reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Asia zrobisz jak zechcesz.Jednak pamiętaj ,że dziecko bobasek powinien być bezpieczny (zeby nie wypadł) ,no i chyba sa zalecenia żeby leżało na płasko.
dodatkowo w spacerówkach prowadząc nie widzisz dziecka (dla mnie to miało ogromne znaczenie)
co do samej spacerówki to bardzo fajna.

gosiulek może i ja się skusze jak naprawdę taki fajny ten wózek :)

ja z ubrankami czekam na carbooty :) tam za parę groszy można kupić siatki ciuchów. Ja się bardzo ciesze bo mam już dla maluszka koszyczek do spania z materacem i podstawką i drugi z rączkami a'la nosidełko :)

A co to są te carbooty?

Aśka spacerówka fajna, choć ja bym też z głębokiego chyba nie zrezygnowała.
Sama nie wiem, widziałam tu latem, że maluszki jeździły w spacerówkach, nigdy się nic nie działo, ale ja jakoś nie jestem przekonana.

car boot sale to popularna w Anglii forma wyprzedaży tak jak w stanach mają wyprzedaze garażowe tak tutaj każdy przyjeżdża z bagażnikiem wypchanym niepotrzebnymi rzeczami które odsprzedaje za grosze. Takie carbooty odbywają się latem na polach, a zimą na parkingach supermarketów. Można kupić wszystko od podstawek pod kufle po białą broń. Jest to też świetna forma spędzania czasu, grzebanie i wyszukiwanie perełek to moje hobby. Dorzucam kilka obrazków poglądowych: http://www.carbootsales.org/images/car_boot.png
http://static.guim.co.uk/sys-images.../2009/3/2/1236010729708/Car-boot-sale-001.jpg
http://www.carboot.com/boot_sale_items/images/boot_88_crayford.jpg

osobiście polecam Carboot nie daleko Guildford przy autostrdzie m3, jeśli akurat czyta to ktoś z Surrey. Odbywa się co niedziele od marca do listopada od 7:00 do około 13:00, wstęp+parking - 1f.

Sembonzakura - ale rewelacja! Że tez w PL jeszcze na coś takiego nie wpadliśmy! :) Ale bym miała radochę!
Aśka - ja też z Antkiem zastanawiałam się, czy nie zrezygnować z gondoli, ale w końcu kupiłam - jednak to dużo wygodniej dla takiego maluszka! Rozkładana spacerówka najwcześniej przyda Ci się ok. 4 m-ca i nigdy nie jest idealnie prosta - sprawdzałam różne! A w foteliku po pierwsze, że dziecko b. się poci, to taka półsiedząca pozycja na dłuższą metę zdecydowanie niewskazana! Antek urodził się w czerwcu, więc bardzo dużo spacerowaliśmy - wierz mi - w gondoli spał tak długo, jak jechała - w foteliku poza autem - zdecydowanie gorzej.. no i był cały mokry po wyjęciu.. tak więc zastanów się jeszcze :tak: fakt, że taka gondolka służy najwyżej 6 m-cy przy nowoczesnych wózkach (bo są małe, a i w okol. 6. m-ca malucha będzie zima i kombinezony, kocyki itd), ale uważam, że i tak warto.

problem w tym że w Polsce wszystko jest potrzebne. Ludzie mają mentalność chomikowania rzeczy aż się rozpadną ze starości, więc nie wiem czy u nas by przeszło takie coś. Ja mieszkam w jednym z najbogatszych hrabastw UK, minus jest taki że płacimy za mieszkanie nawet 40% więcej niż np na północy Anglii, plus cena życia jest nieporównywalnie wyższa, plus taki że kupić za grosze czy nawet dostać za darmo można takie rzeczy których w Polsce nie da się w ogóle kupić albo są koszmarnie drogie. Mamy tu tez takie cudo które sę nazywa freecycle i jest to najpiękniejsza rzecz jaką angole wymyślili: otórz ludzie oddają za darmo meble, sprzęt rtv, agd itp w zamian za transport. Czyli jeśli przyjedziesz i sobie weźmiesz - proszę bardzo. I nie mówie o jakichś badziewiach typu wyliniała nadjedzona przez szkodnika sofa. Ludzie oddają telewizory, zestawy kina domowego, firmowe naczynia, meble, wszystko dla dziecka od spioszków po chodziki i łóżeczka, większość w nienaruszonym stanie. Czasem sama nie wierzę w to co mi ludzie odpalą. Wystarczy tylko napisać czego szukasz i zaraz ktoś odpowiada. Tego mi będzie najbardziej bakował po powrocie do PL.

Olga wiem :) tak dziś jeszcze poszperałam i chyba zakupię x-landera (spacerówka z gondolą) ale raczej poszukam czegoś używanego, dziś zauważyłam, że moża taki zestw w super stanie znaleźć za ok 900 zł.

Aśka ja mam xa i mają jedną wadę... Ani rączka, ani siedzisko w spacerówce się nie przekłada. A co za tym idzie w spacerówce tylko maluch przodem do kierunku jazdy siedzi i cię nie widzi. Mój wył na początku :dry:
No ale to nie zawsze jest przydatne

reklama
Do góry