reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

nana7ma wyśpicie się wyśpicie. z bliźniakami jest super, bo one zajmują się sobą nawzajem i nie absorbują tyle uwagi rodzica. wiadomo, że przy noworodkach będzie zamieszanie, ale dasz radę. mój M. ma młodszych braci bliźniaków i jego mama mówiła, że więcej kłopotu i niewsypania było z M. niż z chłopakami. Bliźniaki i też dwóch chłopców ma moja przyjaciółka. Fantastyczne chłopaki. Kompletnie niepodobni i charakterki też różne.

reklama
przepływ informacji w firmie :-D jadę na szkolenie do Jaworza koło Bielska Białej :-D
muszę do mojej przyjaciółki z Pszczyny zadzwonić ;-) może się gdzieś spikniemy ;-)

Ja tu cały czas jestem i czytam! Ale nie mam czasu pisać, niestety... Zdjęcia maluszków dupne jakieś dostajemy, nic nie widać - maluchy sa bardzo ruchliwe, więc może to 3d coś pomoże..
wszyscy albo nam zazdroszczą bliźniąt, albo wspołczują - normalnie cała gama emocji. Ja się bardzo cieszę, mąż także - ale z 2 strony to masakra, pewnie nigdy już się nie wyśpimy :-)
no co ty, za 4 lata pewnie się wyśpicie :-p:-p:-p

Kurczaczek:) Pamiętaj jak będziesz na wychodnym, żeby nie jesć zapiekanki z makaronu:) a na żołądek sprobuj kisiel , mi kiedys pomogl.

Makao, czyli tak na prawdę jakies szanse na blizniakow tez mieliscie z M:)) Miło mi że się o mnie martwiłaś:) jak widać dopadło nas to samo:/

Straciatella kochana witaj!:)) jak się odnajdujesz w domciu? jakos wolalam jak pracowałaś:) mialas dla nas zdecyhdowanie wiecej czasu:D

Nana7ma może faktycznie nie będzie tak źle:)) wyspimy się jak dzieci się juz usamodzielnią i wyjadą na jakies studia?:)) dasz radę hehe:D

Aśku a co masz za szkolenie?:) pewnie z jakichś magicznych spraw których i tak nie pojmę:D

trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki:)

Ja nie wyrabiam, tak mi nie dobrze, jeszcze mały tak mi dziś daje popaić:/ jest wręcz nieznośny a ja nie wiem już jakie mu wymyślać zajęcia...

DObrze ze obiad mam ugotowany, ja nie tknę, ale małż i syn głodni nie beda chodzic. Jakby nie bylo tego obiadyu to by nie było w ogole. tak mi nie do brze://

Ostatnia edycja:
Aśku a co masz za szkolenie?:) pewnie z jakichś magicznych spraw których i tak nie pojmę:D
„PRAWO GEOLOGICZNE I GÓRNICZE oraz rozporządzenia w sprawie kwalifikacji górniczych i Planów ruchu zakładów górniczych – szkolenie dla Otworowych i Odkrywkowych Zakładów Górniczych.” ;-)

jeszcze chwilka i do domu :-D

Dziewczyny poratujcie! Znajcie jakie proste i szybkie danie jednogarnkowe? Do domu dotre dopiero kolo 17 i przyznam, ze nie mam sily do stania nad garami.

browngula za mna tez chodzi kuskus przez wczorajszego MaterChefa :D

skorupka kochana kazda na ciaze reaguje inaczej. Ja w coazy z synkiem tez nie mialam apetytu. W ogole jedzenie mi ciezko przez gardlo przechodzilo. Widze, ze Ty tez kobieta pracujaca :)

Karoli oj moj synek tez czesto testuje moja cierpliwosc jak tatusia w domu nie ma :p

karmelowa wypocznij sobie i zajrzyj do nas jak juz naladujesz baterie :)

struss swietny lezaczek :)

pines gratuluje udanej wizyty :) Najwazniejsze, ze malenstwo ma sie dobrze :*

straciatella gratuluje juz oficjalnie drugiego synka :) No i wszystkiego najlepszego dla pierworodnego :)

ello :D

Straciatella- odzywaj sie do nas częściej. To mogę Ci dopisać płeć na naszej liście?
Makao- Mi sie tez strasznie Łucja podoba! Ale nad imieniem to sie bedziemy zastanawiać jak juz bedzie znana płeć.:tak:
Kurczaczek- zazdroszczę wypadu do kina. Na co idziecie?
nana7ma- na pewno nie bedzie tak źle! Będziesz bardziej wyspana niz nie jedna pojedyńcza mama :-)

Od jakiś 2 dni mam dziwny pól z lewej strony pod żebrami :confused: jakby trzustka, nasila sie po jedzeniu. Ma któraś podobnie?

