reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Mama, my do nosa psikamy Euforbium..syrop prawoślazowy..a ten z cebuli to jest ogólnie na przeziębienie (i na katarek i na kaszel)..
A my się leczymy sokiem z aronii (moja mami robi:-p)..

reklama
Dokładnie taki mamy
marimer-hiperton-spray-i-kartonik_b.jpg

Ostro przepłukuje nos. Ja też go stosuję na mój katar alergiczny.

Syrop prawoślazowy daję na początek kaszlu.

Etna Bactrim nie jest antybiotykiem:no: ale MamoMarcela nie dawałabym go na własną rękę, lepiej polecić się lekarza.

ja podaje jeszcze Martynce oscilococcinum 2x1 jak coś zaczyna ją rozkładać tylko to dziadostwo drogie, ale bardzo pomocne u nas! a do noska psikam jej otrivin ten dla dzieci. niby można 5 dni, bo wysusza później śluzówkę, ale w sumie te 5 dni spokojnie wystarcza! ale działa u nas rewelacyjnie!
smaruję też młodą na noc i rano po przebudzeniu amolem po piersiach i na pleckach! odkąd odkryłam amol to młoda cudnie noce przesypia nawet z dużym katarem!

ja mam clemastinum i drostetux i nie wie który dawac bo pokasłuje....a BActrmi to nie jest antybiotyk ale prawie taki na styk mocniejszy lek

ych a mnie sie ten katar nie podoba. Zawsze gdy był zatkany nos to katar był przezroczysty - taka pianka. A teraz jest zółty. Nigdy tak nie miał. Nic nie ustepuje po całodniowej walce. Sie zastanawiam czy isc jutro do lekarza z nim czy czekac do poniedziałku ;/

Niby mogłabym jeszcze odpuścic lekarza ale tak mysle ze jak ten katar jest zółty/ropny? to musi to byc infekcja + gorączka niecałe 38 stopni. Nie wiem czy samym sprajem do nosa to zwalczymy. Zobacze co bedzie rano .........

dziunka też myślałam, że na amol za wcześnie, ale raz posmarowałam Martynę kremem a na to amol i nic się nie wydarzyło i teraz tak się smarujemy :-)
a co bez recepty , oprócz wapna, mogę dać młodej na uczulenie? kurde nie chce z nią iść do lekarza bo nie ma podziału na dzieci zdrowe i chore i boje się, ze coś załapie, a ma nadal tą wysypkę. podaje jej wapno i jest jakby mniejsza, ale jednak jest. po nocy się nasila w ciągu dnia maleje. czasem ją zaswędzi, bardziej po nocy. jak do poniedziałku nie będzie zmian to jednak pójdę do lekarza

reklama
Cleo właśnie tak jak napisałaś bactrim to taki prawie antybiotyk:szok:, wszystko jeszcze zależy od dawki jaką dziecko dostanie. moja pediatra mówi że trzeba go traktować jak antybiotyk i uważać z jego zapisywaniem.

Mama Marcela
i co u Was słychać, lepiej już?? mam ten sam spray co dziunka i polecam:tak:.

Do góry