reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

reklama
Hej,
A ja do mojej mamy ostatnio zadzwonilam zeby jej powiedziedziec ze w ciazy jestem. Zle sie czulam wiec w lozku caly dzien, a ze odleglosc duza miedzy nami to ze skypa dzwonie, a ona:
Ciaza to nie choroba i sie nie lezy w lozku:eek:

No to mnie zatkalo bo ja tu sie skupiam na rozmowie z nia zeby... no wiecie nie haftac nagle.... a ona we mnie tylko lenia widzi.

No to juz po rozmowie bylo, potem mi jeszcze wiadomosc wyslala ze sie cieszy.

Oj jak dobrze ze mieszkamy daleko od siebie ;-)

A mam do was takie pytanko wcieracie w siebie jakies kremy czy oliwke na roztepy.
Bo ja zaczelam sie smarowac oliwka hipa dla niemowlat bo mam juz i tak sporo a nie chcem kolejnych tylko czy oliwka da rade??
;-)
Ja też zaczynam się zastanawiać czym tu się smarować. Mam już mnóstwo rozstępów na tyłku, nie wiem, czy kolejne się zmieszczą, ale z moim szczęściem pewnie tak:crazy:

Mdli mnie ostatnio pod wpływem różnych zapachów: mięsa, płynów do płukania, perfum, kremów... ble..
Straciatella, mam tak samo. Odrzuca mnie od kremu do rąk, którego zapach uwielbiałam... a jak w pracy otwieram lodówkę, to albo wstrzymuję oddech, albo biegnę zaraz do kibelka...

Struss, tak, poród w Swiss, to koszt 6 000 zł. Ale jest to poród z lekarzem i niezależnie czy sn czy też cc.
Dla porównania poród w warszawskim Medicoverze zaczyna się tez od 6 tys. Rodzisz tylko z położną i tylko sn. A poród z lekarzem kosztuje 8900. No a 12 000 masz all inclusive :-) Tak więc wydaje się, że nasz Swiss nie jest jeszcze taki drogi.
A na kiedy masz termin?????
Dziewczyny, zapraszam do Białegostoku:-) u nas poród naturalny ok 2000, cc, ok 2300 chyba, a poród w wodzie 2500 zł. I to w najdroższej klinice;-) Można wynająć nawet apartament, w którym jest miejsce dla męża. Na pewno wyjdzie taniej.

A w ogóle jest tu ktoś z Białegostoku? (tylko się do mnie nie zrażajcie, wcale białe niedźwiedzie u nas po ulicach nie chodzą:-))

Ewelinka, miłości i kolejnych wspaniałych rocznic:tak:

A mi ostatnio wyskakują pryszczyki na szyi:no: tak mnie to wkurza, codziennie znajduję nowy:angry:a przed ciążą mnie tam nie wysypywało...

Chyba zaraz zasnę...

Ale ja jestem nienajedzona;):cool: o 15 jadlam obiad, gołąbki, o 17 już mnie ssało to znalazłam krakersy które zagryzłam jabłkiem i śliwką, a teraz jem bułkę z serem i pomidorem zastanawiając się nad cytrynowym kisielkiem;-) a głowa znów zaczyna boleć:|

hej Dziewczyny, przepraszam Was strasznie, ja mam teraz kryzys samopoczuciowy, więc narazie rzadko będę zaglądać. Codziennie wymiotuję. Narazie sporadycznie ale i tak meczy mnie to niemiłosiernie...
Czy któraś z Was też nadal wymiotuje? :-(

nanncy przez to ze jestem chora i bardzo kaszle to wlasnie prowokuje tez wymioty :sorry: w pierwszej ciazy zero wymiotow i nudnosci tylko zeby musialam myc zwykla szczoteczka nie elekrtyczna bo wtedy sie odruch u mnie pojawial :confused2:

Ja liczyłam na to, że ok 12tc wszystko się uspokoi troszkę, a u mnie się pogarsza :( Rozmawiałam z ginem, powiedział, żebym poczekała jeszcze ze 2 tygodnie bo progesteron bedzie teraz spadał. Mam teraz Duphaston brać częściej, tyle, że co go wezmę wieczorem - to go zwracam ....

Ale ja jestem nienajedzona;):cool: o 15 jadlam obiad, gołąbki, o 17 już mnie ssało to znalazłam krakersy które zagryzłam jabłkiem i śliwką, a teraz jem bułkę z serem i pomidorem zastanawiając się nad cytrynowym kisielkiem;-) a głowa znów zaczyna boleć:|

struss zazdroszcze. Ja mam wrecz awarsje do jedzenia od ponad 2 tygodni, totalna wrazliwosc na zapachy. Nawet mojej ulubionej czekolady nie moge zjesc, bo mam potem niesmak w buzi. Ciekawe, czy jak sie skonczy ten I trymestr to mi to przejdzie.
W pierwszej ciazy pamietam, ze od poczatku mialam zachcianki i jadlam normalnie.
Tylko uciekalam przed wyperfumowanymi babami.

Ewe ja w pierwszej ciazy ledwo co zeby mylam:-) Musialam zrezygnowac z mietowej pasty na rzecz owocowej pasty dla dzieci. Jaka to byla katorga. Teraz jeszcze daje rade myc zeby normalna pasta.

Ja tez jestem przeziebiona i mam kaszel, ale caly czas go wstrzymuje, zeby wlasnie mi nie pobudzal mdlosci. Ja strasznie nie lubie wymiotowac i zrobie wszystko, zeby tego nie robic.

Ostatnia edycja:
reklama
karoli mieszkasz w Mediolanie ?? nom kaszel masakra nie dosc ze prowokuje wymioty to jeszcze caly brzuch mnie bolał :szok:
nancy moja kolezanka z pracy miala mdlosci do 7 miesiaca włącznie oprocz tego wymioty schudla w ciazy 6kg mimo ze jest chuda i wazy 50-53kg normalnie.Mowila mi ze z tego powodu miala depresje w drugiej ciazy ze wzgledu na te ciagle wymioty.No ale takie przypadki jak jej to sie zdarzaja bardzo rzadko na szczescie i u Ciebie minie

Do góry