Witam!!! Moi teściowie mają wielki warzywny ogródek. W związku z tym chciałabym to wykorzystać i porobić trochę jedzonka dla małej na zaś. Czytałam, że niektóre z was zamrażają. Jak długo może to być w zamrażarce? Zastanawiałam się też nad pasteryzowaniem, ale o tym nic nie słyszałam. Pozdrawiam
ja zamrażam warzywka ,kroje w kosteczke rozsypuje na tacce i zamrażam ,jak juz sa zmrozone to te kosteczki zsypuje do jednego wiekszego pojemnika tak że moge potem wziąść garsc kosteczek i do garnka:-) poszukałam w gogle mrozenie czy zamrażanie warzyw i tam znalazłam jakąs strone i fajnie było napisane co i jak mrozic ile moga być w zamrażalniku i jak sie blanszuje :-) a mam zamrozone marchew ,brokuły, dynię, fasolkę ,pietruszke, seler,i owoce - maliny polecam to jest fajny sposób i najlepszy na zachowanie witaminek,mo i najmniej pracochłonny