nana7ma wyśpicie się wyśpicie. z bliźniakami jest super, bo one zajmują się sobą nawzajem i nie absorbują tyle uwagi rodzica. wiadomo, że przy noworodkach będzie zamieszanie, ale dasz radę. mój M. ma młodszych braci bliźniaków i jego mama mówiła, że więcej kłopotu i niewsypania było z M. niż z chłopakami. Bliźniaki i też dwóch chłopców ma moja przyjaciółka. Fantastyczne chłopaki. Kompletnie niepodobni i charakterki też różne.
reklama
przepływ informacji w firmie
jadę na szkolenie do Jaworza koło Bielska Białej 
muszę do mojej przyjaciółki z Pszczyny zadzwonić ;-) może się gdzieś spikniemy ;-)

muszę do mojej przyjaciółki z Pszczyny zadzwonić ;-) może się gdzieś spikniemy ;-)
no co ty, za 4 lata pewnie się wyśpicieJa tu cały czas jestem i czytam! Ale nie mam czasu pisać, niestety... Zdjęcia maluszków dupne jakieś dostajemy, nic nie widać - maluchy sa bardzo ruchliwe, więc może to 3d coś pomoże..
wszyscy albo nam zazdroszczą bliźniąt, albo wspołczują - normalnie cała gama emocji. Ja się bardzo cieszę, mąż także - ale z 2 strony to masakra, pewnie nigdy już się nie wyśpimy :-)

ewwe
Fanka BB :)
Kurczaczek
Pamiętaj jak będziesz na wychodnym, żeby nie jesć zapiekanki z makaronu
a na żołądek sprobuj kisiel , mi kiedys pomogl.
Makao, czyli tak na prawdę jakies szanse na blizniakow tez mieliscie z M
) Miło mi że się o mnie martwiłaś
jak widać dopadło nas to samo:/
Straciatella kochana witaj!
) jak się odnajdujesz w domciu? jakos wolalam jak pracowałaś
mialas dla nas zdecyhdowanie wiecej czasu
Nana7ma może faktycznie nie będzie tak źle
) wyspimy się jak dzieci się juz usamodzielnią i wyjadą na jakies studia?
) dasz radę hehe
Aśku a co masz za szkolenie?
pewnie z jakichś magicznych spraw których i tak nie pojmę
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki
Ja nie wyrabiam, tak mi nie dobrze, jeszcze mały tak mi dziś daje popaić:/ jest wręcz nieznośny a ja nie wiem już jakie mu wymyślać zajęcia...
DObrze ze obiad mam ugotowany, ja nie tknę, ale małż i syn głodni nie beda chodzic. Jakby nie bylo tego obiadyu to by nie było w ogole. tak mi nie do brze://
Makao, czyli tak na prawdę jakies szanse na blizniakow tez mieliscie z M
Straciatella kochana witaj!
Nana7ma może faktycznie nie będzie tak źle
Aśku a co masz za szkolenie?
trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki
Ja nie wyrabiam, tak mi nie dobrze, jeszcze mały tak mi dziś daje popaić:/ jest wręcz nieznośny a ja nie wiem już jakie mu wymyślać zajęcia...
DObrze ze obiad mam ugotowany, ja nie tknę, ale małż i syn głodni nie beda chodzic. Jakby nie bylo tego obiadyu to by nie było w ogole. tak mi nie do brze://
Ostatnia edycja:
„PRAWO GEOLOGICZNE I GÓRNICZE oraz rozporządzenia w sprawie kwalifikacji górniczych i Planów ruchu zakładów górniczych – szkolenie dla Otworowych i Odkrywkowych Zakładów Górniczych.” ;-)Aśku a co masz za szkolenie?pewnie z jakichś magicznych spraw których i tak nie pojmę
![]()
jeszcze chwilka i do domu

