reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Dziewczyny, spirytus tylko z monopolowego! Żadnych cudów 70cio %towych!!! To są jakies brednie! Ten 90% odkaża i przyspiesza gojenie. Sama używałam dla moich córeczek i pępki odpadły w ciagu 9 dni bez żadnego paprania.

W wolnej chwili możecie zerknąć...
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

Justyna
gg8187046

Mam też pojedyncze ciuszki. Fotki mogę przesłać na maila.

reklama
Ja też słyszałam od położnej żeby zastosować spirytus z monopolowego i go nie rozcieńczać. Wtędy kikutek odpadnie bardzo szybko a maleństwu się krzywdy nie zrobi bo przecież nie kąpie się go w tym spirytusie tylko przemywa. Ale zrobicie jak uważacie bo dobre rady dobrymi radami a każda matka zrobi tak jak sama czuje.

Mówicie że taki 90%ze sklepu? ja słyszałam że takim bezpośrednio nie można bo jest za mocny i może podrażniać i szczypać. u każdego bobasa inaczej może być jednemu zagoi się raz dwa a drugiemu troche dłużej i że na to nie ma zazwyczaj wpływu płyn on jest po to by nie było bakterii i ma wspomóc gojenie sie. tak słyszałam ale jak mi każą robić w szpitalu to zobaczymy ale z monopolowego napewno nie kupię wolę jednak z apteki niż sama kombinować i bawić się w rozcieńczanie

Problem w tym, że w aptece nie ma:no: A zwykły salicylowy nie może być. Ja zamierzam sobie rozrobić taki spirytus w jałowym pojemniczku plastikowym ( takim jak na mocz;-)) to bardzo proste 2/3 spirytusu 1/3 wody przegotowanej.

dokładnie - w aptece nie ma, pytałam - już pytałam, chyba że tak jak dziewczyny pisały że na receptę ale nie wiem czy dają taką receptę w każdym szpitalu

o właśnie henrietta dobrze że mi przypomniałaś ich nazwe. jak byłam w harcerstwie kiedyś to miałam takie saszetki z chusteczkami. w sumie groszowa sprawa a i człowiek się nie martwi, że za dużo spirytusu poleci z gazika i dziecku się skórka poparzy czy coś. ja to jestem okropna niezdara:zawstydzona/y: nie raz jak gdzieś jestem w kawiarni czy coś to mi brat mówi gdy zamówię colę czy wodę "tylko nie zapomnij rozlać" także moje niezdarne paluchy są naprawdę zdolne, żeby wylać buteleczkę ze spirytusem. i faktcznie kupię Leko. wydatek nie wielki a nie musze kupowac całej butli spirolu, żeby zużyć tylko pare ml z tego bo co ja potem z tym zrobie. a tak to jak braknie to sie dokupi a jak nie to zostanie w apteczce domowej :)

są specjalne gaziki nasączone płynem odkażającym do pępuszków nazywają się LEKO
I ja wlasnie takich uzywalam i nie mialam problemu z niegojacym sie lub ropiejacym pepuszkiem jak kikutek zacza odstawac to wkraplalam pod niego kropelke z tego gazika i bardzo szybko sie zagoilo polecam gaziki dlatego ze sa po prostu bardzo wygodne, a ja nie wiedzialabym jak spirytuski rozrabiac itd ;-)

mi lekarz powiedzial ze to ma byc zwykly spirytus spozywczy 90%, ... i jego sie nie kupuje w zadnej aptece, tylko w monopolu... (wyobrazcie sobie co by bylo gdyby aptekarze sprzedawali spiryt.... ;-):-D)... A ja dodatkowo kupilam gaziki leko bo wydaje mi sie ze to bedzie wygodniejsze...choc w szpitalu i tak beda robic po swojemu...

reklama
o właśnie henrietta dobrze że mi przypomniałaś ich nazwe. jak byłam w harcerstwie kiedyś to miałam takie saszetki z chusteczkami. w sumie groszowa sprawa a i człowiek się nie martwi, że za dużo spirytusu poleci z gazika i dziecku się skórka poparzy czy coś. ja to jestem okropna niezdara:zawstydzona/y: nie raz jak gdzieś jestem w kawiarni czy coś to mi brat mówi gdy zamówię colę czy wodę "tylko nie zapomnij rozlać" także moje niezdarne paluchy są naprawdę zdolne, żeby wylać buteleczkę ze spirytusem. i faktcznie kupię Leko. wydatek nie wielki a nie musze kupowac całej butli spirolu, żeby zużyć tylko pare ml z tego bo co ja potem z tym zrobie. a tak to jak braknie to sie dokupi a jak nie to zostanie w apteczce domowej :)

Hehe, mam tak samo, mój mąż mówi na mnie Master of Disaster :-D

Do góry