• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Żelazo innofer baby

mmartax98

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny, moja córka ma anemię, lekarz zalecił by podawać innofer baby, natomiast moja córka po podaniu tego kaszle, krztusi się i jest bardzo nie spokojna... Wczoraj pół dnia płakała i krztusiła się, dodam że jest po zapaleniu płuc. Jutro mamy pediatrę to zapytam, czy podawać te żelazo nadal skoro tak się dzieje i dziecko się męczy... Chciałam zapytać czy wy macie jakieś przygody z tym akurat żelazem, jeśli tak to jak wasze dzieci reagowały?

reklama
Cześć dziewczyny, moja córka ma anemię, lekarz zalecił by podawać innofer baby, natomiast moja córka po podaniu tego kaszle, krztusi się i jest bardzo nie spokojna... Wczoraj pół dnia płakała i krztusiła się, dodam że jest po zapaleniu płuc. Jutro mamy pediatrę to zapytam, czy podawać te żelazo nadal skoro tak się dzieje i dziecko się męczy... Chciałam zapytać czy wy macie jakieś przygody z tym akurat żelazem, jeśli tak to jak wasze dzieci reagowały?
A ile miesięcy ma córka?
Ja podawałam innofer (ale nie baby) i nie bylo takiego problemu.

Nie podawałam ale piszesz, że dziecko jest po zapaleniu płuc. Kaszel może się utrzymywać nawet 6 tygodni po przebytej chorobie a krztuszenie się to być może jest to, że źle odkaszluje.

Doświadczenia z tym żelazem nie mam. Mój syn dostawał actiferol od noworodka. Nigdy przy infekcji nie było żadnej korelacji tego leku z innymi czy widocznej zmiany w zachowaniu dziecka. Może akurat i Was to przypadek zupełnie nie związany z lekiem. Wystarczy że odrobina mogła polecieć do tchawicy a nie przełyku i kaszel, dławienie murowane. Inna sprawa, że kaszel po chorobie długo może się utrzymywać. Chyba nie wiązała był tego typowo z wpływem leku, ale zapytaj pediatry dla własnego spokoju.

Nie podawałam ale piszesz, że dziecko jest po zapaleniu płuc. Kaszel może się utrzymywać nawet 6 tygodni po przebytej chorobie a krztuszenie się to być może jest to, że źle odkaszluje.
Tylko, że ona przed podaniem tego nie ma żadnego kaszlu, nie krztusi się. A podaje jej jeszcze lek na brzuszek też w płynie i nic się takiego nie dzieje, tak samo nie dzieje się przy piciu mleka. Tylko po podaniu tego żelaza

Podawałam innofer baby przez rok. On jest niesmaczny 🤷‍♀️ syn też kaszlał. Ale nic mu nie było. Nawet probowałam podawać na łyżeczce, ale też nie szło. Potem się przyzwyczaił.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry