reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

Struss skoro lekarze tak sadza to jak najbardziej nie ma co z tym robic ja mialam wieksze wyniki;-)
Straciatella witaj spowrotem i zdroweczka...
Perlka 8 moga wyjsc w kazdym wieku
Futurystka dostalam dzis takiego bolu zeba ze pedzilam do mojego dentysty, w zeszlej ciazy leczylam w cholere zebow i teraz widze bedzie powtorka i zawsze po 3 mieisacu dopiero i wszystko ze znieczuleniem i nawet kanalowe mialam wiec na spokojnie mozesz wziac
Martuska kolejna normalna wizyta 3 grudnia u mnie
Bajka witaj w domu;-)
nie wiem co komu chcialam napisac sory ale boli mnie po dentyscie ide lezec, a o wizycie ide na watek napisac milego

reklama
Aesthete - też słyszałam, że w ciąży są lepsze efekty. Ale... przed pierwszą ciążą nie zdążyłam, bo zaszłam zaraz po powrocie z podróży poślubnej. Nie spodziewaliśmy się, że się uda za pierwszym razem. A teraz przed tą ciążą byłam już na wychowawczym, więc tylko męża pensja i tak zawsze coś było ważniejsze :-(. u mnie założenie aparatu wiąże się też ze wstawieniem jednego implantu (nie urósł mi jeden ząb) więc i na to musimy mieć jakiś 5 tyś. (stawki z warszawy :szok:).
no tam gdzie ja zakładałam aparat to jeden łuk 2400zł... plus każda wizyta 200zł. No ale siostra mojego męża pracuje w przychodni, więc miałam chociaż założenie taniej, bo górny łuk za 1200zł a dolny za 1000zł :) więc na założeniu sporo zaoszczędziłam ;) ale co 6 tygodni muszę dwie stówki zostawić...
ale w końcu będę miała nieskazitelny uśmiech :D

w ogóle wpsominałam wam, że źle sypiam. No i wczoraj poszłam spać tak koło 23:00. Koło 2:00 w nocy M przyszedł do sypialni i co? odpalił tv :confused2: oczywiście się obudziłam wkurwiona jak nie wiem, bo on to musi przy tv zasypiać... poszedł oglądać do salonu i tam zasnął i spał do rana. a ja z psiakiem mieliśmy całe łóżko dla siebie i nie narzekaliśmy ;) ale już mu zapowiedziałam, że jak to się powtórzy to będzie nieciekawie :p dla niego oczywiście ;)

Co do aparatu ja nosilam dwa lata staly. Zdjelam w poprzednie wakacje 3 tyg przed slubem. Ja mialam estetyczne zamki, te przezroczyste. Ciesze sie ze sie zdecydowalam bo mam piekny usmiech. Jeszcze intensywnie wybielalam biala perla i na slub wszyscy byli w szoku ;). Efekt utrzymuje sie caly czas. Nie pamietam tylko ile placilam za kazdy luk.

aesthete ja mam wizytę o 11.30 :-D jutro będę pić i pić i pić, żeby Bąbla dobrze zobaczyć :-D mam nadzieję że mój pęcherz wytrzyma te katusze

ja odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży, nie brałam jeszcze kąpieli w wannie, ale chyba w najbliższym czasie się przełamię i chociaż na pół godzinki się położę, bo mi baaaardzo brakuje takiego relaksu:happy:

aaa i u mnie na ruchy dziecka zdecydowanie za wcześnie. czekam z niecierpliwością na ten magiczny moment:zawstydzona/y:

a ja po wizycie - na szczęście maleństwa mają się dobrze, a brzuch mnie boli, bo rosną bąble :)
wszystko ok, jeden chyba jest chłopcem, ale nie na 100%, a drugie dziecko pokazało dupkę :D

Co do aparatu ja nosilam dwa lata staly. Zdjelam w poprzednie wakacje 3 tyg przed slubem. Ja mialam estetyczne zamki, te przezroczyste. Ciesze sie ze sie zdecydowalam bo mam piekny usmiech. Jeszcze intensywnie wybielalam biala perla i na slub wszyscy byli w szoku ;). Efekt utrzymuje sie caly czas. Nie pamietam tylko ile placilam za kazdy luk.
właśnie po zdjęciu aparatu też zamierzam intensywnie wybielać :D :D szczególnie że tyle lat paliłam :baffled: z M rzuciliśmy palenie rok temu w lipcu. tzn przerzuciliśmy się na e-papierosy ;) no ale zwykłe pasty nie dają rady po tylu latach palenia :p więc teraz prostowanie, potem wybielanie i będę mogła olświeniać tak jak Ty :D