Dziewczyny poratujcie! Znajcie jakie proste i szybkie danie jednogarnkowe? Do domu dotre dopiero kolo 17 i przyznam, ze nie mam sily do stania nad garami.
browngula za mna tez chodzi kuskus przez wczorajszego MaterChefa
skorupka kochana kazda na ciaze reaguje inaczej. Ja w coazy z synkiem tez nie mialam apetytu. W ogole jedzenie mi ciezko przez gardlo przechodzilo. Widze, ze Ty tez kobieta pracujaca
Karoli oj moj synek tez czesto testuje moja cierpliwosc jak tatusia w domu nie ma
karmelowa wypocznij sobie i zajrzyj do nas jak juz naladujesz baterie
struss swietny lezaczek
pines gratuluje udanej wizyty
Najwazniejsze, ze malenstwo ma sie dobrze :*
straciatella gratuluje juz oficjalnie drugiego synka
No i wszystkiego najlepszego dla pierworodnego 
browngula za mna tez chodzi kuskus przez wczorajszego MaterChefa
skorupka kochana kazda na ciaze reaguje inaczej. Ja w coazy z synkiem tez nie mialam apetytu. W ogole jedzenie mi ciezko przez gardlo przechodzilo. Widze, ze Ty tez kobieta pracujaca
Karoli oj moj synek tez czesto testuje moja cierpliwosc jak tatusia w domu nie ma
karmelowa wypocznij sobie i zajrzyj do nas jak juz naladujesz baterie
struss swietny lezaczek
pines gratuluje udanej wizyty
straciatella gratuluje juz oficjalnie drugiego synka
ewelinka2106
ello 
Straciatella- odzywaj sie do nas częściej. To mogę Ci dopisać płeć na naszej liście?
Makao- Mi sie tez strasznie Łucja podoba! Ale nad imieniem to sie bedziemy zastanawiać jak juz bedzie znana płeć.
Kurczaczek- zazdroszczę wypadu do kina. Na co idziecie?
nana7ma- na pewno nie bedzie tak źle! Będziesz bardziej wyspana niz nie jedna pojedyńcza mama :-)
Od jakiś 2 dni mam dziwny pól z lewej strony pod żebrami
jakby trzustka, nasila sie po jedzeniu. Ma któraś podobnie?
Przypominam ze czekam na płeć dzieciaczków zeby dopisać do naszej listy. Jak któraś juz wie co nosi pod serduszkiem to pisać;-)
Zajadam się kanapkami z pomidorem. Obiad dopiero na 17.
Straciatella- odzywaj sie do nas częściej. To mogę Ci dopisać płeć na naszej liście?
Makao- Mi sie tez strasznie Łucja podoba! Ale nad imieniem to sie bedziemy zastanawiać jak juz bedzie znana płeć.

Kurczaczek- zazdroszczę wypadu do kina. Na co idziecie?
nana7ma- na pewno nie bedzie tak źle! Będziesz bardziej wyspana niz nie jedna pojedyńcza mama :-)
Od jakiś 2 dni mam dziwny pól z lewej strony pod żebrami

Przypominam ze czekam na płeć dzieciaczków zeby dopisać do naszej listy. Jak któraś juz wie co nosi pod serduszkiem to pisać;-)
Zajadam się kanapkami z pomidorem. Obiad dopiero na 17.
karmelowa fajnie, ze już jesteś :-)
Makao ale mi smaka narobiłas na takiego pysznego schabika. mniam
fajne leżaczki, ja dostanę w spadku po siostrzenicy.
Wczoraj mnie strasznie brzuch bolał, wieczorem się normalnie przestraszyłma, ale rano obudziłam się z większym brzuchem. Aż fotkę cyknęłam rano, bo w końcu rano miałam brzuch
. może uda mi sie wstawić na wątku brzuchatkowym
pines gratuluję udanej wizyty
pysia kotka oszczędzajcie się
straciatella sto lat dla Synka
Makao moja córka też wolałaby siostrę niż brata, a ja jakos czuję, ze to chłopak. mówi, ze jak będzie głupi to sie z nim bawić nie bedzie (jest na etapie, ze każdy chłopak jest głupi
- rozumiecie prawie 9 lat
) wiec ja ją bajeruje, ze ma taką fajną starsza siostrę, która mu podpowie jak nie być głupkiem, a jak dalej się bedzie upierał przy byciu głupkiem, to małolata do pionu postawi
Makao ale mi smaka narobiłas na takiego pysznego schabika. mniam
fajne leżaczki, ja dostanę w spadku po siostrzenicy.
Wczoraj mnie strasznie brzuch bolał, wieczorem się normalnie przestraszyłma, ale rano obudziłam się z większym brzuchem. Aż fotkę cyknęłam rano, bo w końcu rano miałam brzuch

pines gratuluję udanej wizyty
pysia kotka oszczędzajcie się
straciatella sto lat dla Synka
Makao moja córka też wolałaby siostrę niż brata, a ja jakos czuję, ze to chłopak. mówi, ze jak będzie głupi to sie z nim bawić nie bedzie (jest na etapie, ze każdy chłopak jest głupi

