reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zamrażać czy pasteryzować?

Dołączył(a)
28 Wrzesień 2006
Postów
14
Rozwiązania
0
Witam!!!
Moi teściowie mają wielki warzywny ogródek. W związku z tym chciałabym to wykorzystać i porobić trochę jedzonka dla małej na zaś.
Czytałam, że niektóre z was zamrażają. Jak długo może to być w zamrażarce?
Zastanawiałam się też nad pasteryzowaniem, ale o tym nic nie słyszałam.
Pozdrawiam
 
reklama

noelia

basieńka
Dołączył(a)
14 Grudzień 2005
Postów
4 104
Miasto
Belfast
Rozwiązania
0
ja zamrażam warzywka ,kroje w kosteczke rozsypuje na tacce i zamrażam ,jak juz sa zmrozone to te kosteczki zsypuje do jednego wiekszego pojemnika tak że moge potem wziąść garsc kosteczek i do garnka:-)

poszukałam w gogle mrozenie czy zamrażanie warzyw i tam znalazłam jakąs strone i fajnie było napisane co i jak mrozic ile moga być w zamrażalniku i jak sie blanszuje :-)

a mam zamrozone marchew ,brokuły, dynię, fasolkę ,pietruszke, seler,i owoce - maliny


polecam to jest fajny sposób i najlepszy na zachowanie witaminek,mo i najmniej pracochłonny
 
Autor Podobne tematy Forum Odpowiedzi Data
P Domowe jedzonko - czy pasteryzować? Żywienie 3
Podobne tematy

Do góry