aesthete ja mam wizytę o 11.30 :-D jutro będę pić i pić i pić, żeby Bąbla dobrze zobaczyć :-D mam nadzieję że mój pęcherz wytrzyma te katusze

ja odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży, nie brałam jeszcze kąpieli w wannie, ale chyba w najbliższym czasie się przełamię i chociaż na pół godzinki się położę, bo mi baaaardzo brakuje takiego relaksu:happy:

aaa i u mnie na ruchy dziecka zdecydowanie za wcześnie. czekam z niecierpliwością na ten magiczny moment:zawstydzona/y:
ohh... to Ci zazdroszczę, że tak z rana :) mój gin z rana to w szpitalu jest :p i to tym zaraz koło mnie :p aż szkoda że mnie w nim przyjąć nie może ;) tylko będę jechać 25km później do jego gabientu :p
a co do kąpieli to ponoć można 15 min :p ja uwielbiam kąpiele, ale tak się schizowałam, że leżałam w prawie zimnej wodzie :-D jednak mimo wszystko mam jakieś opory :p
chociaż moja mama mi opowiadała, że ona się kąpała normalnie :)
raz mi nawet opowiadała historię, jak leżała w wannie, brzuch już duży i wystawał tak z wody, a tata wszedł jej do łazienki i wrzucił jej chomika do wanny :p biedak się wydrapał na jej brzuch jak na wyspę :p a mama krzyczała, bo nigdy takich gryzoni nie lubiła :p a ten to był nowy pupil mojej siostry :p

Aesthete ja tez palilam. Ale naprawde polecam biala perle. Za niewielkie pieniadze mozna miec super zeby. Nie wiem tylko czy mozna w ciazy wybielac...

nana7ma super! Chyba mamy przewage chlopcow prawda?;)

Aesthete ja tez palilam. Ale naprawde polecam biala perle. Za niewielkie pieniadze mozna miec super zeby. Nie wiem tylko czy mozna w ciazy wybielac...

nana7ma super! Chyba mamy przewage chlopcow prawda?;)
nie no, teraz nawet nie mam jak wybielać z drutami na zębach :D dopiero gdzieś za rok o tym pomyślę, ale dzięki za radę :)

Apropo's tego ZUS'u i działalności gospodarczej w ciąży, znalazłam artykuł z czerwca 2013
Zasiłki macierzyńskie już nie do wyłudzenia - Praca w INTERIA.PLO

Hm i powiem Wam że po przeczytaniu tego art jestem zielona bardziej niż przed przeczytaniem :-)
no to są te zmiany, o których pisałam... ale to wchodzi od nowego roku.
bo ogólnie wcześniej babeczki robiły tak, że w ósmym miesiący ciąży zakładały działalność, opłacały maksymalną składkę, czyli jakieś 3400zł i szły po miesiącu na macierzyński i dostawały co miesiąc 5200zł (wcześniej ok. 6tys ale przy rocznym macierzyńskim jest trochę niższa kwota).
A jakbyś chciała teraz otorzyć działalność i np pójść na L4 to musisz opłacać składki przez 3 miesiące, bo trzeba mieć ciągłość w chorobowym 90 dni.
a po zmianach chodzi o to, że jak ZUS się zorientuje że założyłaś działalność po to tylko żeby dostawać wysoki macierzyński to te 5200zł podzieli Ci na 12 miesięcy i tyle będziesz dostawać.
no zbyt dużo tych wyłudzeń było i zbyt oficjalnie laski o tym mówiły...

reklama
osz ten złodziejski ZUS ! zawsze ludziom pod górę robią, złyszałam o zmianach ale nie myslałam, że tak szybko je wprowadzą.

Dziewczyny od aparatów :-) !
ja nosiłam w liceum aparat przez dwa lata. to było hoho temu, i powiem Wam ,że moja ortodontka to s*ka, nie kobieta. po ściagnięciu aparatu miałam dosłownie wyszarpane w szkliwie kwadraty od kleju na klamrach. efekt jest taki, że mam diastemę na gorze i stłoczony dół po cofnietych górnych zębach. Pomimo wkładek, które babka mi dała po ściągnięciu, zęby i tak się ustawiły po swojemu. Franca w ogóle nie chciała ze mną rozmawiać. ogolnie ten czas wspominam jako horror. naciąganie łuków i samą ortodontkę.

Do góry