reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Położna mi mówiła żeby na hungry baby przechodzic jak dziecko na porcje bedzie zjadało powyzej 210ml ale ja niezależnie od tego ile bedzie zjadała chce to antykolkowe zostawic minimum do konca 3go m-ca... :tak:
Nie ma aptamila późniejszego na brzuszek bynajmniej nie w ie
zobaczymy jak przyjmie hungry baby..
tez nie chce "rozleniwić" ukł pokarmowego małej...
A ty co myślisz?
no wlasnie sama nie wiem....:confused: boje sie je odstawic bo jak sobie przypomne co bylo wczesniej.....ale kurcze u nas od samego poczatku jest ten problem kupkowy i sama nie wiem bo jak nawet na tym co powinno pomagac na kupki musze jej podawac lactulose zeby w ogole mogla sie sama wyproznic to co bedzie na innym....

reklama
cześć
doszłam do wniosku, że pójdziemy z tą wysypką do kontroli jeszcze raz we wtorek będę spokojniejsza, napiszę co lekarka powiedziała, mam nadzieję, że to jednak nic poważnego i po prostu przesadzam ;-)

Dziekuje dziewczyny za cieple slowa. Nawet nie wyobrazam sobie, ze mogloby nie byc przy nas mojego meza, choc wszyscy po obejzeniu zdjec wraka samochodu mowia, ze cud, ze przezyl taki wypadek. U nas tez kupka raz w tygodniu, a glupi lekarze mowia, ze to normalne, a ja widze ze Kiana cierpi wiec podaje lekarstwo : senagol (ziolowe na kupke - czasem pomaga, niestety czasem nie).

no wlasnie sama nie wiem....:confused: boje sie je odstawic bo jak sobie przypomne co bylo wczesniej.....ale kurcze u nas od samego poczatku jest ten problem kupkowy i sama nie wiem bo jak nawet na tym co powinno pomagac na kupki musze jej podawac lactulose zeby w ogole mogla sie sama wyproznic to co bedzie na innym....
Wiesz, pamiętaj ze układy pokarmowe caly czas się jeszcze przystosowują i rozwijają(...) To że miała problemy na początku nie znaczy że później też będzie je miała... Ja bym spróbowała później zwykłego, no ale zrobisz jak uważasz oczywiście

Wiesz, pamiętaj ze układy pokarmowe caly czas się jeszcze przystosowują i rozwijają(...) To że miała problemy na początku nie znaczy że później też będzie je miała... Ja bym spróbowała później zwykłego, no ale zrobisz jak uważasz oczywiście
no z drugiej strony tez bym wolala zeby byla na normalnym...poczekam co sie bedzie dzialo jak ty zmienisz....:rofl2:..rzartuje;-)

cześć
doszłam do wniosku, że pójdziemy z tą wysypką do kontroli jeszcze raz we wtorek będę spokojniejsza, napiszę co lekarka powiedziała, mam nadzieję, że to jednak nic poważnego i po prostu przesadzam ;-)

A moze wybierzesz sie do dermatologa? U nas jest bez skierowania ale refundowany przez NFZ, wiec sie nie placi.

I nie skończyło się na przeziębieniu. Oliwka ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk. :baffled::wściekła/y:

To zycze zdrowka, a powiedz mi czy zapalenie oskrzeli jest zarazliwe? Bo Julka ma i boje sie o Asie...

dziewczyny, potrzebuje skorzystać z Waszego doświadczenia. Pewnie już o tym pisałyście ale raczej sie nie dokopie. mam problem z wysypka u małego. Ma na całej twarzy, główce i ostatnio też na klacie taka małą kaszkę. Czasem to widać a czasem te krostki się zaczderwienią ale najcześciej są w kolorze skóry. Pewnie to jakies uczulenie ale powiedzcie czy coś takiego miałyście i jak sobie poradziłyście. Mi położna kazała odstawić czekoladei nabiał oraz smarować emolium ale nie widze poprawy a wręcz pogorszenie. Powiedzcie co mam robić...

dziewczyny, potrzebuje skorzystać z Waszego doświadczenia. Pewnie już o tym pisałyście ale raczej sie nie dokopie. mam problem z wysypka u małego. Ma na całej twarzy, główce i ostatnio też na klacie taka małą kaszkę. Czasem to widać a czasem te krostki się zaczderwienią ale najcześciej są w kolorze skóry. Pewnie to jakies uczulenie ale powiedzcie czy coś takiego miałyście i jak sobie poradziłyście. Mi położna kazała odstawić czekoladei nabiał oraz smarować emolium ale nie widze poprawy a wręcz pogorszenie. Powiedzcie co mam robić...
u nas to samo tzn. kaszka w kolorze skory na calym ciele, tylko nie na dłoniach i nie na twarzy, pediatra kazala nam zrobic morfologie i krew na tarczyce. Na szczescie wszystko ok z tarczyca tylko musi brac witaminki. Na skore dostalismy masc robiona (i dalej kapac w oliatum) smaruje drugi dzien, ale na razie nie ma poprawy wiekszej. O dieci mi nic nie mowila, maly ma sucha skore

reklama
u nas to samo tzn. kaszka w kolorze skory na calym ciele, tylko nie na dłoniach i nie na twarzy, pediatra kazala nam zrobic morfologie i krew na tarczyce. Na szczescie wszystko ok z tarczyca tylko musi brac witaminki. Na skore dostalismy masc robiona (i dalej kapac w oliatum) smaruje drugi dzien, ale na razie nie ma poprawy wiekszej. O dieci mi nic nie mowila, maly ma sucha skore

To rzeczywiście podobnie. W takim razie jak będę we wtorek na szczepieniu, zapytam się pani doktor o tą wysypkę.

Do góry