reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Moim zdaniem każdy antybiotyk powinien być stosowany zgodnie z zaleceniami lekarza. Nie wszystkie antybiotyki są takie same, jednych nie można stosować dłużej niż 3 dni, inne można brać 2 tygodnie. Tak samo jak nie każda choroba jest taka sama. Owszem trzeba być czujnym ale to nie my MATKI skończyłyśmy medycynę i powinno się ufać lekarzowi.

Jesli chodzi o to stosowanie antybiotyku - to jeśli lekarz nakazał brać przez 7 dni a po 2 dniach dziecko jest okazem zdrowia, to i tak antybiotyk trzeba skończyć po tygodniu a nie po tych 2 niach. Ale jeśli lekarz nakazuje brać 7 dni i uważa że dalej dziecko nie powinno go zażywać to trzeba zaufać.

I nie ma sensu latać po innych lekarzach by sprawdzić tego pierwszego. Każdy i tak powie to samo, albo trafisz na takiego ktory wlepi Ci bezsensownie kolejny antybiotyk, a po co obciążać malucha? Kaszel moze się i miesiąc utrzymywać.

reklama
Gosiu kaszel moze sie utrzymywac długo, tak jest po zapaleniu oskrzeli lub płuc ale o ile mi wiadomo Ty do pediatry tylko dzwoniłas wiec nie wiesz czy oskrzela sa juz czyste czy nie?:sorry:
A maluch ma jeszcze katar? Moim zdaniem jak ma to choroba nie zaleczona. Bo o ile kaszel moze byc bo sie oskrzela oczyszczają, katar?

Idąc tym tropem moje dziecko niedoleczone od wakacji bo ciągle z katarem z małymi przerwami. Katar może być wirusowy, bakteryjny, alergiczny i same wiecie że katar długo się utrzymuje. Czyli Asia powinna być od sierpnia na antybiotykach?:sorry2:
Błagam, rozumiem że można mieć wątpliwości gdy dziecka stan się pogarsza, ale gdy idzie ku lepszemu i dostał już swój antybiotyk przez tyle dni ile miał dostać WYLUZOWAŁABYM!!!!

I sorki Ula ale Ty najchętniej podważyłabyś wszystkie decyzje lekarskie, odwiedziła stu lekarzy, byleby tylko wyszło na Twoje. Przez co niepotrzebnie nakręcasz inne osoby i wzbudzasz w nich, może nieumyślnie, wyrzuty sumienia że nie dbają o zdrowie dzieci.

Ale dbać a obsesyjnie "dbać" to jest różnica.

Ja dla spokojności sumienia udałabym się do lekarza, niech osłucha, opuka i powie co dalej.;-)
Dziunka - najwyraźniej Ty już wprawiona w bojach z chorobami i już masz dystans, a jak dziecko nie choruje i raptem zaczyna to matka dostaje schizy ;-)

a czy nie jest że hasło "ANTYBIOTYK" to się przyjęło jako zło najgorsze !!! jak lekarz wypisuje???

Dziunka zgadzam się z Tobą w 100%

Kurcze dziewczyny.No jest lepiej ale mam wrażenie że ma nosek zatkany choć nic nie schodzi...Zaczęłam znowu zapuszczać kropelki i nawilżać dom...Kaszleć prawie nie kaszle...
A lekarz nie kazał mi przychodzić tylko czekać chyba że będzie mnie coś niepokoiło...I co robić? Dzisiaj odstawię antybiotyk i dostanie ten bron......
Zobaczymy

reklama
Do góry