reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

ja uzywalam do tej pory husteczek Happy,a ostatnio kupilam rossmanowskie,ale jeszcze mam 4 op.Happy,wiec duuuuzo czasu minie,zanim przetestuje rossmana.co do pieluch-sprawdze te rossmana,Agask polecala tez lidlowskie.tylko ze do rossmana i lidla mam daleko,a Piotra jak wysle,to nie wiem,czy kupi takie,jakie ja chce,bo rozumiecie-ja jestem z gatunku "Zosia-samosia",tzn sama musze dotknac,polizac,pomacac i wtedy chce lub nie cos kupic.poza tym Piotr tez woli,jak ja podejmuje takie decyzje osobiscie,bo przynajmniej wtedy nie zbiera batow :-p

reklama
A my uzywalismy do pupy kremu ktory dostalismy w szpitalu (ponoc robiony z lozyska matki :szok:) - konczy sie wiec zaczneimy uzywac kupionego Hippa, chyba ze beda odparzenia to wtedy Sudocrem. Z Hippa mamy oliwke i plyn do mycia i musze powiedziec ze jestem zadowolona :-)

Pieluchy i chusteczki mamy Pampers i tez jestem zadowolona :-)

to ja chyba jako jedyna nie uzywam kremu do pupy tylko zasypki;-)
jakos się przyzwyczaiłam , a co do pampersów to najbardziej mi odpowiadaja TESCO-we, czasem używam też SCANDI, ciekawe, czy o nich słyszałyście, bo ja ich nigdzie nie widziałam poza moja mieściną, tez są niezłe i niedrogie, teraz używam tych 4-9 kg choc są jeszcze ciut za duże
chusteczki najbardziej lubie NIVEAbaby

My uzywalismy do tej pory chusteczek dada zielone z biedronki i sa ok nic sie małemu po nich nie działo, teraz mamy nivea baby i tez nie narzekam. Ogolnie wiekszosc kosmetykow mam z Nivea i krem po kapieli i oliwke i krem na odparzenia, choc jesli juz jest potrzeba smarowania pupy smarowalam sudocremem na zmiane wlasnie z tym kremem z Nivea.

Pampersy 1 koncze choc sa juz za male, natomiast uzywam Huggies i bardzo sobie chwale szczegolnie ze jak je zapinam i podwijam to maja fajne wyciecie na pepek (mysle ze sie zgubi za dzien lub dwa bo wisi na ostatnim "wlosku" ) i nie bedzie problemow z pepuszkiem.

Pampersy 3 są od 4-9 kg, betka, więc spokojnie możesz ich już używać :-) Ja zresztą też przeszłam na 3 - a to dlatego, ze w sklepie 2 nie było, a mały ma już powyzej 4kg, więc dlaczego nie ;-)

Chusteczek ostatnio prawie nie używamy. Miałam bambino są ok, potem pampers i wyszło odparzenie a teraz mam z rossmana i nie podchodzą mi są jakieś takie za suche.
Pieluchy ostatnio kupiliśmy huggis newborn te z kubusiem i są fajne bo mają w pasie gumeczkę, w związku z tym skończyło się moczenie przez rafała śpiochów. Nie wiem jak sikał ale często mu uciekało.:-D

ja mialam bambino chusteczki i były ok, pampersa zwykłe tez ok, ale sensitive sa rewelacyjne na rowni z nivea soft cream, ktore udało mi sie okazyjnie kupic za 4 paczki zapłaciłam 25zl, a jedna paka to koszt ok. 9,00zł. jakby ktoras chciała tyz to w carrefour były. moj Kacperek waży 5200 i nadal uzywam pampersow rozmiar2, a powinnam juz 3? na razie nie wypada mu kupa ani nic, bo widze, ze one sa mu dobre jeszcze.

my do tej pory używaliśmy pampersów - teraz kupiłam na próbę tescowe (ale te lepsza jakość) bo podobno są dobre a cena rewelacja bo 25 zloty za prawie 70 sztuk - zobaczymy ;-) chusteczki pampers sensitive są rewelacyjne ale drogie więc my używamy rossmanowskich bo wychodzi 10 zloty za 160 chusteczek :tak:są fajnie nawilżane i dobrze się wyjmują - a chusteczki nam idą jak woda bo mały robi co chwila kupkę i to w sporych ilościach :-D

a mam pytanie do was dziewczynki - czy któraś z was ma może elektyrczny laktator ?? a jeśli tak to jaki i czy się dobrze sprawuje ?? bo mysle żeby sobie sprawić bo już mnie łapy bolą od tego machania a nie chce w ciemno wybulić kasy ;-)

Pieluchy - my używamy pampersów, choć na początku miałam Bella Happy- nie narzekam, Zuzia miała ładną dupcię.
Chusteczki- Cleanica- głupio mi się wyciągają, podwójnie- więc nie chwalę sobie. Pampersa- nawet całkiem fajnie sie sprawdziły. Nivea- miłe i dobrze nawilżone. Rossamanowskie- całkiem fajnie, ale troszkę za mało nawilżone.
do pupy- używam sudocremu albo bepathen

a smarujecie czymś ciałko, czy tylko do kąpieli oliwki uzywacie? bo ja małą mam kąpać w krochmalu ( ostatnio była kalia) i nie mam nic używać innego narazie:happy2:

reklama
Kupiłam Bella Happy 0 (3-6 kg). Jestem zadowolona, mały przesikuje się dużo mniej, pieluchy są spore (pampersy sa potwornie zaniżone jeśli chodzi o wagę), dzięki czemu mały ma wygodnie. Zachwyciło mnie, że mimo iż zakładamy je dość luźno to łapią ładnie siusiu. Wprawdzie trzeba je częściej zmieniać, ale traktuje to jako zaletę. No i tyłek śliczny, a pod brzusiem brak potówek! Żeby jeszcze pępek odpadł, bo jak nie odpadnie do szczepienia to trzeba będzie go wyciąć :-(

Do góry