• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zwolnienie z pracy a ciąża

To te nadgodziny były poza umową? To średnie wynagrodzenie na chorobowym to się liczy chyba wtedy, jak się miało umowę na stałe. Ty nie mialaś na stałe bo z Twojego wpisu widać, że by się zaraz kończyła, a tak to się przedłuża do dnia porodu (przynajmniej).
W umowie mam napisane , że ,, w przypadku zatrudnienia w niepełnym wymiarze godzin strony ustalają , że przekroczenie przecietnie 39 h na tydzień w przyjętym czasie rozliczeniowym obowiązującym u pracodawcy , uprawnia pracownika do dodatku do wynagrodzenia jak w za prace w godzinach nadliczbowych w wysokości określonej przepisami Kodeksu Pracy „

reklama
Szkoda, bo jakby to była umowa bez określonego czasu, to by Ci się te dodatki prawdopodobnie wliczały do tej średniej, którą byś miała wypłacaną później na chorobowym :(

Wydaje mi się, że jeżeli kolejne umowy z tym samym pracodawcą były zawierane jedna po drugiej, to wówczas powinno być brane średnie wynagrodzenie z tych 12 miesięcy. Pytanie tylko czy pieniądze za te nadgodziny miałaś wypłacane normalnie na konto razem z pensją i pomniejszone o składki na ubezpieczenie?

Wydaje mi się, że jeżeli kolejne umowy z tym samym pracodawcą były zawierane jedna po drugiej, to wówczas powinno być brane średnie wynagrodzenie z tych 12 miesięcy. Pytanie tylko czy pieniądze za te nadgodziny miałaś wypłacane normalnie na konto razem z pensją i pomniejszone o składki na ubezpieczenie?

reklama
Umowy były zawieranie w trybie ciągłym , bez dnia przerwy , A pieniądze były wypłacane razem z pensją

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry