reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Czy Wasze dzieci po antybiotyku miały specyficzne kupki? Antek ma ze 3 dziennie i do tego są mocne w zapachu, w kolorach od zielonego po brazowy. Wystarczy , ze nie zauwazysz , ze kupka jest i po paru minutach spore odparzenia:eek:

reklama
Czy Wasze dzieci po antybiotyku miały specyficzne kupki? Antek ma ze 3 dziennie i do tego są mocne w zapachu, w kolorach od zielonego po brazowy. Wystarczy , ze nie zauwazysz , ze kupka jest i po paru minutach spore odparzenia:eek:

W tym temacie ciężko mi cokolwiek powiedziec, ale moze to i przez antybiotyk hmmmmmm

zaczelismy smarowac małemu sudocremem , bo aż bąble były. Nic nowego w jedzeniu ani kosmetykach nie ma więc myslę , że to antybiotyk

zaczelismy smarowac małemu sudocremem , bo aż bąble były. Nic nowego w jedzeniu ani kosmetykach nie ma więc myslę , że to antybiotyk

jesli chodzi o sudocrem to wiem że trzeba ostroznie. lecz na kazde dziecko dziala pewnie inaczej. Ja na poczatku mu smarowalam to się to typ brzydko robilo i teraz tylko do :dupki" mamy masci robione tzn zapisane na recepte

Etna Antek miał ze 2 razy juz odparzenia i sudocrem zawsze działał:) więc już sprawdziłam. Na pewno nie nadaje sie do profilaktycznego stosowania , bo to silna maść

Ja stosowałam u Julki profilaktycznie właśnie łącznie ze smarowaniem w pachwinach i fałdkach i nigdy jej nic nie było, problemów skórnych zero, odparzeń brak. Ale ona w ogóle ma fajną cerę, śniadą i to chyba dlatego. A że maść silna to wtedy nie wiedziałam - też lekarka ani położna nie negowały.

Joasię sudocrem właśnie podrażnia jeszcze bardziej, odparzenia (z rankami) się babrają i używamy tylko maści na zamówienie tak jak Etna - ale one z antybiotykiem więc tylko w razie mocnego odparzenia właśnie. Dawno już nic nie miała, za to jak tylko lekko czerwone to i czasem z braku laku sudocremem posmaruję i jest ok.

U nas sudokrem też nie szkodził profilaktycznie, ale i nie wyleczył odparzenia. Dermatolog zaleciłą wtedy Imazol - jest be z recepty, ale leczenie nim trwało 12 dni.

A jeśli chodzi o kupki to pewnie antybiotyk - Marta jaki probiotyk dajesz Antkowi? Ja dawałam zawsze Dicoflor, nawet 2 razy dziennie.

Marta super, ze z Antosiem juz lepiej:tak:
jednego dnia sie martwisz bo dziecko ma ponad 40 st. goraczki a drugiego nie widac, zeby bylo chore;-) a jesli chodzi o sudocrem to u nas tez leczyl poparzenia i to bardzo szybko. Na szczescie odparzony Mlody byl moze trzy razy.

reklama
agrafka wlasnie uslyszalam w tvn24 ze w niemczech tysiace ludzi zarazilo sie bakteria coli, zwykle byla w warzywach, do ktorych stosowalo sie nawoz od chorych zwierzat:/ mam nadzieje ze to sie nie przenosi do nas

Ostatnia edycja:
Do góry