reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Co do pieluszek, to ja kupowałam Pampers 2 98 sztuk za 42zl., ale nie jestem z nich zadowolona - jedynki lepiej trzymały kupę, bardzie ją chłonęły, a w tych już kilka razy przesiąkła przez nogawki i ubrudziła ubranko. A wczoraj wypłynęła na plecy :no::wściekła/y::szok::angry: A to wszystko przez małego cwaniaczka, który wypina brzuszek, żeby mieć potem luźniej, jak zapinam pampersa. Przeszłabym na huggiesy z gumką, ale maja jeszcze za szerokie nogawki na moją drobinę.
.

Ewitko ja tak jak ty (zresztą dzieci mamy z tego samego dnia):-D stosowalam pampersy 1 potem 2 ale tylko kilka bo nie są chłonne i przeszłam na huggiesy i tez są ciutke za szerokie ale troszke kąbinuje z zapinaniem i jak narazie kupka zostaje w środku a pampersy to mnie do szału doprowadzaly bo musialam Kubusia kilka razy przebierac dziennie jaknie kilkanascie.

reklama
szerlock - kupilam z moskitiera (baldachim jest wg mnie b. ozdobny niz uzytkowy - no i dodatkowe siedlisko kurzu i roztoczy)- zawiesilam, ale na razie nie uzywam bo Simi spi ze mna, aletka miala namiary na b. fajne moskitiery - wieksze i b. przewiewne od tych z darlandu i o polowe tansze

No to miałaś szczęście Aletko natrafić na burzę na spacerze. Choć przy obecnej pogodzie o deszcz nietrudno. Ja też czasami wypuszczam się na spacer daleko, (ostatnio zrobiłam z wózkiem ponad 8 km) że mogłoby mnie zmoczyć, mały to ma folię, a ja chodziłam bez parasola :-)

ewitko- faktycznie 2 pampers sa jakies do ...:wściekła/y: moja mała tez w nich co chwila jakas kupkowata jest, tzn. plecki i ubranka ma kupkowate:no:

u nas też w "2" kupa na plecach i non stop przesikiwanie na plecach - może sa za duże/ za małe/ w ogóle pampers do d... ?? kto wie o co tu chodzi??

My używamy bella happy 0, są w sam raz. A jak wietrzyliśmy dużo pępek to newborny - mimo iż malutkie to świetnie się sprawdzały. i dodatkowo mamy hugiesy 3 z hefalumpami :-D .
Rossmanowskie jakoś mniej mi teraz leżą, wolę belle.
A co do pampersów 2 to jakoś nigdy się nie zakupkał, ale przesikiwał na plecy ciągle :no:.

Sama omal nie kupiłam 2, zorientowałam się w numeracji, bo szukałam z wycięciem na pepek. Newborn to pampersowe 1, 0 odpowiada 2 itd. A przy mnie stał jakiś tatuś z kompletnie ogłupiałą miną i widać było że jak porównywał pieluchy i natrafił na inne oznaczenia to się pogubił :-D.

reklama
Do góry