reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

megusek - super :> nie miałam pojęcia. Ale powiedz mi, czy ty np zamierzasz kupić pieluszki tego typu? Albo czy znasz w swoim otoczeniu kogoś kto używał takich pieluszek? (ewentualnie jaką ma opinie o nich ten ktoś)
Ja ogólnie jestem taka trochę proekologiczna :> nie do przesady, ale jednak.. więc daje mi do myślenia taka pieluszka :) ale nie chcę być tą pierwszą która je wypróbuje ;-)a jednak przyznaję, że są dosyć drogie, więc jeśli mam kupić a użyć ich raz i być z nich niezadowoloną - nie uśmiecha mi się! :sorry:

reklama
Obejrzałam sobie filmik, poczytałam troszkę. Ciekawa sprawa, gdzieś już słyszałam o tych pieluszkach. Szkoda tylko, że to taka droga impreza, 40 zeta za sztukę razy 25 sztuk to tysiąc złotych na dzień dobry. :baffled:

aga221122

wybrałam dokładnie ten sam wózeczek co Ty i Twój M mam nadzieję że wszyscy bedziemy z niego zadowoleni:-)

ja mam problem z kolorkiem mam trzy typy i zero zdecydowania:-(

Witam
Mam wózek Implast Bolder 3. Jest bardzo stabilny i na rewelacyjne amortyzatory. Świetnie jeździ po lesie.
Przestrzegam tylko wszystkie mamy przed instalowaniem do nich uniwersalny parasolek przeciwsłonecznych. Implast na specyficzny przekrój ramy. Uniwersalna parasolka ześlizguje się i rysuje ramę.

Wydaje mi się, że na tej aukcji, której link był wklejony była parasolka innej firmy. Implast robi w jednym deseniu (czyli jeśli wóżek na wstawki z kwiatkami to parasolka jest w kwiatki)

Kobitki a słyszałyście o butelkach/ smoczkach/ podgrzewaczu Tommy Tippee :confused: Co myślicie o tym sprzęcie :confused:

ja używałam dwóch rodzajów butelek: Avent i Tommee Tippee. Moja córka zdecydowane "nie" powiedziała Aventowi. TT polecam z czystym sumieniem :tak:
Tylko mają jedną wadę: są dużo szersze od standardowych butelek. Sa problemy z włożeniem ich do standardowych termoopakowań, ale TT wypuściło w końcu własne opakowania. Widziałam je na allegro :-)

kinna czy smoczki też używałaś TT?
Czy butelki są wygodne w użyciu...chodzi mi o trzymanie w ręku?
Bo ja się zastanawiam między TT a Dr. Brown.. Avent też u mnie odpada;-)

lajfik DLaczego u CIebie też odpada Avent? Ja właśnie chcę kupić ztej firmy

Dlatego ,że jakoś nie mam przekonania do tej firmy... i chyba z doświadczenia moich koleżanek ,które je używały... np. przeciekające butelki ..lub odrzucenie piersi ..jeśli któraś karmiła na zmianę ... jakoś najbardziej mi odpowiada Dr. Brown i TT ale też nie mam typu do końca :-)...zresztą każde dziecko ma inne upodobania ...Mi GŁÓWNIE zależy na karmieniu piersią min. 6 m-cy , ale jak zaistnieje potrzeba podania dziecku herbatki np. na kolki lub ból brzuszka...albo dokarmiać butlą ...to nie chciałbym aby mi za szybko odrzuciło moją pierś ... a przy avencie jakoś często się to dzieje... oczywiście to są opinie Moje i moich koleżanek ......Dla kogoś innego mogą one być SUPER :tak:.... Każdy ma swój typ:-);-)

Ja kupiłam już dla mojej kruszynki ...MATĘ EDUKACYJNĄ firmy Tiny Love 0-10 m-cy ... ale to dlatego ,że była przeceniona z 50euro na 25 euro ...cena dobra ...jest bardzo ładna ..kolorowa i ma dużo edukacyjnych zabawek wiszących :-D
http://www.e-mama.pl/index.php?d=produkt&id=934
ja mam akurat ciut inną w zwierzątka z farmy

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny Wy macie mniejsze dzieci albo jesteście debiutantkami więc powiedzcie mi co myślicie o szerokim pieluchowaniu ? Jak urodziła się Paulinka to był standard - pediatrzy tak zalecali i wszyscy tak robili . Z Kasią już tak nie było a teraz w erze pampersów to chyba już nikt tego nie robi a podobno to nie było złe . Dodam że u Pauliny to były 2 pieluszki tetrowe a u Kasi przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące pieluszka tetrowa wkładana do pampersa . Podobno było to dobra na stawy biodrowe i pomagało w prawidłowym ich ukształtowaniu . Czy wiecie coś na ten temat i co o tym sądzicie ?

Do góry