• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zapalenie pęcherza watpliwosci

Cześć,
Jestem tutaj nowa, do tej pory tylko czytałam wpisy, ale dzisiaj mam dręczące mnie pytanie. Jestem w 16 tygodniu ciazy i wczoraj w rutynowym badaniu moczu wyszła mi i infekcja (obecne leukocyty i bakterie). Ginekolog zalecił mi Monural (ale bałam się go wziąć po przeczytaniu ulotki). Wydaje mi się, tez ze zle pobrałam próbkę, dopiero po fakcie przeczytałam zasady 😅 (pobralam początkowy strumień, na dodatek w poprzedzającej dobie doszło do współżycia). Powtórzyłam badanie dzisiaj i wynik całkowicie w normie. Brak leukocytów bakterie w normie. Dzwoniłam do gin i powiedziała ze mimo wszytko wzięłaby Monural. Mi wydaje się to nielogiczne. Nie mam tez żadnych objawów (chociaż to o niczym nie świadczy, bo bezobjawowe tez się zdarzają). Zwariuję już chyba z tymi antybiotykami. Może ktoś ma doswiadczenie w temacie, z Monuralem albo błędnym pobraniem moczu…

reklama
Jeżeli nie chcesz brać antybiotyku, to zapobiegawczo możesz wziąć urosept i dla świętego spokoju po kilku dniach powtórz jeszcze raz wynik ;)
Żeby było jasne - antybiotyk który dostałaś jest bezpieczny w ciąży i często przepisywany. Bardziej niebezpieczna dla ciąży jest infekcja.

U mnie po posiewie moczu wyszło mi E.coli, wizytę u ginekologa miałam mieć dopiero za tydzień po odebraniu wyniku, więc nie miałam antybiotyku. Skontaktowałam się z lekarzem pierwszego kontaktu, zalecił urosept, który brałam przez kilka dni, powtórzyłam wynik i na wizytę u lekarza wyszedł mi wynik prawidłowy (bez leukocytów, posiew jałowy).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry