Podium mamy, ale za to pomału ubranka na 80 za małe... Spodnie ok, ale body już takie lekko opięte![]()
80? no my jestesmy jakby miesiac za wami i ignas nosi 62, 68 i troszke za duze to jest na niego w rekawkach, na dlugosc ok

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podium mamy, ale za to pomału ubranka na 80 za małe... Spodnie ok, ale body już takie lekko opięte![]()
czy ta rywalizacja tylko miedzy dziewczynkami?bo ignas mial 6100 jak mial miesiac i 2 tyg
![]()
oto dowódPediatra stwierdzła ze słabo głowke podnosi i musimy za 2 tyg na wizytę.Szkoda ze nie widziaął jak w domu się wygina...Na nią widocznie nie chciał patrzeć haha.
My po szczepieniu.Mały w objęciach taty nawet tak strasznie nie płakał jak ostatnio.Pielęgniarak miła że w szoku byłam.Gadała z Igorkiem i się z nim smiała.
Waga 6,890 kg ( 3 miesiące)
QUOTE]
Dziś bylismy na pierwszym szczepieniu.
O dziwo ani pediatra ani pielęgniarka nie wychwalały szczepionek skojarzonych i nie uznały mnie za wyrodną matkę, że szczepimy darmowymi.
To widze ze dzis dzień szczepieńja mam nadzieje ze uda nam sie w poniedziałek zaszczepic . To juz 3 podejście, ale zalezy od tego co mały nam zaserwuje w swojej pieluszce
![]()
O dziwo ani pediatra ani pielęgniarka nie wychwalały szczepionek skojarzonych i nie uznały mnie za wyrodną matkę, że szczepimy darmowymi.
Tylko tężec, błonnicę i krztusiec dostałyśmy oczyszczony czyli taki jak ten płatny (ale za darmo bo mamy takie zalecenie neurologa).
A reszta tych szczepien darmowych ma to samo w sobie pod względem jakości co skojarzone szczepionki tylko tyle, że jest więcej wkłuć, więc powiedziałam na głos do Malwiny "Przeżyjesz"
A pediatra "Pewnie, że przeżyje, nie ona pierwsza i nie ostatnia".
Mała płakała tylko podczas wkłuć, a po sekundzie jak jej dałam smoka to była już całkowita cisza :-)
Byłam w szoku, bo niektóre dzieci darły się w niebogłosy jeszcze w poczekalni jak mamy je ubierały :-)
U nas waga niestety 5.075.... (2,5 miesiąca)- wkurza mnie ten mój niejadek....
A wcale taka całkiem mała się nie urodziła (3340)
oto dowód
Tylko tężec, błonnicę i krztusiec dostałyśmy oczyszczony czyli taki jak ten płatny (ale za darmo bo mamy takie zalecenie neurologa).
A reszta tych szczepien darmowych ma to samo w sobie pod względem jakości co skojarzone szczepionki tylko tyle, że jest więcej wkłuć, więc powiedziałam na głos do Malwiny "Przeżyjesz"
A pediatra "Pewnie, że przeżyje, nie ona pierwsza i nie ostatnia".
Mała płakała tylko podczas wkłuć, a po sekundzie jak jej dałam smoka to była już całkowita cisza :-)
Byłam w szoku, bo niektóre dzieci darły się w niebogłosy jeszcze w poczekalni jak mamy je ubierały :-)
No pewnie, moja tez przezyla. I tez mi mowily ze szczepionki skojarzone od zwyklych nie roznia sie absolutnie niczym.
?