reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
No i po wizycie. Mamy 2 miesiace i wazymy 6460 g :-) czyli zwolnilysmy - teraz to wyszlo 320g na tydzien. I urosla 5 cm w ciagu dwoch tyg :szok: zwolnila z tyciem a zaczela rosnac :-D Jesli chodzi o ciemiaczke to mamy 1x1,5 ale czy to dobrze czy zle to nie mam pojecia :baffled:
HOhohohoho to 360g wiecej od mojej na ten czas :tak:
A jak dluga jest?

Nie wiem. Jak urodzila sie to miala 59cm. Potem mierzyli juz ja od glowki do pupy pierwszy raz jak miala 10 dni i od tego czasu urosla niby 10,5 cm ale nie wiem bo ciuszki na 68 sa akurat.

A my jednak jutro idziemy na usg bioderek, bo będzie przyjmować najpierw zdrowe dzieci, a dopiero potem chore:-). Chociaż zastanawiam się czy uda mi się po tym lodzie zdradziecko ukrytym pod śniegiem bezkolizyjnie dojść do poradni. Ostatnio leżałam 4 razy:baffled::sorry2:. Jak się podnosiłam to moje dziecko chyba myślało że to zabawa w A KU KU bo się śmiał od ucha do ucha:baffled::-D

A my jednak jutro idziemy na usg bioderek, bo będzie przyjmować najpierw zdrowe dzieci, a dopiero potem chore:-). Chociaż zastanawiam się czy uda mi się po tym lodzie zdradziecko ukrytym pod śniegiem bezkolizyjnie dojść do poradni. Ostatnio leżałam 4 razy:baffled::sorry2:. Jak się podnosiłam to moje dziecko chyba myślało że to zabawa w A KU KU bo się śmiał od ucha do ucha:baffled::-D

moja by nie zauważyła moich upadków, bo jak tylko poczuje chłód, to zasypia ak kamień i budzi się dopiero w ciepłym :baffled::-)
no to uważaj na siebie!!

Uzywam tej wody wlasnie i stale ma katar.

U mnie nie ma takich supermarketow

Ja z kolei stosuje kropelki do nosa firmy Otrivim - i u nas bardzo dobrze sie sprawdzaja :) mozna je kupic w aptekach internetowych :tak:U nas to nie tyle katar co zatyka mu sie nosek jak cofa mu sie mleczko do buzki :-( zazwyczaj noca ma zapchany i wtedy mu zakraplam, ale w ciagu dnia po zmianie pieluszki tez co jakis czas dostaje po kropelce lub dwoch do noska na przeczyszczenie :tak:

reklama
Ja z kolei stosuje kropelki do nosa firmy Otrivim - i u nas bardzo dobrze sie sprawdzaja :) mozna je kupic w aptekach internetowych :tak:U nas to nie tyle katar co zatyka mu sie nosek jak cofa mu sie mleczko do buzki :-( zazwyczaj noca ma zapchany i wtedy mu zakraplam, ale w ciagu dnia po zmianie pieluszki tez co jakis czas dostaje po kropelce lub dwoch do noska na przeczyszczenie :tak:
Naszym utrapieniem jest nie katar ale kozy (czasem sucharki a czasem ciągutki) :tak::-D Ja nie wiem ze w ciągu doby ona potrafi całe pastwisko tam wyhodowac...

Do góry