reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ana u nas w UK ten wozek jest bardzo popularny i nawet kiedys dla szwagierki go kupilismy-jest bardzo leciutki, oparcie rozklada sie sznurkiem i sklada sie na pol i kupa plastiku. ale w sumie to ok ale ja bym takiej ceny za niego nie dala chciaz w Uk on kosztuje takze podobnie

reklama
ana wiesz i ja sie naczytalam o tym wozku mamas & papas, ale w rezultacie go odrzucilam z listy potencalnych kandydatow, a to dlatego ze trafilam na jakis sklep interentowy gdzie bylo bardzo duzo tych wozkow nowych ale uszkodzonych! Ceny oczywiscie promocyjne, ale byly to wozki ze zwrotow od klientow i kazdy mial jakas wade konstrukcyjna. Stwierdzilam ze nie bede ryzykowac, zwlaszcza ze to byla jedyna firma produkujaca wozki ktora miala naprawde w duzej ilosci wozki uszkodzone.

Do nas doszedl wozeczek Milly Mally Venus i jestem z niego bardzo zadowolona :) jedyne co to mnie niepokoji fakt, iż on moze byc obciazony do 15kg, a Maciek wazy juz ponad 12kg... Mam nadzieje ze wozeczek wytrzyma, gdy maly dobije do 15kg.

dziewczyny byłam wczoraj w sklepie i oglądałam fotelik maxi cosi priori i jest fajny, ale pan nam zaproponowal ramatti venus że jest duuużo tańszy a równie dorby choc nie doceniany. Nawet Nam się podobał bo jest duży i się mocno rozkłada do leżenia, Oliwia w nim wyglądała jak taka kruszynka, miała dużo miejsca. Szukam jakiś opinii na jego temat ale jakoś tak niby dobrze o nim piszą ale nie jestem pewna na 100% co do niego. Teraz się zastanawiamy co robić, który wybrać mamy 3 typy:
new 2010 !!! FOTELIK ROMER ROEMER KING PLUS 9-18KG (987827240) - Aukcje internetowe Allegro

maxi cosi priori

FOTELIK SAMOCHODOWY RAMATTI VENUS 9-18 ORGANIZER (996632457) - Aukcje internetowe Allegro

i jak myślicie, który najlepszy? bo Ja już zgłupiałam

ja szczerze mowiac bym tego najtanszego nie kupowala. mam taki w PL (tzn z tej tanszej polki) na krotkie przejazdy jak jestesmy u babci i powiem ze jest do d... nie ma co porownywac nawet.
my mamy Maxi Cosi Priori i sluzy naszym dziewczynom do dzisiaj tzn. Zuzia jezdzila w nim przez 3 lata a teraz Maja go odziedziczyla. moge w 100% go polecic i z tego co wiem to pare dziewczyn tez go ma i sobie chwali.

Postrzalka my mamy ten tańszy no i jestem zadowolona Zosia fajnie w nim siedzi
Tylko my jeździmy na krótkie trasy maksymalnie godzina Zosia nie śpi w aucie no i mamy ustawiony cały czas w jednej pozycji

Przy zmianie pozycji trzeba za każdy razem napinać pasy parę razy jak sprawdzaliśmy jak się rozkłada próbowałam i powiem ci że jak siedziałam na fotelu koło Zosia to za bardzo nie umiałam ich poprawić:baffled: nie wiem może to kwestia nauczenia

ten romer widzę że ma jakiś automatyczny system napinania pasów to może jak będziecie często korzystać z różnych opcji to lepiej by było:sorry:
Najlepiej jak byś miała możliwość zamontowania w aucie i sprawdzenia

właśnie kurcze ciężko z tym wstawieniem go do samochodu i jeszcze go nie znalazłam w sklepie nigdzie (tego romera). O tym ramatti najtańszym facet mówił że właśnie jest nie doceniany a on tak samo jest dobry i że sam opłacał dodatkowe robienie testów zderzeniowych i że miał dobre noty no i znalazłam gdzieś w necie na forum jakimś właśnie o tym i niby faktycznie ma testy i jest wysoko, ale jakoś kurde nie wiem. Mojego M trochę ta niska cena dziwi i odstrasza w sensie że te są takie super a 3x droższe i czy faktycznie ten taki tani jest tak samo dobry. I wiecie co Ja się przyznaję, że w sumie nawet nie bardzo wiem jak mam te foteliki oglądać w sklepie, na co zwrócić uwagę i co sprawdzić. To napinanie pasów to chodzi o to pociągnięcie za pasek z przodu tak?? bo kurcze jak Olina usiadła w foteliku i facet ją zapiął to tak raczej nie napinał ich a ja jak złapałam za to to strasznie ciężko było-to w ramatti akurat.

Ach no i My musimy jednak mieć wygodny z racji czasem długiej podróży, np. niedługo do Krakowa :-) odwiedzić stare śmieci

a patrzcie co znalazłam
http://www.allegro.pl/item991627711_wyprz_fotelik_sam_maxi_cosi_priori_wys_0_gratis.html

Ostatnia edycja:
postrzłka chodzi o pasy samochodowe którym zapinasz fotelik podobno trzeba je regulować po każdej zmianie pozycji fotelika

mi się Zosie fajnie zapina pasy idzie jednym przyciskiem poluzować i potem jak założę to tylko dociągnę i jest ok

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacha a to jednak najlepiej wsadzić do samochodu i sprawdzić no bo jak inaczej tylko jak regulować pas samochodu jak np. siedzę z przodu i zmieniam Olinie pozycję na leżącą?? JAkoś sobie tego nie mogę wyobrazić. Jutro jadę na oglądanie drugie i tym razem chyba dłużej potrwa i sprawdzę wszystko sama tzn. ze sama ją wsadzę przypne zmienię pozycję itp.
A jeszcze znalazłam fajne forum, co prawda już pewnie większość jak nie wszystkie macie kolejne foteliki, ale tam też jest o następnych no i na przyszłość może się przydać.
wszystko o fotelikach samochodowych - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ja właśnie siedzę i studiuję, ale tyle tego że chyba się położę, w końcu o 7 pobudka

reklama
postrzalka ja podzielę zdanie Zuzi nie kupowałabym tego taniego fotelika, i nie wierze żeby fotelik za 200 zł był tej samej klasy co za 800 zł. To jest niemożliwe. My mamy maxi cosi Tobi, jestem z niego bardzo zadowolona, nie ma czegoś takiego jak napinanie pasów po zmiane pozycji fotelika:szok: do tego tak sztywno trzyma się fotela samochodowego, że jak to zobaczyłam to pytałam męża czy nie przykleił go przypadkiem. A z tego co mówisz, że jeździcie na długie trasy to na prawdę warto się zastanowić porządnie nad wyborem.
Roemer wypada wysoko w rankingach bezpieczeństwa.

tu masz stronkę wejdz w tesy i rankingi i poczytaj :)

http://fotelik.info/pl/testy/

Ostatnia edycja:
Do góry