• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Witam.
Uśpione dziecię.
Spacer dziś próbowaliśmy odbębnić dwa razy. Raz wróciliśmy na rękach, a drugi raz usnął i udało mi się odebrać paczkę z poczty.
Okres mi się skończył. Pierwszy od porodu. Zobaczymy kiedy będzie następny.
Co do przytulanek, to mi wraca ochota, ale fakt, zmęczenie robi swoje.

reklama
Cześć dziewczyny, wykończona jestem strasznie mojej małej się coś po przestawiało i nie chce spać w nocy tzn budzi się gdzieś ok 2 i gadać jej się chce ,albo płaczę i marudzi sama nie wiem co jej jest ,czekam na tego mojego m który jedzie do domu od poniedziałku i dojechać nie może codziennie przekłada wyjazd tzn szef mu przekłada :wściekła/y: szlak mnie już trafia mam nadzieje ,że na weekend już będzie .

Nie kochana ja się nie odchudzałam , byłam na diecie cukrzycowej w ciązy,efekt pod koniec ciązy wazyłam mniej niż na jej początku. z chwilą porodu , tzn jak już mogłam jeść cukry kazałam mężowi kupić mi 3 drożdzówki i tak mi zostało do dzis :) narazie ok z wagą ,czasami 3kg do przodu czasami 3 do tyłu , póki nie będzie na wadze 63 to jest ok ,choć powoli zaczynam tęsknić za cyfrą 57 , myśle jednak że jak do mojego wzrostu to 62 tez jest git, a
odmawiać sobie nie trzeba.

Ewcia jak jeden do przodu i 2 do tyłu to tylko się cieszyć.. wychodzisz na minusie.
I jak z tą zupą ??? doradzicie coś? jak robicie maluchom?

Ja gotuje i tak i tak tzn robie małej rosołek ,albo gotuje osobno mięsko czy rybkę na parzę i później dodaje do warzyw dodaje jeszcze do zupek łyżeczkę oleju rzepakowego .

Evi mój synuś też tak miał. Parę dni budził się w nocy i gadał, wiercił się. Udawałam, że go nie widzę, czytałam książkę, aż zaczął marudzić, a wtedy przytulanie, smok, ewentualnie cycek i luli z powrotem. Padnięta chodziłam strasznie, ale minęło. Mam nadzieję, że już całkiem, bo wczoraj ładnie spał, i dobrze by było, żeby tak zostało.

NoOj wiolonczelka, wybacz kochana. Z taką wagą to rzeczywiście nie miałabyś z czego. Heh "szkoda" że mi cukry wychodziły dobrze, chociaz ginekolorzka pilnowala raz ze wzgledu ze moj ojciec mial cukrzycę a dwa ze wzgledu na moja "wielkość". Musiałabym i nie byłoby przepros. Teraz i dziecku sie kolki skończyły to już nie mam czego sobie odmawiać :/ i brzuch widzi mi się że coraz większy :/ Haha dwa do przodu jeden do tylu, tak to powinno brzmieć.
Evi standardowo stawiamy na zęby. A malutka jeszcze nic nie ma? Oby mężowy szybko wrócił. Steskniony to chetnie malutka sie pozajmuje. Szczególnie o 2 w nocy :)
Ech łeb mnie napier**#* Juz mi wlazi z gardla na zatoki. M. tez prycha. Boje sie o dziecięcie
Co do zupek ja gotuje oddzielnie. Tak mówią na pocztek bo wywar ma caly syf, czytaj alergeny. Oj z czasem na pewno trzeba próbować e ja na razie robilam raz cielecine i oddzielnie. Dzis byl dzien postny. Bez warzyw, zup i owoców bo cos nam dupke zakorkowalo ;)
A ile i co wasze dzieci pija oprócz mleka??

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze mieska nie wprowadzalam ale bade gotowac osobno i dodawac.Tak robilam z Mloda i sie sprawdzalo.No i rybke 2x w tygodniu. :-) Bo moje dzieci MUSZA lubic ryby.Nie maja wyjscia :-D

Ja mam kaszke z dodatkiem manny wiec nie dodaje od siebie tylko robie wieczorem w butli i podaje przed snem.Po prostu:-)

Z waga zeszlam pieknie ale juz jest faza zwyzkowa.Waze 56kg a wczesniej jak Malizna tylko na cycu byla- 53,2kg :-D A jadlam jak opetana-bez przerwy bylam glodna.:tak:

Ewus sprawdz sobie kalendarz skokowy.Moze?Mnie sie jak dotad sprawdza i cale szczescie nie trwa tak dlugo jakby moglo wedlug specjalistow.Zawsze to lepsze niz zabki.Bo te moga isc miesiacami ;-)

No pięknie. Czuje się w tym towarzystwie jak słoń.

Ja gluten zaczynam od jutra. Mlody skonczy 5 mies. Tak se to wymyslilam :)
Kaszke mam zwykła i blyskawiczna. Wlasnie, podrzuccie proporcje na taką porcję do ekspozycji ;)

Byliśmy na spacerze w lubelskim ogrodzie botanicznym. Fajnie. Zdążyliśmy przed deszczem. Polecam tylko następnym razem nie maclarenem. Myslalam ze tam sa bardziej cywilizowane sciezki. A tu drogi i bezdroza.

reklama
Ewcia ja już kończę powoli drugi miesiąc dawania kaszki z glutenem. Daję mu błyskawiczną Nestle z owocami albo 8 zbóż na własnym mleku.

Dziewczyny, a jak to mięsko rozdrabniać?? Bo ja już chcę z mięskiem zacząć dawać i troszkę słoiczków, a troszkę chcę sama popróbować mu robić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry