reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarne na Wyspach

Hej

O nowe mamusie witamy rozgoście się i piszcze.

Tłumacz to nasze prawo, ja wiem już o tym bo też słabo z angielskim, ale po pierwszej wizycie (była ze mną koleżanka) powiedziałam że chcę, ta że może bo to ośrodek szuka oszczędności, więc ja że zmienię ośodek i nagle tłumacz jest, na wizyty u położnej, na badaia, na scany itp

Ja jestem Za grupą na fb bo fajnie na bieżąco można pisać, a tu się łaaaaduje i ładuje i czekam patrząć na monitor czy ktoś napisał i odświeżam :-D

Właśnie się umówiłam do pl gina za 3ty, to będzie 17t1d chyba już powiedzą jaka płęc co? Scan połówkowy mam 2.10 no no nie wytrzymam. Poza wolę niech mi podwozie sprawdzą, szyjkę żebym mogła spokojnie cieszyć się ciążą

Spadamy z małą do sklepu :( pada ciekawe czy nie zmokniemy mimo parasoli

reklama
Dzien dobry :)

Serdecznie witam nowe mamusie! Gratulacje!!!! Wpadajcie jak najczesciej!

Towicz kiedy odbierasz wyniki krwi? Co z tymi plytkami sie okazalo? Klucia sa normalne, wszystko sie rozciaga, i przygotowuje do wzrostu wiec sie nie martw. Powodzenia w wiciu gniazda :)

Agata no tak teraz kliknelam ze rodzilas w Medway. Jako ze to moje pierwsze dziecko ja jednak decyduje sie na porod w regularnym szpitalu a nie na oddziale poloniczym. Chcialabym urodzic w wodzie jesli nie bedzie przeciwwskazan. Moja polozna dala mi number zeby umowic sie na szkole rodzenia ale nie ma juz miejsc! Maja do mnie oddzwonic bo mysla o utworzeniu dodatkowej grupy... Dzieki za namiary na stanik, zagadka pozostaje ciagle jaki rozmiar kupic...

Patrycja to nasi synkowie beda rowiesnikami ja mam termin na 27- ale mysle ze mlody wyskoczy wczesniej :) jakie imie wybraliscie dla synka i jak nazywa sie pierworodny?

Tusia gratulacje uslyszenia serduszka, niezwykle wzruszajacy moment!

Weela dasz rade masz jeszcze kilka miesiecy nad podszkolenie jezyka! Angielski prosty raczej jest. Podzielam zdanie Towicz w sprawie jezyka, wiadomo jest pomoc tlumacza to sie korzysta ale moim zdaniem trzeba jak najszybciej sie uniezaleznic i nauczyc jezyka. Checi zawsze sa nagradzane a Angole sa raczej przyzwyczajeni do lamanej angielszczyzny. Temat emigrantow nie jest dla nich nowy poza tym sami mowia niezbyt poprawnie :) takze bez kompleksow dziewczyny i do przodu.

Husky gratulacje podwojnego szczescia! Jak dziewczynki beda miec na imie? Ja marzylam o bliznietach ale teraz jak jedno dziecko wyczynia takie figle w brzuchu to nie wyobrazam sobie miec 2 na raz w brzuchu :) Dzieki za cynk o pieluchach :)

Co do grupy na fb jestem na tak choc obawiam sie ze przestaniemy pisac tu, a troche nam czasu i wysilku zajelo zeby rozkrecic watek. Pamietam jak pisalam tu wylacznie z Agata i Landryna, ktora sie zreszta nam zawieruszyla...

Kali nie martw sie na pewno bedzie serduszko na nastepnej wizycie!!!

Mamcia gratulacje brzuszka! Niech rosnie zdrowo!

U mnie ciag dalszy zmartwien zwiazanych z praca, mam jeszcze 2 tyg zwolnienia. Wczoraj dzwonila kadrowa poinformowac mnie ze beda zwolnienia w firmie.... W zwiazku z moja sytuacja (ciaza, chorobowe ze wzgledu na stres, dochodzenie wszczerte przeciwko szefowej o zle traktowanie) prawdopodobnie mnie nie rusza ale... ide sie poradzic do citizen advise, co mam robic. Chca jakies konsultacje przeprowadzac ze mna i mam im dac znac czy wole teraz czy po macierzynskim... I tak chcialam szukac nowej pracy po urlopie lub kilka miesiecy po. Jest dodatkowy stres nie powiem. Ech! ale damy rade, musze dac na luz ze wzgledu na malucha...

Juz Wam pisze co I jak z facebookiem :) trzeba miec tam zalozone konto. Grupa bedzie prywatna, wasi znajomi nie moga zobaczyc ze w takiej grupie jestescie a tym bardziej postow jakie sa tam pisane ;) tutaj tez mozna utworzyc prywatna grupe, co zdecydujecie tak mozna zrobic. Moge zajac sie organizacja, forum bedzie otwarte kto chce zaproszebie dostanie. Plusem prywatnej grupy jest wstawianie zdjec dzieciakow. Bo wiem ze nie wszyscy sa chetni do umieszczania gdzie popadnie zdjec swoich dzieci :) jest mozliwosc ze tutaj zaczniemy mniej pisac takze trzeba podjacdecyzje.

