reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Ja również mam już wszystko dla Roksanki:tak: dziś dokupiłam: nożyczki, gruszkę, pieluszki tetrowe i przewijak na łóżeczko. Jeszcze tylko parę rzeczy dla mnie do szpitala muszę kupić, ale wszystko w aptece, bo koszule i szlafrok juz mam:-)

reklama
a ja się dzisiaj załamałam, bo pojechałam do moich rodziców po kartony z ubrankami po synku.. i jakiez było moje zdziwienie gdy się okazało że ostał się tylko jeden karton.. w którym było 6 body na rozmiar 62 i 68, 6 śpiochów na rozmiar 62 i 68, 6 pajaców na rozmiar 62 i 68.. z 56 mam tylko kaftaniki.. i skarpeteczek mam pod dostatkiem.. nie mam nawet niedrapek, czapeczek.. KOSZMAR..
Moja siostra wszystko porozdawała.. bardzo się kłociłśmy.. przez nią wyprowadziłąm się z domu.. ale nie sądziłam że zrobi mi coś takiego.. że weźmie moje rzeczy bez pytania i tak poprostu rozda po swoich znajomych.. wiedząc że planuję mieć jeszcze dzieci.. :-(

Zamówiłam już na allegro nowe ciuszki na 56.. a o 62 i 68 będę się martwić później :-( ale zła jestem jak OSA.. wczoraj byłam szczęśliwa że wszystko mam.. a dzisiaj kubeł lodowatej wody na głowę :-(

Michasia współczuć tylko takiej siory, moja już od dawna pakuje mi kartony, ale widać nie wszystkie takie są :baffled:
no i jeszcze bez pytania się rozporządza nie swoimi ciuszkami - koszmarną masz siostrę :-(

Ja dziś kupiłam wanienkę, pieluszki do szpitala i część kosmetyków dla synka. Do kupienia pozostało mi łóżeczko i pościel, ale to w sierpniu już bo do teścia się przeprowadzamy wtedy.
Byłam też bliska kupienia przewijaka bo był w promocji za 25zł ale tak stałam w kolejce do kasy i się rozmyśliłam. Być może się mylę, nie wiem jak uważacie, ale doszłam do wniosku że albo będę na łóżku przewijać albo na stoliku i po co mi ten przewijak tak naprawdę? :confused:

Mi sie wydaje że dobrze zrobiłaś dasz sobie rfade przewijajac na łóżku lub stoliku a na takim przewijaku długo nie bedziesz przewijac a tylko dodoatkowo bedzie zajmowac miejsce.;-)

Mi sie wydaje że dobrze zrobiłaś dasz sobie rfade przewijajac na łóżku lub stoliku a na takim przewijaku długo nie bedziesz przewijac a tylko dodoatkowo bedzie zajmowac miejsce.;-)

też tak myślę, ja w sumie mam przewijak ale tylko dlatego że pożyczyła mi go koleżanka, na pewno bym sama takiego nie kupiła ... zbędny wydatek ... i tak jak wspomniała kizi zajmuje niepotrzebnie miejsce...

A ja uważam ze przewijak na łóżeczko to super sprawa i już kupiłam:tak: a zwłaszcza przewijanie zaraz po porodzie, nie trzeba się schylać i niepotrzebnie gimnastykować ,a miejsca tez dużo nie zajmuje bo lezy na lozeczku. Jak bym miala wiecej miejsca w mieszkaniu to kupilabym wolnostojacy:tak:

wszystko zależy jak na to patrzeć.. ja na samo wspomnienie nacięcia w kroczu i ciągnących szwów nie wyobrażam sobie przewijać na łózku ;-) o wiele łatwiej było mi podnieść dzieciątko z przewijaka wysoko usytuowanego ;-) stojąc sobie bez uciskania na szwy ;-)

a jeszcze się pochwalę. takie mi rożki mężuś sprawił :-)
ten zielony to taki zwykłe, cienki, domowy jak ja to nazywam ;-) a ten w paski jest taki słodki że koniec, z uszkami, polarowy.. cieplutki.. idelany na chłodne dni do przykrycia w wózku :-)
DSC08107.JPG

reklama
Michasia84 śliczne rożki, a ten z uszkami naprawdę super:tak: ja mam narazi jeden, ale zamierzam dokupić drugi, za kilka dni otwierają u mnie w mieście nowy sklep z art. dziecięcymi, wiec możne jakieś promocje będą;-)

Do góry