reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja odrazu kupiłam podgrzewacz z TT, bo czytałam o problemach z dopasowaniem rozmiaru, ale zastanawiam się teraz czy zbyt pochopnie tego nie zrobiłam, bo przecież chce karmić cycem, więc co mi po podgrzewaczu, może się przyda a może nie, nie mam doświadczenia.

reklama
yawla fajny ten wózeczek:tak:
a ja przeżyłam szok normalnie..wózek, który chcę kupic na allegro 1700zł w sklepie 2500:szok: na allegro dostanę jeszcze gratis pasy mocujace fotelik w samochodzie a w sklepie musiałabym dokupic za 89zł:zawstydzona/y: jest różnica w cenie co nie?? takie sytuacje potwierdzają fakt, że warto kupowac przez internet.

Larkaa mysle, ze sie przyda, ale troche pozniej :tak:

Martussa ladniutki ten wozeczek :tak: i fajne kolorki mozna sobie wybrac..dla mnie raczej za ciezki choc przy 4 duzych pompowanych kolach 14 kg to chyba nie duzo. Ale kola to faktycznie ma spore.

Ewelinka no wlasnie o to chodzi, zeby zobaczyc na zywo, a kupic w necie, ja nie mam zamiaru przeplacac, te kase wole wydac na cos innego dla malucha. A jaki Ty wybralas?

Ostatnia edycja:
Ja zdecydowanie chce karmic piersia:) To przecież najlepszy sposób i na odzywienie dzidziulka ale i na budowanie więzi miedzy mama a dzidziem:)
Troszke sie zlego nasluchalam jak to maluch potrafi pogryźć sutki, jaki to jest ból...ale jednoczesnie wiem ze prawidlowo przystawione dziecko karmi sie bezbolesnie:) Moja mama mowi że zadne pieszczoty piersi(erotyczne) nie rownają się z tym uczuciem gdy dziecko ssie:)
Mam świetną książke o karmieniu, jest bardzo obszerna - zawiera wszystko co tylko chce sie wiedziec - dziewczyny serdecznie Wam ją polecam!!!!
"Karmienie piersią - poradnictwo i promocja" Wydawnictwo MedPharm.
Warto się w nią zaopatrzyc:)

Larkaa podgrzewacz przyda się zawsze. Jak będziesz karmiła piersią, to możesz kupić laktator i zawsze ktoś będzie mógł z butelki nakarmić dziecko jak będziesz bardzo zmęczona. Wstrzymaj sie tylko z laktatorem ;-). Ja kupiłam i okazało się, że nie jest mi potrzebny. Tobie oczywiście tego nie życzę, obys jaknajdłużej karmiła piersią:tak:

Polecam wam z czystym sumieniem Frida Nose. Jest lepsza niż popularna "gruszka" do nosa.

Któraś z mam mówiła, że ma wózek emmaljunga. Czy może mi coś więcej o nim powiedzieć. Planuję po nowym roku wymienić Implasta na spacerówkę Emmaljungę Scooter i nie wiem czy to dobry wybór

yawla na początku myślałam o wózku JET ale w sklepie zobaczyłam CHICCO TRIO TOUR i się zakochałam:) fakt jest drogi bo 1700zł za wózek to dla mnie dużo, ale juz się z mężem na niego nastawilismy:tak:kaske uzbieramy do lutego..a wózek naprawdę wart swojej ceny;-) wielokrotnie widziałam go na allegro ale nigdy nie zwróciłam na niego uwagi lecz gdy zobaczyłam go na zywo i się nim "przejechałam" to stwierdziłam, ze to jet to:tak:

mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jak dziecko poczuje jakąkolwiek butelkę to rezygnuje z piersi bardzo szybko. Powód jest prosty z butelki zawsze łatwiej i lepiej leci, nieważne jaki smoczek:-p Ciekawi mnie czy naprawdę istnieje aż taka różnica między butelkami różnych firm w stosowaniu zamiennie z piersią:confused:
Chciałam również zapytać Was czy zamierzacie karmić piersią czy od razu nastawiacie się na butelki?

Jest w tym dużo racji :tak::tak::tak: ale ja ratowałam się jak mogłam...Kuba miał takie kolki przez TRZY miesiące że nic nie pomagało...byłam z nim nawet na USG brzuszka ... i miał ogromną ilość gazów jelitowych ...bidulek :-( więc ...kropelki ...herbatki...wszystko szło w ruch ,aby pomóc maluszkowi .. (był cały czas tylko na cycku) ..dopiero później się uspokoiło ...odrzucił wtedy pierś bo za bardzo przyzwyczaił do picia herbatki ze smoczka a dodam ,że wtedy nie było takich smoczków z regulacją wypływania pokarmu:tak: jak teraz ...więc mam nadzieję... że będzie inaczej i butelkę użyję za min. pół roku:happy::tak: ale wolę mieć już wybraną w głowie w razie czego ,aby potem się nie zastanawiać jaką?

I oczywiście chcę karmić piersią ...:tak::tak::tak:

Aaaa no i moja znajoma karmiła cycusiem 9 miesięcy na zmianę z butelką browna..
;-)

Bylam w sklepie dzieciowym to sprzedawca zachwycal sie x-landerem xa, rzeczywiscie wozek lekki w prowadzeniu i podbijaniu, ale wazy ok. 14,5kg (kola pompowane).A moze ktoras z Was juz porownywala te wozki?

Jak dla mnie x-lander jest niezastąpiony :tak: ja kupię XA lub X3
Niesłyszałam na temat tego wózka złej opinii....dziewczyny sa zadowolone ..a trochę poczytałam na różnych forach o nim ...

A ten poprzedni wózeczek o którym mówiłaś...to ja nie mam zaufania do takich kółek..:sorry2:
To moja opinia:-p:-)

Co do wózków to ja najpierw napaliłam się na Chicco ten o którym pisze Ewelkinka chyba CHICCO TRIO FOR ME AUTO-FIX, CUBE KOLOR 2009 (478742609) - Aukcje internetowe Allegro
.. ale jak go zobaczyłam na żywo to nam się odwidziało- ma strasznie małe kółka.. no i cały stelaż mieliśmy wrażenie że zaraz się połamie.. Ale fakt jest różnica w cenie pomiędzy sklepem a allegro. Na allegro 1500zł a w sklepie promocja i 1999:baffled:.. jedyny plusik to jest bardzo lekki- jedyne 9 kg
Teraz zastanawiam się nad Quinny Buzz:confused:

reklama
NanaKG- gdzies obilo mi sie o uszy,ze ten wozek jest wywrotny ale to tyle.Ja mam spacerowke chicco podobna do tej w tym zestawie i nie zamienie jej na zadna inna,jest lekka,swietnie sie prowadzi,latwo czysci,super sprawa.Od urodzenia mialam buzza i to dobry wybor.Z tym ze od roku 2008,bo ja mialam ten z 2007 roku i sama spacerowka jest niewygodna,dlatego kupilismy te chicco.Teraz mam problem,bo jak urodzi sie mala,to nie mozna do buzza dopiac tej podstawki dla drugiego,starszego dziecka.Musze znalezc jakies rozwiazanie.Widze,ze jestes lodzianka?Ja tez.
Ja karmilam naprzemiennie swojego malego szkraba,bo jak sie urodzil to jadl przez sade a potem dali mu butle.Przyznam,ze nauka ssania z piersi po podaniu butli byla meka dla mnie i dla dziecka,ale udalo sie.Odstawianie od piersi to jest dopiero jazda:tak:
A tak w ogole to dzien dobry;-)

Ostatnia edycja:
Do góry