Ostatnia edycja:
ewwe
Ewelinka ja tak mam, miewałam czasem przed ciaza jak zjadłam zbyt tłusto lub niestrawnie, a teraz to nie wazne co zjem, przewaznie to mam. Coś z trawieniem ewidentnie.
Lena, moze jakies ziemniaczki duszone na przysmażonym miesie mielonym i cebulce? szybkie, proste i smaczne, ja uwielbiam
Aśku, myslalam że coś z serwerami
A Ty jesteś górnikiem? myslalam że informatykiem
Straciatella, wlasnie! STo lat dla starszyzny
) no i gratulacje drugiegio synka
))
Muszę Was zacząć pogrubiać, żeby mi to w krew weszło, bo zawsze zapominam, i pomyśicie jeszcze że Was nie szanuję...
Lena, moze jakies ziemniaczki duszone na przysmażonym miesie mielonym i cebulce? szybkie, proste i smaczne, ja uwielbiam
Aśku, myslalam że coś z serwerami
Straciatella, wlasnie! STo lat dla starszyzny
Muszę Was zacząć pogrubiać, żeby mi to w krew weszło, bo zawsze zapominam, i pomyśicie jeszcze że Was nie szanuję...
Ostatnia edycja:
Hejka mamusie,
Pisalam do Was rano ale cos nagle mi sie zawiesilo itak sie wscieklam, ze wylaczylam kompa. Dobrze,ze go nie rozwalilam. Mezus ma wolne 6dni terazo maaaatko:-) Jutro przychodza do nas znajomi na gulasz (maz robi pyszny taki z cynamonem , winem czerwonym itd) orgazm dla podniebienia do tego czerwona kapusta z jablkami i pyzy, ktore zrobie jutro bo wole swieze wiadomo, a reszte zamroze.
Co do zakupow dla dzidziusia, to narazie sie wstrzymuje,bo jak pojedziemy do Polski to idziemy z mojego ciocia do Smyka, a ona ma tam uklady czyt.mega znizki:-) Ktoregos dnia zrobie dla Was fotke rzeczy jakie dostalismy od cioci mojego. Takie cuda,ze sama nie wiem co do czego. Od musteli dla mnie i czegos co sie przykleja do plecow na czas porodu,poprzez smoczki butelki. Kupilismy mysle okazyjnie, bo do mleka laktator jakis philipsa dwufunkcyjny za 250 zl. W aptekach podobno za 400 zl jest. To nasze pierwsze bobo i dlatego wszystkim sie podniecam:-) Porobie fotki to zobaczycie.
A slyszalyscie o herbacie z lisci malin, ktora wolno pic od37 tyg i podobno pomaga niesamowicie przy fazach porodu.
Oki buzka ide cos zjesc,bo nic tyje i to mnie martwi:-(
Pisalam do Was rano ale cos nagle mi sie zawiesilo itak sie wscieklam, ze wylaczylam kompa. Dobrze,ze go nie rozwalilam. Mezus ma wolne 6dni terazo maaaatko:-) Jutro przychodza do nas znajomi na gulasz (maz robi pyszny taki z cynamonem , winem czerwonym itd) orgazm dla podniebienia do tego czerwona kapusta z jablkami i pyzy, ktore zrobie jutro bo wole swieze wiadomo, a reszte zamroze.
Co do zakupow dla dzidziusia, to narazie sie wstrzymuje,bo jak pojedziemy do Polski to idziemy z mojego ciocia do Smyka, a ona ma tam uklady czyt.mega znizki:-) Ktoregos dnia zrobie dla Was fotke rzeczy jakie dostalismy od cioci mojego. Takie cuda,ze sama nie wiem co do czego. Od musteli dla mnie i czegos co sie przykleja do plecow na czas porodu,poprzez smoczki butelki. Kupilismy mysle okazyjnie, bo do mleka laktator jakis philipsa dwufunkcyjny za 250 zl. W aptekach podobno za 400 zl jest. To nasze pierwsze bobo i dlatego wszystkim sie podniecam:-) Porobie fotki to zobaczycie.
A slyszalyscie o herbacie z lisci malin, ktora wolno pic od37 tyg i podobno pomaga niesamowicie przy fazach porodu.
Oki buzka ide cos zjesc,bo nic tyje i to mnie martwi:-(
reklama
zosiasamosia
Witam poniedziałkowo
Jak dobrze ze juz ten "magiczny" 16tc sie skończył. Od dzisiaj zaczynamy kolejnyniedziela całkiem przyjemna, trochę rodziny nas poodwiedzalo. Ciocia fasolki przyniosła sushi dla ciężarnych czyli w wersji ryb gotowanych i smazonych. Mniam
ginka mi ostatnio poleciła od czasu do czasu lampkę wina na utrzymanie wyników, ale wczoraj delikatnie usta umoczylam i jakoś mi nie podchodzi. Mimo wcześniejszego maniactwa
![]()
Chciałabym napisać, że jest w szoku takim zaleceniem lekarki, ale nie, nie jestem. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, czy pić w ciąży to powinien sobie poczytać o zespole FAS - nie wiadomo jaka ilość alkoholu go powoduje.
Dzisiaj obudziałam się z jakimś małym brzuchem, teraz siedzę w pracy jak na szpilkach. Oby ten dzień szybko się skończył, bo jutro na 10 usg. Proszę trzymajcie kciuki!
Mia a co się przykleja do pleców w czasie porodu? Bo nic nie wiem
Ostatnia edycja:
Podziel się: