reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
Postrzalka Super, że pochodzisz z Wawy. Jak będziesz tam oglądać te wózki to daj mi znać co i jak :) Widzę, że maz duże doświadczenie w wózkach :) Więc co Ty wybierzesz to i ja :)

postrzałka ja też nie zdecydowałabym się na wózek na 3 kołach niewygodny i ciężki w kierowaniu, a mamy sobie ułatwiac życie a nie utrudniać myślę o wysokim wózku na kołach dmuchanych żeby na każdym terenie dobrze się prowadził, taki wielofunkcyjny bym chciała z możliwościoa przerobienia gondoli na spacerówkę, dodatkowo z możliwością montażu fotelika samochodowego sporo teraz takich więc będę szukała

Elunia - i 3 kołowce są mniej stabilne niż 4. Co do tego co sie lepiej prowadzi to zalezy od konkretnego wózka, ja mam 4 kołowcaktóry sie prowadzi okrutnie ciężko i przysięgam, jak się raz wkurzę, wezmę dzieciaka pod pachę i zostawię w krzaciorach ;) mówię o spacerówce, kupiłam bo najlżejsza jaka była w sklepach, a teraz żaluję. Za to pierwszy wozek mamy super - emmaljunga, ale jest ciezki więc jak ktos nie mieszka na parterze albo w domu to nie polecam. Za to na spacerki po każdej powierzchni idealny, prowadzi się jedną ręką, mięciutki i ogólnie bardzo funkcjonalny.

elunia dokładnie tak jak piszesz, 3 kółka są niewygodne i tak jak czasem trzeba podnieść wózek czy to na tylnych czy przednich kółkach to ten stojąc na przednich się giba. Musi być dobra amortyzacja i wysokość dopasowana do rodziców bo potem nie fajnie jest się schylać do dzidzi co chwilę. Fajnie też jak ma rączkę przekładaną i ta blokada do spacerówki z tacka sie przydaje. Właśnie taki wielofunkcyjny moim zdaniem najlepiej bo masz wszystko w jednym, a najlepiej jak jest 3w1 tzn. z fotelikiem od razu.
Ach dziewczyny czy tak jest że w szpitalu po porodzie wymagają fotelika żeby dziecko w nim zabrać do domu? Tak mi bratowa mojego M mówiła, ze bez fotelika nie wypuszczą.

nathalie dokładnie emmaljunga jest super, miałam w żłobku jedną i sie prowadziła jednym palcem dosłownie chociaż strasznie ciężka. Ja niestety na 4p się muszę wdrapywać więc odpada w przedbiegach :-(

zetka jak tam Twój suwaczek?

Ostatnia edycja:
reklama
Postrzalka - mi sie wydaje, ze ta ciezka spacerowka nie musi miec tacki, bo dziecko jeszcze i tak wszystko w raczce trzyma, a potem i tak sie kupuje lekka skladana typu parasolka czy cos podobnego. No i emmaljunga nie ma przekladanej raczki (mozna montowac dowolnie gondole i siedzenie spacerowki) i nigdy nie odczuwalam potrzeby, jak razilo sloneczko to po prostu rozkladalam parasolke :) Na pewno jest to praktyczne, bo wiatr, slonce, ale chyba jesli jakis wozek by mi przypadl do gustu to bym go nie eliminowala z tego powodu ;) ale nakrecilam hehe.

Do góry