reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Znieczulenie przy porodzie

Miasto
Warszawa
Dziewczyny, miałyście podczas porodu ZZO? Kiedy najlepiej poprosić o to znieczulenie? Może głupie pytanie, ale tak się zastanawiam czy od razu krzyczeć, że chce znieczulenie, żeby byli przygotowani. Z drugiej strony podobno opóźnia ewentualną cesarkę, w razie jak maluch źle reaguje na skurcze trzeba poczekać aż będzie można znieczulić do cesarki...Mam mętlik w głowie :/ Jestem w 32 tc, ale w głowie już kłębią się różne wątpliwości :))

reklama
Hej! Ja miałam zzo, powiedziałam od razu że raczej będę chciała, ale w tym szpitalu( Poznań, ul. Polna) jest tak że najpierw trzeba wykorzystać inne formy łagodzenia bólu, więc dostałam coś do wenflonu, na skurczu, ale nic to nie dało, potem gaz, a potem mi się zapytała czy chce zzo, lrzyszła anestezjolog , założyła cewnikowanie do kręgosłupa( nic nie bolało) , no i skurcze zaczęły słabnąć, przez znieczulenie( 3 dawki dostałam) poród trwał dłużej, pomiędzy skurczami spałam, ale mały urodził się zdrowy, mimo ż trwało to długo. Prze drugiej ciąży( jeśli będzie) też wezmę zzo. Pogadać z lekarzem, poczytaj, bo to są mity, że znieczulenie źle wpływa na przebieg porodu, są kraje gdzie jest to standard i nic się złego nie dzieje. Po prostu trzeba umieć się skupić i jak położna mówi że widzi skurcz na kto to przeć z całych sił, nawet ja się go nie zanadrzu czuje.

życzę spokojnego i szybkiego porodu.

Do góry