reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
Dziunka ty klujesz malą ta opcją darmową ? Nazwijmy to dużowkłuciową :-)
Ja też z tym, że błonnice, tężec i krztusiec mamy ten płatny , bo on jest oczyszczony (zalecenie neurologa dlatego mamy tego krztuśca za darmo).

Olica tak, bo nie stac mnie na wywalenie 680zl za jednym razem =. skojarzona+rota+pneumo. A poza tym uwazam ze skoro Julia przezyla to Asia tez da rade;-) I dala rade :-) wczoraj troche pomarudzila a dzis jest dobrze:-)

Olica tak, bo nie stac mnie na wywalenie 680zl za jednym razem =. skojarzona+rota+pneumo. A poza tym uwazam ze skoro Julia przezyla to Asia tez da rade;-) I dala rade :-) wczoraj troche pomarudzila a dzis jest dobrze:-)

Też tak uważam. Dziecko i tak się drze i tak.
My czekamy aż malej przejdzie katar (przezroczysty ma od tygodnia).
Wczoraj skończyła 8 tyg.
Nie stanie się nic jak będzie zaszczepiona pozniej????

Najgorsze jest to, ze ja znowu mam katar....i to takie zamknięte kolo :-(

Ostatnia edycja:
OLICA - nie martw się, nic się nie stanie:tak: moja miałą dziś te szczepienia, które w kalendarzu są po 6 tygodniu, a ma już 10 tygodni...

Ja szczepię 6w1 + pneumokoki i rotawirusy. Dziadek dziewczynkom ufundował szczepionki skojarzone :-):-):-):-) Bardzo się z tego cieszę, bo my nie mielibyśmy tyle kasy (zwłaszcza dla dwójki dzieci). Poza tym szczepionek starszej generacji się boję, bo ja w dzieciństwie 2 razy zachorowałam na błonicę po szczepieniu :-( Podobno raz ledwo mnie odratowali - nie chciałabym tego przechodzić ze swoimi dziećmi!
Moje małe dość mocno gorączkowały po szczepieniu, dostawały czopki z paracetamolem. Strasznie też płakały i miały spuchnięte nóżki przez 3 dni :-:)-(

reklama
No to po szczepieniu.
Mala po 6 tygodniach wazy 5820 g:szok: nie sadzilam, ze az tak duzo....
Lekarka twierdzi wiec ze skoro tak fajnie przybiera to nie mam martwic sie ulewaniem i chlustaniem:sorry2: troche mnie to wkurza bo wolalabym zeby dala skierowanie na jakies badania aby sprawdzic czy faktycznie jest ok...
No i 3 wklucia i rota, Asia troche ryczala, bo w koncu 1,5 h przed wizyta nic nie jadla (prosza o niekarmienie przed badaniami aby dzieci nie ulewaly). No i po rocie tez nie moglam jej dac jesc aby tego nie zweymiotowala. Szczepienie tez bylo w porze jej drzemki co ja rozwscieczylo do konca :-D a teraz sobie slicznie spi :-) moj klops maly :-D
dużo ci przybrała. myśmy były wczoraj u lekarki i mała waży 5425g. w 4 tygodnie przytyła 1675 g i powiedziała że jak tak dalej pójdzie to że mamy ją zacząć oszukiwać na jedzeniu i dopajać między posiłkami wodą. Bo na razie mieści się w normie ale przy górnej granicy z szybkością przybierania. A nasze małe były w podobnej masie bo moja ważyła 3850g po porodzie. A Tobie nic na ten emat nie mówili??

Ostatnia edycja:
Do góry