reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Dziunka nie podawałabym tylu syropów na raz. albo Bioaron albo lipomal.
Antek z rana kaszlał , ciekawe czy sie to rozwine
Antek z rana kaszlał , ciekawe czy sie to rozwine
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Dziunka, u nas wygląda to tak, że Marycha nadal lekki katar (ja obstawiam pogodę i temperatury na dworze), wiec luzik..za to Marta nadal walczy z temperaturą. W nocy miała 39 stopni i ibufen nie dał rady, zapodałam jej czopek paracetamolu i ten pomógł. Kaszel wynika raczej ze spływającego katarku..a ona dzielnie walczy;-)
Zdrówka dla reszty chorowitków!!!
Zdrówka dla reszty chorowitków!!!
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Ula robiłaś badania w laboratorium? Nie w sanepidzie? Normalnie po jednym razie zanosiłaś do różnych laboratorium?
Dzisiaj tez kupiłam bioaronC.
Ja dawałam do 2 msc 3x.
Poniżej podaje link gdzie opisują jak prawidlowo oddawać kał do badania w kierunku na pasozyty
FELIX - laboratorium, weterynaria, badania, próbki, pasożyty, leczenie, Warszawa, lamblie
ja dawałam jedną probkę i wyszło, w razie jakby nic nie wyszło zrobiłabym tak jak podane jest w linku, Pani laborantka mówiła nam o 3 probkach z 9 kupkami ;-)
Ps. wgłębiając się bliżej tematowi dobrnęłam do informacji ze najlepiej zebrać materiał do badań w okolicach pełni, ponieważ pasozyty wtedy mają okres godowy itd. Ja przypadkowo tak zrobiłam i wyszło więc pewnie cos w tym jest.
Zdrówka dla dzieci, które chorują!!!
Martyna ma AZS
jakąś wydzielinę z pochwy, którą mamy na razie potraktować tantum rosa i lekko czerwone gardło (ale to ma chyba po mnie, bo ja też zawsze w szkole na swoje czerwone gardło dostawałam zwolnienie
) generalnie to mamy się kąpać w czymś dla skóry atopowej , tą samą serią się smarować, odstawić wapno, lipomal i dephergan , dalej czyścić nosek, choć kataru już nie ma no i psikać do gardła hacosept. młoda ogólnie to okaz zdrowia ;-)łobuzuje, wariuje, apetyt ma bez zmian więc jutro zaprowadzam ją do przedszkola!

gosiulek73
mama K&K&A
Gawit pewnie dostaliście wskazówki ale u nas od początku najlepiej sprawdza się exomega aderma. Na wszysto się uodparniał a na to nie. Super sprawa.
reklama
Ana nie wiem. młodej to nie swędzi, w ogóle się tam nie dotyka, nie narzeka na to! w sumie ona od zawsze tam coś takiego miała tyle, że było tego znacznie mniej. zobaczymy jak z tym tantum rosa i ewentualnie skontaktuje się ze swoją ginką!
ta wydzielina ma kolor biały
ta wydzielina ma kolor biały
Ostatnia edycja:
Podziel się: