reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Nie no rece to myjemy na okraglo :tak: przynajmniej ja, bo mam taka mala fobie natrectw;-) po kazdej czynnosci wydaje mi sie ze mam brudne rece, strasznie mi wtedy w nie goraco i tylko umycie pomaga, bo inaczej zwariuje. Jak wracam do domu to wpadam od razu do lazienki rzucajac wszystko juz w korytarzu byle tylko rece umyc:baffled: brzydze sie dotykac roznych rzeczy w publicznych miejscach... a dlugo by gadac. Na razie nad tym potrafie zapanowac, ale obawiam sie, ze pogorszy sie z wiekiem:baffled:
no nie posądzałam cię że nie myjesz:-D:-D ja też mam ostatnio taką fobię mycia rąk ale myślę że to dobrze:tak: najgorzej z gośćmi jak przychodzą jak im powiedzieć myjcie ręce!!!:-):-)

reklama
Asce rropieje prawe oczko :-( wczoraj myslalam ze to mleko w kaciku (ze ulala na raczke i wytarla oczko), ale okazuje sie ze to ropa :-( Dzis zielonkawa i nie wiem czy od rumianki czy po prostu jest zielona. Oczko kiepsko wyglada, jest male i zalzawione. Przypuszczam ze przewiane przez przypadek.

Co moge zrobic oprocz przemywania rumiankiem? I czy leciec z tym jutro do lekarza?

Juli tez z pol roku temu ropialy, ale oba oczka i to byla wirusowka, dostala jakies kropelki.

Mojemu małemu też ropieje oczko, kropelki nie pomogły...
W tym tygodniu ide zapisać Patryka do okulisty i wtedy dowiem się czy da rade obejsc się bez zabiegu:confused:

No, kochana nie zycze Ci roty :no::no::no: mam nadzieje, ze niunia szybko dojdzie do siebie i pamietaj ze musi duuuzo pic, zeby sie nie odwodnic.
no wiem, tylko, że ona za cholerę nie chce pić :-( podaje jej łyżeczką, bo z butli to, żeby napiła się czegoś innego niż mleko to musi być bardzo głodna! wtedy ją oszukuję i zamiast mleka daje jej wodę! aczkolwiek mała cwaniara nie zawsze da się oszukać ;-)i najzwyczajniej w świecie tą wodą mi się dusi :-(

Asce rropieje prawe oczko :-( wczoraj myslalam ze to mleko w kaciku (ze ulala na raczke i wytarla oczko), ale okazuje sie ze to ropa :-( Dzis zielonkawa i nie wiem czy od rumianki czy po prostu jest zielona. Oczko kiepsko wyglada, jest male i zalzawione. Przypuszczam ze przewiane przez przypadek.

Co moge zrobic oprocz przemywania rumiankiem? I czy leciec z tym jutro do lekarza?

Juli tez z pol roku temu ropialy, ale oba oczka i to byla wirusowka, dostala jakies kropelki.
u mnie małej też ropieje i położna kazała przemywać solą fizjologiczna i masować kanaliki łzowe bo może są przytkane i jak to nie pomorze to do lekarza po maść lub kropelki :))

od razu mi lepiej, jak was poczytalam, bo widze, ze nie tylko my mamy problemy z kupkami co trzydziesci kilka godzin, kolkami, wysypkami i braniem malej do lozka, bo inaczej placze. juz nie moge sie doczekac internetu,zeby wreszcie byc na biezaco:tak:

od razu mi lepiej, jak was poczytalam, bo widze, ze nie tylko my mamy problemy z kupkami co trzydziesci kilka godzin, kolkami, wysypkami i braniem malej do lozka, bo inaczej placze. juz nie moge sie doczekac internetu,zeby wreszcie byc na biezaco:tak:

Łatwo bedzie Ci nadrobic, bo juz nie rozpisujemy sie tak jak kiedys ;-)

reklama
Do góry