reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy:-)

1490015419-aaaaaa.jpeg

Moje dzisiejsze łowy w lumpku[emoji6]Sukienka w kratkę z mothercare, nówka z matkami[emoji4] Śliniak babybjörn również nowy, coś koło 4zl wyszedł[emoji16][emoji16]Za wszystko zapłaciłam niecałe 25zl, nie ma to jak lumpeksy[emoji23]

Mistrz drugiego planu kilka razy ukradł zabawkę, coś czuję że będzie wojna o zabawki[emoji64][emoji250][emoji250]

Ostatnia edycja:
reklama
Tiny Love jest super można rozłożyć na płasko, ale obciążenie ma chyba max 9 kg. Kupiłam siostrze jak rodziłyśmy 4 lata temu, posłużył jej, później mi, teraz ma do młodszego i chyba my w lipcu odziedziczymy tez :D super łowy, ja na razie mam rożek, mate nieprzemakalną do łóżeczka i pieluszki tetrowe, ubranka przejrzę dopiero w czerwcu :D. Poza tym wózek upatrzony- roan bass soft przypadł mi do gustu, ale obejrzę go sobie na żywo, musi być akceptacja całej rodzinki ;) :D

Tak, to mój mały. Uzyealismy to na początku przez kilka dni na dole jak spał i na ogród. Nie nadawało się u nas nawet do polsiadu czy karmienia, młody się jrytowal nachyleniem, szerokością dołu i ze coś mu wadzi w nogi. Na krótko bardzo :) ale zależy po co.. U nas do spania małe to tylko crib ( materac 40x90) a to jako dodatek raczej....

Lekki jak wiklina na pewno nie jest a.e stojaka nie musisz targac.

Maziajka, tez Lubie proste, bez jakiś wibracji czy cudów. Jest bardzo wytrzymały i estetyczny. Nie wiedzislsm, że taka cena ja placilam za uzywke, nic nie używana w dodatku, bo się dziadkom nie przydało :)

U nas tylko pampery i juz do rączka wymieniam na majty z reguły. Różnie. Oczywiście zawsze proboje inne ale i tak zostajemy z pampkiem.
Dade używałam w Polsce :)

Poczatkowo uzywalam pieluszek pampers, pozniej przezucilismy sie na dade i mnie dada wydaje sie delikatniejsza i bardziej naturalby material niz pampers. Nic nie przeciekalo (tylko jazmienialam zawsze pieluszke po kazdym siku, wiem ze nie wszyscy tak robia:)

Ja przy synku używałam pampersa i teraz także planuje pampersa..chyba że wyjdzie inaczej w praniu..Co do monitoru oddechu niezamierzam kupować. Chyba że sytuacja do tego zmusi..a nad nianią elektryczną się zastanawiam..przy synku nie miałam więc może i tym razem obędzie się bez..Wiele jest tych unowoczesnien bez których da się tak na prawdę obejść a które jednak sporo kosztują..a z drugiej strony chciałoby się to wszystko mieć..Proboje niedac się zwariować..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

IMG_5416.PNG
Nianie warto miec bardzo, zwlascza jak ktos mieszka w domu pietrowym i ma ogrod... ja u rodzicow tak uzywam. I to nie na okres niemowlecy, ale pozniej jak ma nawet i dwa lata i drzemke w ciagu dnia. A najbardziej przydawala nam sie w wakacje, weekendowe wyjazdy, wesla... My sobie siedzielismy na dworze a dziecko w domku/namiocie/pokoju. W wakacje moglisby spokojnie posiedziec nawet u sasiadow, pogrillowac.
My mamy pewnie jedna z tanszych firmy baby ono. Bez kamerki.
Z maluszkiem malutkim to nie mamproblemu spi wszedzie w gindoli jak stoi, ale pzy starszych nam sie bardziej przydwala. Jednym slowem na kazdy wyjazd jezdzi z nami

Załączniki

• IMG_5416.PNG
    IMG_5416.PNG
    55,6 KB · Wyświetleń: 363
Maziajka podzielam Twoje zdanie.i szanuje.zdanie innych co do monitora oddechu ale osobiscien.ie.kupuje przydwojce tez nie.mialam.bede kupowac natomiast nianie z kamera tylko.dlatego zeby nie ganiac po.pietrach na okraglo.
Lozeczko.mam graco country uwazam.ze jest ok.dokupilam tylko materac bo ten turystyczny to taka.szmatka i mlody spal do 1.5 roku a potem poszedl na lozeczko 140cm i spi.
A maluch bedzie spal u nas w sypialni wiec bedzie pod reka [emoji6]
Co do pieluch to ja zaczynam.od duzej paczki 1 i z reguly wystarcza. Potem przezucam sie na 2 i my tylko pampersy bo dady sa jak.dla mnie slabsze ale to jak.kto lubi za ro chustki dady sa.super.

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Ostatnia edycja:
Z tego co zauważyłam to różne dzieci różnie tolerują różne pieluchy. Jeszcze nie jestem w temacie więc może lekko pomieszam ale ostatnio u nas była matka której dziecko z dady bodajże dobrze tolerowało jeden kolor pieluch a drugi już totalnie nie (zielone/fioletowe?). Ciężko przewidzieć których dziecko nie będzie tolerować, od jakiś trzeba zacząć i sprawdzić, tak mi się wydaje z obserwacji :)

reklama
Wendy dzieki za info o lozeczku jutro go oplukam:p materac wlasnie wiem ze trzeba dokupic.

Kasiulka ja mam jesscze tansza nianke dalam za nia 30 zl! Za uzywke 7 lat temu i do teraz dziala bez zarzutu:D dlugo ja uzywalismy wlasnie np siedzac na ogrodku,czy np mamie dawalam na gore a my wychodzilismy z domu.Ale jakbym miala male mieszkanko pewno by to bylo tez zbedne.No na wakacjach tez sie super sprawdzala albo na weselu do glosnikow grajkow mielismy podlaczona:D

A kiedys w ogole sasiadow mi chwycila musialam 2 dni podluchiwac by sie zorientowac kto to jest.Ale smiechu bylo co nie miara.

010igov35ye70zfx.png

Do góry