reklama
effka JAKIE ZMARTWIENIA??
zmartwienia milenkowe niestety. Mala ma alergie, nie wiadomo na co. Ja na diecie a ona wysypana, ma pelno plackow suchej chropowatej skory, która ja swedzi niemilosiernie zwlaszcza jak posmaruje mascia. Denerwuje sie strasznie, szarpie ciuchy, drapie i placze. Alergolog powiedziala, ze mam dalej trzymac diete i szukac , a moze to kurz, a moze nikiel, a moze św. mikolaj
EFF-ka - przykro mi że musisz przeżywac takie nerwy
najważniejsze, że mała jest diagnozowana, a wczesna rehabilitacja daje doskonałe efekty, i niedługo po tych zmianach śladu nie będzie!!!
jaką maścią smarujesz Milenkę?
podajesz jej vit.D?
podajesz jej vit.D?
E
etna36
Gość
Moj juz na szczescie sporadycznie, ale po jedzeniu odczekaz, az beknie przez jakies 15 min staram sie go nie rozbawiac i nie cisnac za brzuszek, ale moze taki urok joasi. na poczatku to z mojego sie lalo i usg za usg ale na szczescie to przeszloTaki los cyckowych dzieci?
biedulka........ nie dołujcie się bo nam smutno teżA moja cycowa i nie ulewa, za to mamy inne zmartwienia... ehhi mega dola w związku z tym
![]()
EFF-ka - przykro mi że musisz przeżywac takie nerwynajważniejsze, że mała jest diagnozowana, a wczesna rehabilitacja daje doskonałe efekty, i niedługo po tych zmianach śladu nie będzie!!!
podajesz jej vit.D?
Z vit D to tez są jaja. Od poczatku dawalam 1 krople Vigantolu, tak zlecila pediatra i to ciemiaczko sobie bylo takie na opuszke caly czas, a jak poszlam miesiac temu do neurologa to ta stwierdzila, ze mala ma rozmiekczona potylice, ale nic wiecej na ten temat nie powiedziala, wiec jak bylam tydzien pozniej u pediatry, to wspomnialam o tej potylicy i kobita stwierdzila, ze faktycznie i kazala dawac po 4 krople przez nastepne 2,5 tyg. W poniedzialek bylam na szczepieniu u innej baby i ta stwierdzila, ze ciemie zarosnięte, normalnie z nog mnie ścieło momentalnie. Macalam je pozniej w domu i mi sie wydawalo, ze tak calkiem nie zaroslo. Pozniej sie "podbudowałam" lektura netowa o tragicznych skutkach zbyt szybko zarosnietego cimiaczka i na drugi dzien zapisalam sie na usg glowki prywatnie oczywiscie. No i mam teraz zgryzote
A co do smarowania to najpierw szła diprobase, ale placki sie powiekszyly miast zniknac, a teraz jedziemy mascia cholesterolowa na przemian z atoperalem baby. Jak czesto smaruje cholesterolowa to skorka robi sie gladsza, ale swiad nie ustepuje. We wtorek alergolog zapisala nam ketotifen i fenistil(w razie zaostrzenia) no i wczoraj sie zaostrzylo, mloda cala w kropkach i wsciekle sie drapie. Serce mi pęka jak widze jej cierpienie
o rany, ręcę opadają na tych specjalistów
fatalnie, że tak długo na tego neurologa musisz czekać, dłużej w nerwach będziesz... ale teraz nie dajesz już vit D?
Moja Ela dobrze reagowała na Elidel - drogi był, ale skuteczny, a jednocześnie to nie steryd!! też miałą fatalne zmiany skórne... może zapytaj o tę maść lekarkę.
Jeszze spytam, a jakich miejscach Milenka ma zmiany skórne?
Moja Ela dobrze reagowała na Elidel - drogi był, ale skuteczny, a jednocześnie to nie steryd!! też miałą fatalne zmiany skórne... może zapytaj o tę maść lekarkę.
Jeszze spytam, a jakich miejscach Milenka ma zmiany skórne?
Taki los cyckowych dzieci?
moja nie ulewa kilka razy w przeszlosci i tyle
eff_k - wspolczuje ci bardzo!
Daje znowu 1 krople vit D.
Na neurologa no niestety trzeba czekac, a ja juz przeczesalam neta i sie nakrecilam że hej!
Zapytam o ten Elidel, a Milcia w sumie zmiany ma wszedzie: na policzkach (a jeszcze 2 dni temu miala wygojona buzke tylko swędziała od czasu do czasu) na rączkach i pod spodem łydek najbardziej sucha i szorstka, wczoraj wyszły takie placki wielkości groszowki nad stopami i na piszczeli, dekolt jej sie wygoil tylko swędzi i tu szarpie najbardziej, na brzuszku i pleckach ma wysypke i tez przesuszona skore.
A jakby tego wszystkiego bylo malo to przez ostatnie 2,5tyg przybrala tylko 180g a do tej pory nie bylo problemow z waga :/ Jakby ktos zaczarowal
(((
Na neurologa no niestety trzeba czekac, a ja juz przeczesalam neta i sie nakrecilam że hej!
Zapytam o ten Elidel, a Milcia w sumie zmiany ma wszedzie: na policzkach (a jeszcze 2 dni temu miala wygojona buzke tylko swędziała od czasu do czasu) na rączkach i pod spodem łydek najbardziej sucha i szorstka, wczoraj wyszły takie placki wielkości groszowki nad stopami i na piszczeli, dekolt jej sie wygoil tylko swędzi i tu szarpie najbardziej, na brzuszku i pleckach ma wysypke i tez przesuszona skore.
A jakby tego wszystkiego bylo malo to przez ostatnie 2,5tyg przybrala tylko 180g a do tej pory nie bylo problemow z waga :/ Jakby ktos zaczarowal
reklama
effka - Olafkowi Dziubaska zarosło ciemiączko i przebadali go i się okazało, że ma jakieś zaburzeia gospodarki wapniowej, i Dziubasek chyba Mu podaje 1 kropelkę na dwa tygodnei czy coś koło tego...
Twoja Milenka może mieć alergię dotykową - i być uczulona na proszek do prania. SPróbuj przejść na jakiś czas na pranie w płatkach mydlanych, jeśli pomoże to super, a jeśli nie pomoże, to nic nie tracisz... Ja prałąm ELi w płatkach ubranka przez ponad pół roku, bo nawet delikatniutkie płyny do prania jelp i lovela uczulały.. co o tym myślisz?
Niestety w alergii mam duże doświadczenie
Twoja Milenka może mieć alergię dotykową - i być uczulona na proszek do prania. SPróbuj przejść na jakiś czas na pranie w płatkach mydlanych, jeśli pomoże to super, a jeśli nie pomoże, to nic nie tracisz... Ja prałąm ELi w płatkach ubranka przez ponad pół roku, bo nawet delikatniutkie płyny do prania jelp i lovela uczulały.. co o tym myślisz?
Niestety w alergii mam duże doświadczenie
Podziel się: