reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

dziunka dzięki;) dzisiaj o niebo lepiej, zdrowe dziecko ;) bez goraczki.
Pewnie to były ząbki, ale nie zaluje, ze pojechalam do lekarza, lepiej dmuchac na zimne;)
Oj, biedna Asia;( ciekawe co to, pewnie alergia tak jak piszesz...

reklama
Przepytałam wujka google w tą i z powrotem i wychodzi że alergia :-( nie mam pojęcia na co.... co jej kupić na te nogi? Marzy mi się krem od Mary;-)

W aptece dostaniesz syropki bez recepty dla alergikow, no i Alantan-masc-czy krem juz nie pamietam jest na posladki i na zmiany alergiczne. No i koniecznie do kapania Oliatum (ale te niebieskie nie zadne soft czy inne emolium). Bedzie dobrze.

Dzięki Ci dobra kobieto, niech Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi:-D

byle w jakosci a nie ilosci :)

Koniecznie musi byc do kapania to:
oilatum.jpg

Sandra, zbankrutuję przez Ciebie :-D

wiem, wiem ja tez boleje nad cena, ale ja sie pokusilam 2 razy o inne zamienniki to tylko dolozylam do tego

Ja mam poza tym od pediatry masc robiona na cialo i posladki

Moze masz w domu jaies syropy na kaszel czy katar przeczytaj ulotki, one czesta sa antyalergiczne i mozesz je podawac smialo przez 2 tygodnie codziennie

Ja sama mam skaze bialkowa, wyleczona przez profesora dermatologii z gdanska po 2o paru latach meczarni, i to wlasnie Oliatum, Oeparolem i tabletkami Xyzal. Pawla po urodzeniu ogladal moj dermatolog i jego zona pediatra i powiedzieli ze pawel nie ma skazy, ale ma wrazliwa skore i podatna na zmiane wody,m czy wysypki. Dlatego powiedzial mi ze jedynie Oliatum

pathanka - mój synek miał jedno "wędrujące" jądro. Po trzecim roku życia przestało mu się "cofać". Może Twój synek ma właśnie wędrujące, a nie - niezstąpione. I akurat podczas badania się cofneło? spróbuj sprawdzać przy przewijaniu, może jednak czasem się pojawia..

my też borykamy się z trójkami.. we dnie lejący katar z nosa i kwaśne kupy, a nocami gorączka . Do tego brak apetytu. tylko picie, cycy i serki homo :/

wiecie ja nawet nie wiedzialam o co biega z tymi jajeczkami, moszną itd
Pamietam ze kiedys Olis miał jedno wyżej, martwilam się o nie i duuuuzo czytalam aż w koncu zapomialam i wszystko jest w porządku. Lekarz nam nie ogląda siusiaka ;/ Teraz jąderka są w porządku.
Martwię się tylko napletkiem. Nie chce za bardzo w tym grzebac ani odciągac bo boję się ze podrażnię i tylko jakis stan zapalny się wda. Narazie nie ruszam. Mam nadzieje ze w stosownym momencie samo się ureguluje, tylko jak ja to sprawdzę? bo nie mam serca mocniej odciągac.
Na jakiejs wizycie muszę poprosic lekarza zeby sprawdzil ale tak delikatnie niech mu majstruje ;p

reklama
Dziunka a nie smarowałaś Aski jakims kremem z filterm?? Mojej zrobiło sie to samo wczoraj po południu a nic praktycznie nie jadła.

Krem od Mary: ELOBAZA KREM INTENSYWNIE NATŁUSZCZAJĄCY 30G - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl , farmaceutka po składzie kremu do Mary zaproponowała ten. Działał bardzo dobrze.
Ja na szorstka skórę używam to: Naluszczyce.pl - Mediderm Krem wskazany dla chorych na łuszczycę 500g , polecony przez dobra farmaceutkę.
Do kapania: Emolium : Apteka internetowa Galen : EMOLIUM Emulsja do kąpieli 400ml - 30,53zł
lub
Tańsza wersja Oilatum: OILLAN emulsja natłuszczająca do kąpieli 500 ml , może być też mydełko: Oceanic Oillan, mydło natłuszczające, 100 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
I Zyrtek .

Do góry