reklama

Zmiana pozycji dziecka

Karoost

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny dziś zaczelam 20 tc dziecko ułożyło mi się bardzo nisko leży mi na pęcherzu przez co siusiam co chwile i szczypie mnie wszystko leze z nogami w górze myslalam ze moze dziecko zmieni pozycje ale niestety leży dalej macie jakieś inne sposoby zeby dzidzia zmieniła pozycje i przesunęła się wyżej? 🙄

reklama
Moze ustaw sie na czworaka, a potem oprzyj sie na lokciach tak, zeby gorna czesc ciala byla nizej od dolnej. To cwiczenie na obrocenie sie dziecka z pozycji miednicowej na glowkowa, ale moze troche pomoze. Tez mi mala czasem siedzi na pecherzu i gmera tam. Nic przyjemnego.

Moze ustaw sie na czworaka, a potem oprzyj sie na lokciach tak, zeby gorna czesc ciala byla nizej od dolnej. To cwiczenie na obrocenie sie dziecka z pozycji miednicowej na glowkowa, ale moze troche pomoze. Tez mi mala czasem siedzi na pecherzu i gmera tam. Nic przyjemnego.
Ojej super bardzo Ci dziękuję już próbuje robić ile czasu trzeba być w tej pozycji ?

Hej dziewczyny dziś zaczelam 20 tc dziecko ułożyło mi się bardzo nisko leży mi na pęcherzu przez co siusiam co chwile i szczypie mnie wszystko leze z nogami w górze myslalam ze moze dziecko zmieni pozycje ale niestety leży dalej macie jakieś inne sposoby zeby dzidzia zmieniła pozycje i przesunęła się wyżej? 🙄
A skąd pewość, że dziecko ułożyło się nisko? Skoro odczuwasz dolegliwości bólowe i często oddajesz mocz to obstawiałabym jakąś inekcje układu moczowego. Radzę jutro oddać mocz do badania wraz z posiewem.

A skąd pewość, że dziecko ułożyło się nisko? Skoro odczuwasz dolegliwości bólowe i często oddajesz mocz to obstawiałabym jakąś inekcje układu moczowego. Radzę jutro oddać mocz do badania wraz z posiewem.
Wiem bo jestem pod stała kontrola lekarza i już nie pierwszy raz mam taką sytuację

A może tym razem to jednak cos innego? Może jednak sprawdź ten mocz. Piecze Cię gdy oddajesz mocz?
Nie piecze to nie zapalenie zapalenia odróżniam z tym ułożeniem mam często i zawsze te same objawy ublekarza bylam w piątek i ogolnie jestem dość często musze mieć kontrolowana ciążę na bieżąco więc tu jestem pewna ze zdrowotnie wszystko jest dobrze

A robiłaś mocz z posiewem? Bez tego lekarznnie stwierdził czy to kwestia infekcji czy nie.
Tym bardziej że często w 20 tc się dziecka nawet mie czuje, bo jest tak malutkie
Tak mialam jestem badana na bieżąco tak jak pisalam musze mieć wszystko kontrolowane jestem u lekarza bardzo często , ruchy dziecka czuje i zaczelam czuć pierwsze w 16 tyg do tego mam detektor tętna i po nim łatwo tez stwierdzić gdzie leży dziecko

Na tym etapie dziecko jest jeszcze malutkie i na pewno na nic Ci nie uciska.

Albo masz problem z pęcherzem, albo normalna konsekwencja ciąży - rosnąca macica zaczyna uciskać wszystko wokół i nic z tym nie zrobisz.
Koniecznie do labu zrobić posiew z moczu.

reklama
Tak mialam jestem badana na bieżąco tak jak pisalam musze mieć wszystko kontrolowane jestem u lekarza bardzo często , ruchy dziecka czuje i zaczelam czuć pierwsze w 16 tyg do tego mam detektor tętna i po nim łatwo tez stwierdzić gdzie leży dziecko
Do tego widać było nawet delikatne wybrzuszenie z jednej strony
Na tym etapie dziecko jest jeszcze malutkie i na pewno na nic Ci nie uciska.

Albo masz problem z pęcherzem, albo normalna konsekwencja ciąży - rosnąca macica zaczyna uciskać wszystko wokół i nic z tym nie zrobisz.
Koniecznie do labu zrobić posiew z moczu.
Proszę czytać uważnie moje wypowiedzi badania były robione jestem pod stała kontrola lekarska dziś się dziecko przekręciło i po problemie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry