reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dzień doberek:)

Kochane chiałam podziękować Wam za trzymanie kciuków i powiedzieć że możecie juz puścić ;-) niestety tak jak przypuszczałam jedna wielka krecha czyli nic...:no:
Stwierdzam że iui nie jest już dla mnie. Trzeba iść dalej do inseminacji już nie podejdę.
Zuzanka81 to zależy jakie leki masz zapisane, możesz być na samym CLO który kosztuje około 30zł za opakowanie a możesz mieć parę zastrzyków, który jeden kosztuje około 100zł. Mnie inseminacja wychodziła jakieś 1600-2000 zł. Sam zabieg 600 zł, dochodzą koszty dojazdów i leków

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!!!

Zuzanka akurat niedawno o tym pisałam:
Dziewczyny dla mnie iui miała takie koszty: Gonal F - 330 zł, iui - 600 zł, ok 2 podglądanka przed iui - 240 zł, badanie LH + estradiol - 60 zł = 1230 zł a i jeszcze dupek w kwocie ok 30 zł, no i potem beta - znowu ok 30 zł.... czyli dużo:-:)-(

Jest też opcja wykonania iui na NFZ o ile znajdziesz u siebie taki szpital wykonujący iui

Enni przykro mi... pewnie czujesz się tak samo jak ja miesiąc temu po mojej ostatniej iui :-( mimo wszystko miałam nadzieję że się uda... no ale pamiętaj, grunt to plan, działaj dalej. Teraz za ivf rządowe zapłacisz ok 4 tys na leki (jedno podejście) a jak się załapiesz to załapujesz się od razu na 3 procedury

Monika ja podchodziłam do iui z super wynikami męża. Niestety nam się nie udało

Ostatnia edycja:
hejka:)

Enni przykro mi bardzo:( myślałam, że jednak się uda...cóż jesteś kolejna która musi zmienic plan działania. Trzymaj się cieplutko:*
Zuzanka moje koszty za iui to 1000zł (750 zabieg, 150 leki po zabiegu i koszt dojazdu), ale ja nie brałam żadnych leków wspomagających, podchodziłam na cyklu naturalnym. Za monitoring przed iui nie płaciłam, bo mam wporządku lekarza u mnie w mieście, który stwierdził że i tak ponosimy spore koszty, więc nie brał za wizytę:)
Bziunia i Asita &&&&&&&&&&&

smerfeta właśnie się tak czuje;( Od rana było oki ale właśnie wróciłam z kibelka, byłam sobie popłakać, muszę się teraz ogarnąć w końcu w pracy jestem:) Nawet kawa przez gardło mi nie przechodzi, anie jedzenie. Jeszcze troche to w jakąś deprechę wpadnę:( kurde muszę wyluzować troszkę...

witam :)
po dzisiejszej wizycie jestem zadowolona :) piękne pęcherzyki w pj 13-15 mm lj 23 mm :D end 12mm :D na miejscu dostałam ovitrelle i jutro iui :D mam nadzieję,że się tym razem uda :D

Enni pij, pij póki możesz:-), ja po ostatniej nieudanej iui wypiłam 3 drinki i miałam lufę:rofl2:. Jutro wypiję toast za nas wszystkie, co by się wszystko szybko i z powodzeniem udało!!!!:-D

reklama
enni, kochana no przykro mi bardzo. ja też dziś mam chęć się upić i skoczę do monopolowego. trzymaj się

Witam wszystkie Staraczki i przyszłe mamy...mam pytanie odnośnie iui a mianowicie czy tej metodzie poddawane są pary z b.dobrym nasieniem partnera? Wszystko to dla mnie jest nowe, wprawdzie staramy sie o dzidzie juz ponad dwa lata, niemal ze 3 ale nigdy nie przypuszczalabym ze bedzie to wszystko takie trudne zwłaszcza psychicznie :-(

cześć Monika
napisz nam coś więcej o sobie. napewno znajdziesz w śród nas bratnią duszę i co bardzo ważne w naszych sytuacjach, wsparcie i zrozumienie:-)

Zuzanka moje koszty za iui to 1000zł (750 zabieg, 150 leki po zabiegu i koszt dojazdu), ale ja nie brałam żadnych leków wspomagających, podchodziłam na cyklu naturalnym. Za monitoring przed iui nie płaciłam, bo mam wporządku lekarza u mnie w mieście, który stwierdził że i tak ponosimy spore koszty, więc nie brał za wizytę:)
tacy lekarze jeszcze są? ja jak poszłam do mojej z wynikami męża to powiedziała co tam się dzieje dała namiary na prof P i wzięła za to 50 PLN:szok: :wściekła/y:

jeny jaki ja miałam ciężki dzień. padam na pysk normalnie. chcę spaaćć. a to dopiero 16.

Do góry