Aleksiel, ja przy porodzie oprocz poloznych tez bylam pod kontrola lekarza :) nie wiem czy tak zawsze jest. Teraz tez mi polozna zapowiedziala ze jestem w grupie ryzyka I bede rodzic pod kontrola lekarza z salka na cesarke obok w razie czego ;) kurcze przechlapane masz z ta praca, niepotrzebny Ci taki stres teraz :/ a powiedz juz myslisz o powrot do pracy? Macie opieke dla malutkiego?

Ja nie mam nic przeciwko takiej grupie, ale wydaje mi sie ze lepiej bedzie jednak zalozyc ja tutaj.
Dziewczyny tak siedze i sie zastanawiam kiedy poczuje pierwsze ruchy dziecka. Jak bylo z Wami?
Ja w pierwszej ciazy poczulam ok 20tyg. znajome motylki :-). W drugiej szybko bo w 16 tyg., no i jestem ciekawa kedy teraz poczuje :tak:. A ze to juz 3 ciaza to podejrzewan ze szybko.

Acha jeszcze mi się przypomniało, co wiecie nt zabiegu na nietrzymanie moczu po porodzie? Podobno to robią od razu, ale tylko przy cc czy po naturalnym też? Jak to robią, czy wydłuża czas pobytu w szpitalu?

Wiecie, krótki spacerek a mnie tak umęczył, wiem ciąża, ale mnie to lekko drażni bo mam zadyszkę i potem muszę leżeć bo zaraz bóle i upławy większe :-(

Trusia w 17tc powinnas spokojnie poznac plec ale zalezy od charakterku dziecka :-D my poznalismy plec jednej w 15tc w pl a drugiej w 28tc w uk

co do skanow to was podziwiam i wspolczuje bo 2 skany przez cala ciaze to nic... :blink: ja nie wytrzymalam i polecialam na pierwsze usg w 4tc ale nie bylo nic widac- liczylam sie z tym w sumie chcialam cyclogest. kolejny skan mialam w 7tc ale juz z NHS i wtedy sie dowiedzielismy ze mamy dwoje dzieci :-)

aleksiel Amelia i Julia to imiona coreczek ;D
w BOOTS w sumie jest taka sama promocja wiec jak ktos ma karte boots to tez sie oplaca ;)
agatakat jesli taka grupa na FB powstanie to ja sie pisze ;D choc oby ten watek nie wymarl ale zdjecia dzieciaczkow tam wstawiac to jest mysl ;)
generalnie polecam GRUPE FB Rodzinka UK fajna grupa dla ludzi mieszkajacych w uk i kilka ciezaroweczek tez tam jest ;)
tygryseczek nie myslalas o zmianie stanowiska w pracy, zmiany czy tez zwolnienia? w ciazy nie musisz sie zgadzac na nocne zmiany a napewno to wyczerpujace dla organizmu (wiem bo moj maz na same nocki pracuje....)

agatakat blizniaki nie byly dla nas zaskoczeniem jakims duzym ;-) my sie staralismy dluzszy czas o dzidziusia i nie wychodzilo poniewaz mam PCOS wiec chodzilismy do kliniki nieplodnosci tutaj w uk i mialam terapie hormonalna ktora wiazala sie z 'ryzykiem' ciazy mnogiej ;)
cieszymy sie ze nasze dziecko nie bedzie jedynakiem bo w kolejna ciaze moglabym nie dac rady zajsc poprostu...
male ulozone sa jedna glowkobo a druga poprzecznie a czasem posladkowo (zalezy od dnia). ale cc mam bo sama chcialam (balabym sie o druga corcie w czasie porodu- jakies niedotlenienie czy cos)
trusia ja tez z kuj-pom :rofl2:

O to troche nas jest z kuj-pom :-D.
husky Gratulacje blizniakow, imiona sliczne :tak:, a jakie sa jednojajowe czy dwujajowe? Brzusio juz pewnie spory ;-).
Co do scanow tutaj no to racja dlugo trzeba czekac, ale w poprzedniej ciazy wytrzymalam to i teraz wytrzymam :tak:, najwazniejsze zeby wszystko bylo ok.

reklama
mamcia to daj znać jaka jest ta nowa położna po wizycie :)

myślę tak sobie , ze może tutaj niech któraś z was założy prywatną grupę no i trzyma pieczę , żeby nie było w niej troli bo zdarzają się różni ludzie na forum :tak:

aleksiel wiesz nic do tej pory nie dostałam ze szpitala, ale w środę mam spotkanie z połozną to może ona coś wiecej wie a jak nie to poproszę ją zeby zadzwoniła i zapytała czy jest lepiej. Oczywiście powiem jej co o tym myślę, ze nie powinni mnie trzymać w niepewności. Uspokoiłyście mnie troszkę z tymi kłuciami w brzuszku uff;-)
Co do Twojej pracy DASZ RADĘ!!

Do góry