Przypominam ze czekam na płeć dzieciaczków zeby dopisać do naszej listy. Jak któraś juz wie co nosi pod serduszkiem to pisać;-)

Zajadam się kanapkami z pomidorem. Obiad dopiero na 17.

karmelowa fajnie, ze już jesteś :-)

Makao ale mi smaka narobiłas na takiego pysznego schabika. mniam

fajne leżaczki, ja dostanę w spadku po siostrzenicy.

Wczoraj mnie strasznie brzuch bolał, wieczorem się normalnie przestraszyłma, ale rano obudziłam się z większym brzuchem. Aż fotkę cyknęłam rano, bo w końcu rano miałam brzuch:-D. może uda mi sie wstawić na wątku brzuchatkowym

pines gratuluję udanej wizyty

pysia kotka oszczędzajcie się

straciatella sto lat dla Synka

Makao moja córka też wolałaby siostrę niż brata, a ja jakos czuję, ze to chłopak. mówi, ze jak będzie głupi to sie z nim bawić nie bedzie (jest na etapie, ze każdy chłopak jest głupi
laugh.gif
- rozumiecie prawie 9 lat
laugh.gif
) wiec ja ją bajeruje, ze ma taką fajną starsza siostrę, która mu podpowie jak nie być głupkiem, a jak dalej się bedzie upierał przy byciu głupkiem, to małolata do pionu postawi
wink2.gif

Ostatnia edycja:
Ewelinka ja tak mam, miewałam czasem przed ciaza jak zjadłam zbyt tłusto lub niestrawnie, a teraz to nie wazne co zjem, przewaznie to mam. Coś z trawieniem ewidentnie.

Lena, moze jakies ziemniaczki duszone na przysmażonym miesie mielonym i cebulce? szybkie, proste i smaczne, ja uwielbiam:)

Aśku, myslalam że coś z serwerami:) A Ty jesteś górnikiem? myslalam że informatykiem:)

Straciatella, wlasnie! STo lat dla starszyzny:)) no i gratulacje drugiegio synka:)))

Muszę Was zacząć pogrubiać, żeby mi to w krew weszło, bo zawsze zapominam, i pomyśicie jeszcze że Was nie szanuję...

Ostatnia edycja:
Hejka mamusie,

Pisalam do Was rano ale cos nagle mi sie zawiesilo itak sie wscieklam, ze wylaczylam kompa. Dobrze,ze go nie rozwalilam. Mezus ma wolne 6dni terazo maaaatko:-) Jutro przychodza do nas znajomi na gulasz (maz robi pyszny taki z cynamonem , winem czerwonym itd) orgazm dla podniebienia do tego czerwona kapusta z jablkami i pyzy, ktore zrobie jutro bo wole swieze wiadomo, a reszte zamroze.

Co do zakupow dla dzidziusia, to narazie sie wstrzymuje,bo jak pojedziemy do Polski to idziemy z mojego ciocia do Smyka, a ona ma tam uklady czyt.mega znizki:-) Ktoregos dnia zrobie dla Was fotke rzeczy jakie dostalismy od cioci mojego. Takie cuda,ze sama nie wiem co do czego. Od musteli dla mnie i czegos co sie przykleja do plecow na czas porodu,poprzez smoczki butelki. Kupilismy mysle okazyjnie, bo do mleka laktator jakis philipsa dwufunkcyjny za 250 zl. W aptekach podobno za 400 zl jest. To nasze pierwsze bobo i dlatego wszystkim sie podniecam:-) Porobie fotki to zobaczycie.

A slyszalyscie o herbacie z lisci malin, ktora wolno pic od37 tyg i podobno pomaga niesamowicie przy fazach porodu.

Oki buzka ide cos zjesc,bo nic tyje i to mnie martwi:-(

reklama
Witam poniedziałkowo :)
Jak dobrze ze juz ten "magiczny" 16tc sie skończył. Od dzisiaj zaczynamy kolejny :) niedziela całkiem przyjemna, trochę rodziny nas poodwiedzalo. Ciocia fasolki przyniosła sushi dla ciężarnych czyli w wersji ryb gotowanych i smazonych. Mniam :) ginka mi ostatnio poleciła od czasu do czasu lampkę wina na utrzymanie wyników, ale wczoraj delikatnie usta umoczylam i jakoś mi nie podchodzi. Mimo wcześniejszego maniactwa :)

Chciałabym napisać, że jest w szoku takim zaleceniem lekarki, ale nie, nie jestem. Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, czy pić w ciąży to powinien sobie poczytać o zespole FAS - nie wiadomo jaka ilość alkoholu go powoduje.

Dzisiaj obudziałam się z jakimś małym brzuchem, teraz siedzę w pracy jak na szpilkach. Oby ten dzień szybko się skończył, bo jutro na 10 usg. Proszę trzymajcie kciuki!

Mia a co się przykleja do pleców w czasie porodu? Bo nic nie wiem :)

Ostatnia edycja:
Do góry