reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

My bierzemy też besafe, czy weźmiemy z isofixem zobaczymy stan konta jak będziemy kupować, najwyżej weźmiemy bez, ale z pewnością besafe :)

No i rzucam dziewczyny pytanie, bo chodze po allegro i nic sensownego nie mogę znaleźć. Czy jest coś takiego jak bujaczek do 18 kg ? Znalazłam taki fisher price tylko, ale na oko wygląda mi , że on do 18 kg jest tylko jako leżaczek, bo stelaż do bujania ma taki malutki i cieniutki. Teraz mam do 9 kg Delti Swing i jestem super z niego zadowolona, tylko, że Lolek powoli dobija do 9 kg :-( A mi bardzo wygodnie jest go kłaść w bujaczku na podłodze, bo moge go sobie przenieść gdzie chce, a on smacznie śpi i się buja. Poradźcie coś, proszę:)

reklama
Ja mam leżaczek FP i jestem zadowolona:tak:. Na moje oko jest dość wytrzymały, choć lekki;-). W sumie nie zastanawiałam się na ile mi straczy:confused:mała na ponad 7 kg i nawet mi jeszcze przez myśl nie przeszło, ze bym musiała inny kupić:tak:

15 kg... Obawiam się, że w naszym wykonaniu 15 kg to na pewno nie będą 3 lata ;-) Fotelika samochodowego nie wyciagam z auta, bo ciężki kloc jest musiałabym to nieść przez całe osiedle, bo parkujemy na ulicy. Mamy fotelik FP, w którym młoda siedzi i się buja, ale no właśnie... buja się w czasie jedzenia a ja mam istną strzelnicę ;-) Za parę miesięcy przeprowadzka do Holandii i możemy wziąć tylko jedno auto rzeczy, więc chyba jednak turystyczne kupię.

Mea - jeśli bez isofixu to nie wiem czy nie zdecydujemy się na Britaxa. Co prawda w Polsce dostał 2 pkt na foteliki.info, ale tu jest jednym z najbezpieczniejszych, a bardziej wierzę w Szwedzkie standardy, które na całym świecie są dawane za przykład. Z drugiej strony ten Mobi jest fajny. No i oba są tańsze niż BeSafe... Muszę podrzucić temat Tatuśkowi, w końcu to on jest mężczyzną w tej rodzinie (podobno ;-)).
Akoza w foteliku do karmienia dziecko długo siedzieć nie będzie, mój Antek tez z tych cięższych dzieci i jadł w krzesełku do około 2 roku życia, później już mu frajdę sprawiało siedzenie przy stole:tak: na normalnym krześle.
My bierzemy też besafe, czy weźmiemy z isofixem zobaczymy stan konta jak będziemy kupować, najwyżej weźmiemy bez, ale z pewnością besafe :)

No i rzucam dziewczyny pytanie, bo chodze po allegro i nic sensownego nie mogę znaleźć. Czy jest coś takiego jak bujaczek do 18 kg ? Znalazłam taki fisher price tylko, ale na oko wygląda mi , że on do 18 kg jest tylko jako leżaczek, bo stelaż do bujania ma taki malutki i cieniutki. Teraz mam do 9 kg Delti Swing i jestem super z niego zadowolona, tylko, że Lolek powoli dobija do 9 kg :-( A mi bardzo wygodnie jest go kłaść w bujaczku na podłodze, bo moge go sobie przenieść gdzie chce, a on smacznie śpi i się buja. Poradźcie coś, proszę:)

My taki mamy z FP on ma regulowane oparcie:tak: jak dziecko starsze to służy jako fotelik bujaczek:tak: a czy Piotrus bedzie z tego korzystał to się okaże. No i spokojnei starsze dziecko może w nim usiąśc, mój wytrzymuje ciężar Antka, czyli 24 kg;-) a niby że do 18 jest;-)

dziewczyny ja myslalam zeby maluchowi kupic chuśtawke, jakie macie zdanie na ten temat i co polecacie, a co odradzacie. dziekujemy:) jeżeli się zdecydujemy kupic to dopiero jak sam bedzie siedział.

Purchawko my mamy ten
FISHER PRICE Leżaczek Bujaczek Fotelik 3w1 M7930 (1071541490) - Aukcje internetowe Allegro
i mogę ci go z czystym sumieniem polecić!!! Kupiłam go dla Hani..teraz korzysta i Tomek i Hania...Tomek juz od bardzo dawna opanował sztukę bujania....Hania czasem jak Tomek leży na macie to sobie tam siada i tez się buja! Wprawdzie moja Hania to piórko..bo waży 12,5 kg..ale już kiedyś siostrzenica MUSIAŁAe tam usiąść a ma 6 lat!!! I moim zdaniem jest bardzo wytrzymały!
Jedyny jego minus to plastikowe zabawki..ale z drugiej strony przynajmniej łatwo można je umyć!
Acha i mega łatwe mycie pokrowca! Jest lekko śliski więc buch do brodzika , namydlę pożądnie spłóczę i na sznur:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja myslalam zeby maluchowi kupic chuśtawke, jakie macie zdanie na ten temat i co polecacie, a co odradzacie. dziekujemy:) jeżeli się zdecydujemy kupic to dopiero jak sam bedzie siedział.

Myśle że z powodzeniem już teraz możecie kupić taką zwykła stojącą hustawkę, chyba że masz gdzie zawiesić, najlepiej na futrynie, to taką wiszącą, mniej miejsca zajmuje;-)

my kupiliśmy już chustawkę, raz wsadziliśmy małego na 5 min zeby sprawdzić, czy będzie mu się podobało:) pomysł trafiony więc ja osobiście polecam :0 równiez poczekam, az Filip bedzie sam już ładnie siedział, b na siłę sadzać go nie chcę;) a ta chuśtawka to z firmy tako :)

reklama
Myśle że z powodzeniem już teraz możecie kupić taką zwykła stojącą hustawkę, chyba że masz gdzie zawiesić, najlepiej na futrynie, to taką wiszącą, mniej miejsca zajmuje;-)

bioreę pod uwage stojącą, może marta jakieś polecić?

my kupiliśmy już chustawkę, raz wsadziliśmy małego na 5 min zeby sprawdzić, czy będzie mu się podobało:) pomysł trafiony więc ja osobiście polecam :0 równiez poczekam, az Filip bedzie sam już ładnie siedział, b na siłę sadzać go nie chcę;) a ta chuśtawka to z firmy tako :)

właśnie mąż w akpolu taka ogladał, pani powiedziała, że powinno sie sadzać w nia dziecko, jak juz samo siedzi. dziekuję o opinie:)

Do góry