reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

reklama
U mnie tez nocka byla dzis okropna, Olis jęczął, budził się z pojękiwaniem, płaczek, krzykiem. Trzy razy go w nocy karmilam. O 6.30 wstał nam z takim wrzaskiem ze latałam z nim po domu a on sie tak z płaczu zasmarkał ze szok, i mimo ze jadł 1,5h wczesniej ukoilismy go 140 ml mleczka, pospał w spokoju do 8.30. Wczesniejsze noce tylko budził sie z takim placzem na jedzenie 1x. Okropna noc i nas.
My juz mamy gorę całą, a doł nie wiem czy to 4 dalej sie wyrzynają? bo przecież one przebijają sie z4 stron? czy dolne trojki nam idą, chcoiaż gorne nie sprawily nam problemu, nie było i sio-pojawiły sie z nienacka. Dzis zaglądalm w buzię i nic szczegolnego to ja nie widzę, przewaznie były takie pojedyncze placze jak pekało dziąsełko a teraz sama nie wiem.

Dziewczyny, nie wiem, czy ten temat był już poruszany, ale co sądzicie o szczepionce przeciw ospie wietrznej? U nas trzeba zamawiać, jeśli by się chciało dziecko zaszczepić..:confused2:

Osobiście nie szczepię i szczepić nie będę, przed samą ospą i tak nie ochroni, podobno chroni przed groźnymi powikłaniami, ale myślę że jak się ospy nie przeziębi to powikłań być nie powinno. A zresztą większość z nas ospę przechodziło a ile miało powikłania? Pewnie niewiele albo nawet nikt;-)A szczepień nie było;-)

Iza miałam okazję zarazić Antka, ale się wystraszyłam sama nie wiem czego :) myślisz , ze i w tym wypadku działa zasada im wcześniej tym lepiej?

tak :-) Ela przechodziłą ospę w wieku pół roku, i zsypana była dość mocno, rozdrapała głęboko sporo krostek, a wszystko się wygoiło, w miesiąc po chorobie śladu nie było. U starszego dziecka tak się dobrze nie goi.
dodatkowo świadomie zarażając robię to wtedy, kiedy pasuje mi termin, więc choroba mnie nie zaskoczy ;-)

reklama
Do góry