nam o SIDS na szkole rodzenia mowili i tez odradzali wszelkie ozdoby dookola lozka jak rowniez maskotki, zabawki w samym lozku. jednym slowem nakladli mi do lepetyny toco juz sama wyczytalam, a lolisza potwierdzila. ja w ogole w psychoze wpadlam i monitor oddechu zakupilam, tak zeby mnie sie lepiej spalo.

basienka2807 - foteliki maxi cosi i britax maja najlepsze oceny w crash testach wiec wybor jest dobry. nie wiem czy kupowanie go na allegro to dobry pomysl, bo fotelik moze byc powypadkowy a wiec bezuzyteczny. chyba, ze wyjatkowo ufasz sprzedawcy

reklama
Ja też mam ochraniacz taki na pół łóżeczka i małą będę ciut niżej kłaść na początku. Baldachim zapewne robi mały kącik dla maluszka ale nie mogę się przekonać do niego. Po prostu mi się nie podoba :) Także mała będzie musiała znosić mamę i tatę przez pierwsze 4 miesiące, bo potem już będzie miała swój pokój.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry