reklama

Zamrażać czy pasteryzować?

Temat na forum 'Jedzeniowe ABC' rozpoczęty przez nautica, 4 Październik 2006.

  1. nautica

    nautica Zaciekawiona BB

    Witam!!!
    Moi teściowie mają wielki warzywny ogródek. W związku z tym chciałabym to wykorzystać i porobić trochę jedzonka dla małej na zaś.
    Czytałam, że niektóre z was zamrażają. Jak długo może to być w zamrażarce?
    Zastanawiałam się też nad pasteryzowaniem, ale o tym nic nie słyszałam.
    Pozdrawiam
     
  2. reklama
  3. noelia

    noelia basieńka

    ja zamrażam warzywka ,kroje w kosteczke rozsypuje na tacce i zamrażam ,jak juz sa zmrozone to te kosteczki zsypuje do jednego wiekszego pojemnika tak że moge potem wziąść garsc kosteczek i do garnka:-)

    poszukałam w gogle mrozenie czy zamrażanie warzyw i tam znalazłam jakąs strone i fajnie było napisane co i jak mrozic ile moga być w zamrażalniku i jak sie blanszuje :-)

    a mam zamrozone marchew ,brokuły, dynię, fasolkę ,pietruszke, seler,i owoce - maliny


    polecam to jest fajny sposób i najlepszy na zachowanie witaminek,mo i najmniej pracochłonny
     

Poleć forum