reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ehh.. Ala do wczoraj męczyła się kupą, robiłą tylko takie kleksy. Dziś od rana piszczała co jakiś czas że "pupia piecze" i próbowała z tą kupą. W końcu dostała lekkiej temperatury no i wygląda na to, ze ma zapalenie cewki moczowej :/
Bo piszczy teraz że "pipcia piecze", pokazuje na cipkę i chyba ejst tak, ze probuje zrobic kupe, napina się, przy tym siuśków trochę leci i ją piecze. Biedna :(
Koleżanka lekarka sprawdziła mi że to się leczy furaginem, zobaczymy... Miałam ją jeszcze podmyć Tantum Rosa ale śpi od 17.00 tylko sie przebudziiła i zrobila wreszcie kupe z placzem. Tak mi jej szkoda :(. Mam nadzieje ze sie szybko wykuruje...

reklama
Banan moze skorki od winogron jej zaległy na żołądku? niektóre dzieci sa wrazliwe na nie
Cleo i jak kupka poszła?

Agrafka kiedy idziecie do lekarza? kurcze miałam kiedys zapalenie i jest to baaardzo nieprzyjemne. &&& za Alusie

Banana jak u Was?

Agrafka buziaczki dla Alutki, to jest okropne:-(

Asia ciągle katar, do tego w sobotę obudziła się z zakrwawionym noskiem, i do wieczora miała krwiste smarki. Nie uwierzycie od czego!
O tego hipertonicznego sprayu do nosa. Nie wiem czy Asia ma nosek wrażliwy, czy co, ale zrobiłam przerwę, prysnęłam dziś rano i znowu krew.
Ech...

Agrafka, kurcze, biedna Alusia!!Zdrówka dla niej..
Cleo - i co, poszło?
Dziunka - po sprayu?? A jakiego używasz? Biedna Asieńka..:-(

A mi się dzisiaj udało zapisać Marysię do dermatologa dziecięcego..nie wiem, czy pamiętacie (pewnie nie, bo to było "głupstwo")..Marysia miała na rączkach takie hm..coś jakby gęsia skórka. Jak pytałam pediatrę o to, to mi powiedziała, że nie ma się czym przejmować, bo to zapalenie mieszka włosowego i to przechodzi po jakimś czasie..no i ok, na lewej znikło, ale na drugiej nie i zaczeło się małej to zaogniać czasami..stąd dermatolog (4-go października) i zobaczymy , co powie on..

Dziunka, to było na obu rączkach i przede wszystkim na zgięciu w łokciu i górnej części rączki..teraz właściwie jest tylko na prawej rączce. Wizytę mamy na 4 października, więc "tylko" dwa tygodnie czekania..nie jest najgorzej;-)

A w tym sprayu masz końcówkę dla małego dziecka czy normalną - może o to chodzi?

Zdrowia kobiety dla dzieciaków i dla Was.
Martolinka i Etna - w Sopocie 25 września jest impreza dla sercowców. Światowy Dzień Serca 2011 nie wiem czy będą badania dla dzieci... czytając trochę o tym wyczytałam o badaniach dla dorosłych, może w ramach profilaktyki jakieś badania będą w przychodniach???

reklama
Babki czy Wy dajecie swoim dzieciaczkom DHA? Przychodzą mi informacje dotyczące Kacperka i właśnie przeczytałam że powinnam dawać DHA i wit.D.

tak nam lekarz zalecił od wrzesnia tran norweski [w nim jest DHA] + multisanostol dla dzieci - wiec z wszystkimi potrzebnymi witaminami zeby chronic i uodparniać ogranizm.

Do góry