• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zasiłek macierzyński przed porodem

patka!97

Zaciekawiona BB
Hej.Od października do 30.01 przebywam na zasiłku rehabilitacyjnym przyznanym ze względu na ciążę,ponieważ skończyły mi się dni zwolnienia(wcześniej również byłam w ciąży i na zwolnieniu,ale niestety poroniłam). Szacowaną datę porodu mam na 15.02 i teraz zastanawiam się co zrobić z tą dwutygodniową przerwą,jedyne co przychodzi mi do głowy to wcześniejszy urlop macierzyński,nie chodzi mi nawet o te pieniądze,ale po prostu co w wypadku jak zasiłek się skończy,a nie załatwię urlopu macierzyńskiego,co wtedy z tą dwutygodniową luką?
Czy któraś z Was składała wniosek o wcześniejszy macierzyński,co wtedy trzeba złożyć ?

reklama
Świadczenie rehabilitacyjne na ciążę? Pierwszy raz o takim czymś słyszę. Chyba na jakaś jednostkę chorobową (ciąża taką nie jest) i w międzyczasie byłaś już lub zaszlas w ciążę będąc na świadczeniu.

Świadczenie rehabilitacyjne na ciążę? Pierwszy raz o takim czymś słyszę. Chyba na jakaś jednostkę chorobową (ciąża taką nie jest) i w międzyczasie byłaś już lub zaszlas w ciążę będąc na świadczeniu.
Niezdolność do pracy z powodu ciąży,dokładnie to jest w piśmie z zusu o przyznaniu zasiłku rehabilitacyjnego,nie ma innej jednostki chorobowej i nie zaszłam w ciążę będąc na świadczeniu :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry