reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

ja karmilam malego butelka i zadnego podgrzewacza i sterylizatora nie mialam,wode mialam w termosie ciepla i wsadzalam do zimnej szybko sie wystudzalo mleko i bylo ok.
a wlasnie dziewczyny troszke nie w temacie i moze za wczesnie ale ostatnio zastanawiam sie w co ubrac malenstwo przy wypisie ze szpitala,niby to bedzie maj roznie bywa z pogoda i tak sie zastanawiam czy jakis cieplejszy pajacyk wystarczy czy kombinezon jakis???

reklama
Ja bede kupowac podgrzewacz ze wzgledu na moja mame i meza.Bedzie im zwyczajnie wygodniej.A tak moja mama moze postanowic cos "ulepszyc" po swojemu.Albo zimne z lodowy bo lato,albo gorace...Wole sie zabezpieczyc.Bo przy mamie wszystkie warianty mozliwe-oczywiscie tego standardowego,w dobrej temperaturze,tez nie wykluczam. :-)
Z wiekszoscia rzeczy sie wstrzymuje.Jak na glownym juz padlo:najwazniejsze zeby dziecko mialo cyca,pieluche i mame pod reka.Reszta wyjdzie z czasem.Co nam bedzie naprawde potrzebne :-)
Moja kolezanka urodzila w styczniu przed czasem i miala tylko 4 bodziaki,pajacyk,lozeczko,wanienke i pielegnacyjne(pieluchy i kosmetyki).I nawet nie bylo paniki.Na spokojnie wszystko kupowali.Ja az tak wyluzowana bym byc nie mogla.Za 2 tygodnie bede pakowac szpitalna torbe :-) Ale dobrze wiedziec,ze i w takiej sytuacji mozna sobie spokojni poradzic!
Swoja droga...na co czekali?Termin miala 3 tyg pozniej hehe :-D

Ja zaczekam z decyzja na pogode.Mysle,ze ogranicze sie do cieplego pajacyka i body.Wrzuce kocyk do fotelika jak B przyjedzie po nas i tyle.No chyba,ze zimy nie przepedzi do tej pory.Albo bedzie mega-cieplo.

Ostatnia edycja:
ja robię mleko od początku trochę wrzątku trochę mineralnej żywiec
a latem temperatura pokojowa, i tak od początku, jak ściągałam mleko to stało na stole góra 1-2 godz i takie podawałam, mineralna woda na stole stoi więc z takiej robiłam, teraz tylko zimą sama bym nie chciała takiego "zimnego" mleka wiec mieszam z gorącą wodą

a wiecie że ja już nie mogę się doczekać tego malucha w domu...tego przebierania,płaczu,spacerów...rany oby do maja:)
jakbym slyszala mojego meza ja do niego zeby pogadal z brzuszkiem a on ze juz nie moze sie doczekac jak go bedzie bawil:szok:ale oczywiscie tylko tak gada bo na poczatku pewnie sie go bedzie bal wziac na rece bez becika,z Dominikiem tez tak bylo bral dopiero jak maly mial ze 3 miesiace :-D

Ewelinka ja mysle ze do szpitala dla malej zaopatrze sie w ze 3 bodziaki i 2 pajacyki. Nie za grube, zwykle bawelniane, zakladam, ze bedzie cieplo, jesli jednak sie ochlodzi pajacyk w zupelnosci wystarczy. na wszelki wypadek jakies skarpetki i cienkie czapeczki na glowke. Zadne kombinezony na ta pore roku. Wezme tez maly kocyk i w razie naprawde zlej pogody dziecko przykryje na siedzonku samochodowym.

Ja juz tez nie moge sie corci doczekac, ale poki lozeczka i wozka nie ma niech sobie siedzi w brzuszku :p

no wlasnie tez tak mysle ze pajacyk jak bedzie zimniej wystarczy ale czytalam troszke na necie to pisaly babeczki wlasnie o kombinezonach.w sumie jak bedzie zimniej to mozna spioszki i bodziaka zalozyc a na to pajacyka i tez bedzie ok.ach zeby tylko w maju zimy nie bylo hehe ja malego w grudniu rodzilam i praktycznie w spiochach i grubym kocu byl zawiniety i nie bylo mu zimno.kurcze niby drugie dziecko i powinno sie juz wszystko wiedziec a tu coraz wiecej pytan mam w tej glowie mojej:szok:

reklama
joasia piękne wrzeczy kupiłaś!

ja używałam primavera i ją gotowałam.
widziałam ostatnio polarowy kombinezon -pajacyk z Kubusiem Puchatkiem ,więc tak sobie myslę ,ze to kupie na wyjście ze szpitala.

Ostatnia edycja:
Do góry